woensdag, april 10, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Ramdin spreekt tijdens Guyana Basin Summit 2021

Minister Ramdin spreekt tijdens Guyana Basin Summit 2021

-

Does Travel - naar Suriname

Van 17 t/m 19 maart 2021 heeft de virtuele Guyana Basin Summit plaatsgevonden (GBS). GBS is de virtuele ontmoetingsplaats op het gebied van Gas en Olie voor leidinggevenden uit de industrie, experts, belanghebbenden bij de overheid, lokale ondernemers die netwerken en waardevol inzicht bieden in het potentieel van de regio. 

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking was op 18 maart 2021 spreker tijdens dit virtueel evenement en gaf zijn visie over dit onderwerp. Hij gaf aan dat Suriname en Guyana op weg zijn naar een potentieel mooie toekomst met enorme verantwoordelijkheden voor het politieke leiderschap. In de huidige wereld waarin we onderling afhankelijk zijn van economische, financiële en toeleveringsketenstromen kan duurzame vermogensontwikkeling niet alleen worden bereikt door middel van nationale ontwikkelingsdoelstellingen en inspanningen, maar vereisen ook samenwerking tussen landen.

Naast de grensoverschrijdende uitdagingen moet ook rekening gehouden worden met de beperkte financiële en personele middelen op nationaal niveau, de nabijheid en geopolitieke realiteit. Volgens minister Ramdin biedt het Guyana Basin een geschikte natuurlijke omgeving voor het bevorderen en ondersteunen van een ontwikkelingspolitieke conceptie om strategische en duurzame samenwerking als een collectief van naties met hulpbronnen, die kan leiden tot structurele ontwikkeling ter verzekering van vrede, economische groei en stabiliteit in onze sub regio. Daarom zouden de politieke leiders van Suriname, Guyana, Frans-Guyana (Frankrijk), Venezuela (wanneer daar de interne politieke spanningen zijn opgelost), Brazilië en mogelijk ook Colombia zich moeten gaan bezighouden met de specifieke elementen van deze geostrategische asset-based en geopolitieke machtspositie. 

We moeten daarbij denken aan lange termijn verbintenissen met betrekking tot samenwerking op het gebied van op hulpbronnen gebaseerde ontwikkeling om zowel strategische waarde als invloed in mondiale aangelegenheden te realiseren. 

In deze strategische samenwerkingsinspanningen moeten ook institutionele capaciteitsopbouw (staatsinvesteringsfondsen en de ontwikkeling van lokale inhoud) opgenomen worden om de productie, prijsstelling en distributie van olie, gas en andere natuurlijke hulpbronnen te beheren.

Minister Ramdin concludeerde tenslotte: “De Presidenten van Suriname en Guyana hebben al overeenstemming bereikt over een strategisch partnerschap. En beiden zouden het initiatief moeten nemen om de leiders van het Guyana Basin bij elkaar te brengen. Er is geen tijd te verliezen.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

3 REACTIES
 1. De aardolie e gasvoorraden in de Guyanese en Surinaamse basin komen in een periode waarin duurzame energie sterk de kop op steekt en er ook in de bedrijven ook hierop inspelen, klimaatverdrag van Parijs bepalend wordt, bedrijven wereldwijd getroffen worden door het Coronavirus en velen het onderspit delven, de vraag naar aardolie laag is en de prijs en barrel ook laag is.

  Als Suriname en Guyana geluk hebben kunnen ze nog snel US-dollars verdienen, want binnen 20 jaar zal de vraag naar Aardolie en gas zo goed als dood zijn.

  Suriname zal daarom heel goed met de inkomsten van de aardolie goed beleid moeten maken om mee te gaan in de vaart der volkeren, haar huidige schulden af te lossen, innovatief te zijn in het onderwijs en wetenschappen en waar haar kansen liggen met haar natuurlijke rijkdommen, de landbouw, (eco)toerisme, grote visserij/ook op zee, een diepzee eiland voor de kust van Paramaribo te maken, een aanlegkade voor de oostkust van de Surinamerivier, een treinverbinding van oost naar west in Suriname een noordzuid lijn vd aanlegkade voor de kust vd Surinamerivier naar Luchthaven Zanderij, goede wegen in het hele land, waterleiding, duurzame energie, transport en logistiek, opslag, doorvoer van goederen om ook internationaal verder vervoerd te worden via de luchthaven en zeetransport naar alle delen vd wereld.

  TIJD VOOR EEN GOEDE PLAN VAN AANPAK MAKEN. Het is nu de hoogste tijd.
  Als er niet een goede plan van aanpak nu wordt gemaakt voor intelligente/bekwame Surinamers met inbreng van buitenlandse experts en dit niet wordt uitgevoerd in een 20 jaren plan zal Suriname de boot missen en zullen we het niet redden.


  gemodereerd
 2. Mooi bekendmaking, maar de bevolking op voorbereiden is naar myn inzien het belangrykste.
  Om klaar testaan wanneer het zover is, zodat wy geen werknemers moeten invliegen.
  Ze moeten hier opgeleidt worden en klaarstaan,daar moet de overheidt voorzorgen.
  Educatie (onderwys) is een belangryk onderdeel voor onze toekomst ,Want wy hebben werkgelegenheidt nodig,werkloosheidt is onze grootste probleem.


  gemodereerd
 3. Een Barrel Olie kost nu 63 USD staat heel hoog met Corona nog .
  Lees Guyana nieuws dan kom je meer te weten van Olie industrie .

  Suriname en Guyana hebben binnen 4 jaren zoveel mensen nodig in de Olie industrie .

  Begin zelf wat op te zetten of je nog jong en sterk ben Gas en Olie genoeg voor de komende 50 jaren .

  Olie heb je altijd nodig vliegtuigen kunnen niet met windmolens vliegen .

  Hydraulisch Olie heb je altijd nodig voor machines ,met Olie kan je nog veel eind producten .

  Wel moet alles veilig blijven op zee .


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES