VIDEO: Suriname wint historische wedstrijd tegen Cayman Islands met 3-0

30
Suriname wint historische wedstrijd tegen Cayman Islands met 3-0

Het nationaal elftal van Suriname heeft zojuist de historische kwalificatie wedstrijd tegen de Cayman Islands overtuigend gewonnen met 3-0.

Historisch omdat het woensdagavond 24 maart 2021 na jaren van lang wachten en formeel geregel met over en weer veel papieren en documenten, eindelijk zover was dat Nederlandse profs van Surinaamse afkomst voor het eerst voor Natio mochten uitkomen.

In het Frank Essed Stadion scoorden Pinas (ADO Den Haag), Donk (Galatasaray) en Gleofilo Vlijter (Beitar Jeruzalem) voor Suriname.

Het is de start van misschien wel een droomreis voor het Surinaamse elftal. Suriname zit in een poule van vijf en alleen de nummer één gaat naar de volgende ronde. De volgende wedstrijd is zaterdag tegen Aruba in Florida (VS).

Voor de mensen die de wedstrijd gemist hebben is deze hier terug te kijken:

30 REACTIES

 1. SURINAME HEEFT GEWONNEN,…..ALLE DOELPUNTEN GESCOORD DOOR BUITENLANDERS !,…JOEPIEEEE !
  gemodereerd

 2. Jongens ik hadt de indruk alsof het op de training of een oeffen wedstrydt was, ik heb het vermoeden alsof jullie een looirie de dag ervoor gebarbeceud hadden
  gemodereerd

 3. Doelpunten gescoord door Surineds maar toch laten velen op dit forum zich laatdunkend over hen uit.
  gemodereerd

 4. Geweldig gedaan jongens. Proficiat.
  Hoezo buitenlanders. Het zijn jongens van surinaamse roots. Niet zo rottig doen.
  Dit is goed voor suriname en of ze nou even uit nederland komen, maakt niks uit het zijn onze jongens en ze hebben het goed gedaan. Ik hoop dat ze nummer 1 worden. De wereld weet straks door voetbal waar onze swietie sranang licht.
  gemodereerd

 5. Nu kaaiman sate eerst slangen laat de vreselijke dieren met rust surinamers kunnen groenten planten en eten. Trouwens waar ligt caayman islands.Nooit van gehoord.
  gemodereerd

 6. Hartelijk Gefeliteerd, Coach Dean Gorre, Team Natio, SVB, Surinamers.

  Deze jongens zijn met iets heel groot bezig, die Surinamers waarschijnlijk niet zien. Het zijn echte ambassadeurs die Suriname internationaal op de wereldkaart gaan zetten en nu al plaatsen en de betekrnid ervan zal veel vruchten voor alle sectoren in Suriname voortbrengen. Zie dat Suriname hiermee al bekend wordt en zie wat dat kan betekenen voor het bedrijfsleven, iedere Surinsmer.

  Suriname wordt positief in de wereld geplaatst en daarom
  moeten wij deze jongens ondersteunen, wees positief e waardeer ze.

  Het zijn onze helden, onze ambassadeurs.

  Leve:

  – Team Natio,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  God Zij Met Ons Suriname/rs
  gemodereerd

 7. Zelf kan je niet winnen ,je gaan mensen inhuren om voor jouw te spelen.Schande.
  Luie surinamers ,niet veel praten maar ga hard werken om van Suriname iets te maken.
  gemodereerd

 8. Mooie wedstrijd en nu doortrekken deze lijn en wie weet gaan we Suriname meemaken op het WK!!

  Groeten uit Nederland
  gemodereerd

 9. Deze papieren konden niet geregeld worden onder de regering bouta.
  Ze waren alleen bezig met graaien.

  Topie natio.

  Wo sit ing.

  Ik rust
  Djamoe
  gemodereerd

 10. Met dank aan voetballers die zich verder in Nederland / Europa verder hebben kunnen ontwikkelen. Hoop dat zij de ander voetballers mee op sleeptouw kunnen nemen zodat ze als Team sterker en beter worden.
  En dat het geen Wij zij strijd wordt in het team
  gemodereerd

 11. Dit had allang al moeten gebeuren. Er zijn veel Suriprofs in het verleden die geen kans kregen in Oranje.

  Misschien wordt dit wel een keerpunt en stimulatie in het Surinaamse voetballerij. Het land is bankroet, veel srd’s zullen ze er niet aan verdienen maar het gaat wel om de eer. Ik vraag me af wie de kosten betaald?
  gemodereerd

 12. GEFELICITEERD JONGENS

  =Zie maar weer dat Suriname zonder de disapora’s nergens is. We hebben elkaar nodig. Dit betekent dat beide landen samen moeten werken.

  Gezichtsverlies voor mensen die afgeven op de Surinaamse disapora’s.
  gemodereerd

 13. Wat kost dit wel niet?
  Reis en verblijfkosten
  verzekeringen
  clubs in nederland willen een vergoeding voor hun spelers
  clubs in nederland willen een extra hoge verzekering ivm blessures
  Ach geld zat en de jongens in Suriname zijn zooooooooo blij dat de blaka bakra tripjes gaan maken die zij nooit meer zullen maken. O, O, Ohhhhhhh wat zijn we blij.
  De aanwas van jongen voetballers zal een ongelooflijke boost krijgen, want nu ja nu zullen ze nooit meer voor Natio spelen.
  We zijn zo blij
  gemodereerd

 14. Gefeliciteerd Natio team. Ga zo door.
  Het wordt steeds zwaarder voor jullie, want genoeg rust krijgen jullie niet. But believe that you can do it. SUCCES!!!!!
  gemodereerd

 15. Good job guys !
  Well done.

  En bedankt Diaspora profs !

  Diaspora professionals kunnen een grote bijdrage leveren om Surinaams talent naar grotere hoogtes te tillen. Suriname heeft dat heel hard nodig.

  Dus geen dekolonisatie maar verbroedering !

  Together we will make it.
  Yess, we will.
  W’o set en. Krakti !
  gemodereerd

 16. Goed gedaan jongens. Ik moet wel lachen om de 2 haters hier. Delano Whahaha. Blijft maar janken hoor…Kali- Madjoe houdt lekker je mond dicht, want blijkbaar heb je meer verstand van kronto dan sport.. hoppa kom op Suriname.
  gemodereerd

 17. @Delano,

  Je l*lt alsof je het zelf moet betalen. Kijk naar het Ned. Elftal. Nauwelijks spelers die in de Ned. competitie spelen. Er zitten zelfs genaturaliseerde spelers tussen.

  Maar nee.

  Jij gaat vervolgens jouw minderwaardigheidscomplex ten toon spreiden. Dat interesseert niemand wat, boy!

  Het wordt tijd dat Natio eens flink gaat winnen. De meeste tegenstanders van het Surinaams elftal overstijgen nauwelijks de top 5 van de Nederlandse eerste divisie!

  Kom op zeg!
  gemodereerd

 18. Mooi.

  Maar kunnen ze die Fan shirts ook een beetje betaalbaar maken voor de Surinaamse bevolking. Een trui voor 400 tot 500 srd vind ik wel een beetje duur…
  gemodereerd

 19. Hoop dat mn droom uit gaat komen…… Suriname op het WK actief,💪💪💪
  gemodereerd

 20. Kali Madjoe, Nederland huurt ook massaal jongens van Surinaamse afkomst in om een elftal, dat iets te vertellen heeft, in te kunnen zetten, waarom zou Suriname dan Nederlandse jongens met een Surinaamse achtergrond niet mogen inzetten? En wanneer Nederland ‘Surinamers’ inzet zal het niet in je bevooroordeelde kop opkomen dat Nederlanders dat doen omdat ze zelf te lui zijn, jij zal vast vinden dat ze daarmee aantonen slim te zijn.
  gemodereerd

 21. Cayman bloody Islands zijn toch pure amateurs? Moet men dan zo heugelijk doen over een overwinning op amateurs door profs?
  Straks volgen de sterkere tegenstanders. Dan moet je het laten zien.
  gemodereerd

