Phagwa bara drive-thru cook-out op Lalla Rookhterrein

9
gebakken-bara

Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) en de Nationale Stichting Hindoestaanse Immigratie (NSHI) organiseren op zondag 28 maart een Phagwa bara drive-thru cook-out op het Lalla Rookhterrein. Dit jaar gaat vanwege de Covid-19 maatregelen de traditionele Phagwa Milan met cautalzang, de spirituele-en geestelijke educatieve infobeurs, muziek-zang-en dans niet door.

Ook heeft de Culturele Unie Suriname (CUS) een lunch voor de vele kinder- en ouderentehuizen alsook de kinderspelen, treintje en cadeautjes afgelast. De VG Himmat en de populaire Hindi cover band HUM TUM uit Nederland zijn niet meer afgereisd. Op het achterterras is er wel een interne fundraisings bara cook-out waar enkele ervaren koks hun kunsten zullen tonen.

OHM en NSHI willen GoodFood stimuleren en vooral aan de jongeren kennis overdragen aangezien wij onze consumptiegedrag drastisch moeten veranderen. Wie van de koks zal de lekkerste, gezondste, knapperige, met veel groenten en besan in plaats van blom en met de minste olie gebakken bara’s maken? Er is een mini jury. Het recept wordt op de OHM website geplaatst voor onder andere gebruik op feestjes, huwelijken en vergaderingen. Er mag geproefd en gekocht worden terwijl er een drive-thru-service zal zijn vanwege de massabeperkingen.

OHM heeft een ‘Healthy Lifestyle Good Food project’ waarin diverse medici, dietisten, yoga en andere deskundigen belangeloos aan meewerken. Ook kunnen er mithai boxen met zoete snacks besteld worden als geschenk in verband met het Phagwafeest. De bara cook-out begint om 12.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Voor info, deelname en bestellingen kan men bellen op 46151/465757/7557799. MoHaNa zal in acht genomen worden.

9 REACTIES

 1. Alweer zo een geweldig project van deze fantastische mensen die echt voor het volk is. Deze instantie maakt totaal geen onderscheid naar ras, religie of kleur. Waarom kunnen die anderen hier geen voorbeeld aan nemen?
  gemodereerd

 2. Dat is wel nodig ja. Ik zie dat veel kinderen op jonge leeftijd al veels te dik zijn. Ik zie mensen op jonge leeftijd lopen (waggelen) met morbide obesitas.
  Hapje hier, hapje daar, soft, veel suiker. Surinamers zijn zeer vreetzaam, dat mag wel gezegd worden…
  gemodereerd

 3. Paul goed gezien ,het zal even 100 jaar duren om sommige mensen uit te leggen, dat laat het land en regeer macht aan deze mensen, die weten wel een land de hoogte in te brengen, want als het goed gaat met Suriname, gaat het goed met jouw met iedereen, zins de onafhankelijkheid geen 1 persoon heeft het land de hoogte in te brengen, de ene na de andere, alleen diefstal van staatkas plunderen, terwijl het land rijk is, iedereen kan het goed hebben, ligt eraan wie regeert, en een goede beleid, santokhi Brunswijk heeft een goede beleid, voorige regering bouta heeft het land leeggeroofd, voor eigen gewin,surinamers wordt wijzer, ok tang boeng ?
  gemodereerd

 4. Baap aur mai vergeet niet de mango chutney. Glenn kom je ook mee smullen. Laat maar ook chaggerein.
  gemodereerd

 5. Ik hoop dat Ramadhin zn team stuurt.
  Bij die zg drive thru markt van VHP was ht ook zo een bende en toen waren er veel mensen ZONDER MONDKAP.
  Ik hoop dat die hind agente ook daar gaat inspecteren.
  gemodereerd

 6. @ Wendy zoals gewoonlijk zit jouw hart vol met racistisch rommel en al het goeds wat Hindoestanen doen wordt door jou de grond ingeboord. Stuk droevig ellendeling !
  Zelf te lui om te klauwen aan het werk te zetten maar wel altijd een grote kwebbel.
  gemodereerd

 7. Ze zijn volkomen doorgeslagen in dat land zodra men de macht in handen krijgt gaan men zich vaak misdragen.
  Laat het niet escaleren .
  gemodereerd

 8. Jullie kletsen over ras en kleur. We zitten allemaal.hier in dit land en.hebben nergens te gaan. Trouwens in het donker zijn ALLE poezen zwart. Me lost’ a bara wreed. Shub holi allemaal.
  gemodereerd

 9. Feestdagen leven sterk in su hier niet zelfs niet in oude rtehuizen, maar ik mis het niet gelukkig niet. Birambie chutney is veel lekkerder met plauri. In su is er respect voor cultuur afkomst religie, maar in nl niet. Hier mengen of zwart of wit echt erg ik maak het persoonlijk mee.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.