Werknemer doet zich voor als directeur meubelbedrijf en licht klanten op

5
gevangenis suriname

De Surinaamse politie heeft een 27-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt zich schuldig te hebben gemaakt aan oplichting. Onderzoek wees uit dat de verdachte werkzaam was bij een meubelbedrijf, maar zich voordeed als de eigenaar van het bedrijf. Daarbij heeft hij een aantal mensen benaderd om meubels voor hen te vervaardigen en deze mensen opgelicht meldt het Korps Politie Suriname.

Een 34-jarige benadeelde M.R. deed op donderdagmiddag 11 maart aangifte op het politiebureau Kwatta tegen de verdachte L.F. meer bekend als ‘Buddy’. Volgens verklaring van de aangeefster hebben zij en haar wederhelft een voorschot afgestaan aan de verdachte om meubels voor hen te vervaardigen.

Toen hij het gevraagde niet kon leveren en verschillende smoesjes verzon, besloot de benadeelde aangifte te doen. Leden van Recherche Regio Midden hebben de man op donderdagavond 18 maart aangehouden op de kruising van de Mon Plaisir- en de Indira Ghandiweg.

Bij zijn aanhouding heeft L.F. aan de politie enkele namen van personen doorgegeven met wie hij heeft onderhandeld. Hij werd voorgeleid en na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie voor oplichting in verzekering gesteld

Aangezien de politie vermoedt dat de man meerdere personen op deze manier heeft opgelicht, worden eventuele benadeelden gevraagd zich in verbinding te stellen met Recherche van Regio Midden. Deze afdeling is te bereiken op de telefoonnummers 582050 of 582200 meldt de politie.

5 REACTIES

 1. Kan me niet voorstellen dat mensen in deze harde tijd nog zo goedgelovig zijn en vallen voor dit soort oplichterspraktijken.
  gemodereerd

 2. Zo makkelijk om mensen te doen geloven dat hij, de eigenaar is van de zaak is, zo makkelijk moet het ook zijn, om een strop in zijn nek te plaatsen !!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Dit gaat hij doen tot hij een keer de verkeerde oplicht en het hem fataal afloopt. Deze oplichters weten wel wie ze oplichten. Sommige benadeelden halen er eerst een ambulance bij en dan de politie.
  gemodereerd

 4. Gelukkig bleek deze oplichter niet al te slim.

  Alsof hij ongehinderd zijn criminele praktijken zou kunnen verrichten. En nog dommer…Als hij zijn werkgever op de hoogte had gesteld, zou hij op een eerlijke wijze geld verdienen aan zijn acquisitie-werkzaamheden.

  Wellicht had die werkgever hem promotie gegeven en permanent op pad gestuurd om opdrachten te verzamelen c.q. scoren!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.