 22. Mensen zullen mij kwalijk nemen
  Maar als je van een nietszeggende land wint is het toch geen geschiedenis schrijven !!!! Men waant zich al in WK, terwijl dit nog een tussenstap is
  Pas als Natio tegen een kaliber als Canada zullen spelen zullen we zien wat ze ervan zullen bakken
  Blijf dus met beide benen op de grond
  gemodereerd

 23. Goed gedaan boys ” het is ’t begin ” VOLHOUDEN zijn nog meer talenten in Europa en elders die ook deel kunnen nemen. De spelers uit SU moeten hard hun best doen om bij de selectie te blijven of te debuteren, want er zijn heel veel goeie spelers in NL🇱🇺 die niet geselecteerd worden vr ORANJE dus als zij de kans krijgen kan het wel een leuk NATIO 🇸🇷 worden ” vanaf de amateurs tot de eredivisie zijn er genoeg om een mooie sterke selectie neer te zetten ” Aub geen negatieve reacties ” De spelers zijn ook SURINAMERS maar met een NEDERLANDS PASPOORT. Ik werk in stadions rond heel NL🇱🇺 voornamelijk DE KUIP ik zie heel veel spelers die VLAMMEN ⚽️🔥🔥🔥⚽️ik wens staf en spelers heel veel succes bij de komende Wedstrijden 🤗😍💪🇸🇷
  gemodereerd

 24. Canada en USA zijn geen KA liber. Als je zegt Mexico, Haïti, T&T, Jamaica, dan geef ik je gelijk. Niet alleen SuriNeds spelers mogen uit komen voor hun thuisland, maar ook diaspora spelers van talrijke landen in de wereld, cq Caribischgebied die in buitenlandse prof competities/EU spelen.

  Hierdoor zijn vele onbeduidende voetballanden in de wereld, cq Caribischgebied nu landen geworden, waar de landen die daarvoor de belangrijkste waren nu voor gewaarschuwd.

  Suriname heeft nu een volledige Surineds profploeg, maar talrijke caribische landen hebben dat ook. Hiermee staat dus niets vast welke landen goede kansen maken uit het Caribischgebied, Midden-Amerika, Noord-Amerika om de WK-voetbal Qatar 2022 te halen.

  Het zal een harde strijd worden om die plek/ken te veroveren voor Qataer 2022 en vele landen in Midden en Caribischgebied, Suriname hebben die kans.

  Als Suriname het wil halen zullen ze snel zaken nog beter moeten aanpakken, want met alleen de Hollandse School, totaalvoetbal en geduldig zijn en op het juiste moment genadeloos toeslaan gaan ze het niet redden tegen sterke tegenstanders. Zij zullen een luchtmacht moeten hebben die scoort bij vrije trappen en corners, vrije trap specialist/en die kunnen scoren, een sterke voorhoede en zeer goede spits, die allemaal moeten kunnen scoren, zeer goede middenvelders die ook kunnen scoren.

  Dean Gorré kan spelers die verliefd zijn op de bal en de bal kilometers hoog boven het doel vd tegenstander trappen beter op de reservebank houden. Hij moet de beste van de beste spelers opstellen, waarmee gewonnen kan worden.

  Er moet nog heel veel orde op zaken worden gesteld in Natio en er moet stevig aan dit elftal gesleuteld worden. De individuele klasse van de spitsen moeten in het strafschopgebied als het om doelpunten gaat worden uit betaald in goud. Een tweede kans krijg je niet. Elke kans moet raak zijn.

  Het gaat om de knikkers en dan de emotie. De dood of de gladiolen. Ik vond de wedstrijd tegen Caymaneilanden veel te jongensachtig en niet goed af maken. Ook de spelers van Natio die in Suriname wonen hadden van Caymaneiland gewonnen.

  Natio u bent gewaarschuwd, Aruba is andere koek. Laat nu niet alleen je tanden zien, maar zorg dat je doorbijt. Dat telt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.