Minister: ‘Ook tijdens Phagwa geen feesten en geen opheffing van lockdown’

16
Archieffoto: viering van Phagwa in Suriname.

De Surinaamse regering overweegt niet om de huidige lockdown op korte termijn te heffen. Er wordt ten onrechte gesteld dat de regering dit zou doen om toe te staan dat het Phagwa feest volgende week gevierd wordt. Dat zegt de Surinaamse minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin.

Hij benadrukt dat de regering juist blij is met de lockdown en dat deze vooralsnog niet zal worden opgeheven. Evenementen blijven verboden, ook activiteiten die men wil organiseren in verband met Phagwa. De minister zei dit weekend dat hij dir soort activiteiten niet zal toestaan.

Het Holi of Phagwa feest valt dit jaar op maandag 29 maart en is een nationale vrije dag in Suriname, die met de zondag is gelijkgesteld. De minister van Volksgezondheid had eerder al aangegeven dat er geen vergunningen en dispensaties verleend zullen worden voor evenementen.

Maandag komt Ramadhin met een speciaal statement over Phagwa omdat er volgens hem ten onrechte wordt gesuggereerd dat de regering het vieren van Phagwa zou willen faciliteren. Dit zei hij tegen de STVS:


16 REACTIES

 1. Ik zag op youtube verschillende filmpjes van een zg Diaspora persoon die zg een essentiële reis naar Suriname maakte en vorige weeg uitgebreid haar 50e verjaardag vierde met PPK en een drumband en ik zag bijna tot geen mondkapjes niets vaan MOHANA men moet beter letten op zulke Diaspora gasten die de Surinamers in gevaar brengen. Ook de instanties die visa verstrekken moeten meer gaan samenwerken met overheden in het buitenland. Want Internet is het bewijs dat er figuren zijn die een loopje nemen met regels die gesteld zijn. We moeten al langer dan een jaar ons aan regels houden ter voorkoming van de verspreiding maar slechts een klein deel doet dat.
  Geen Pagwa geen Pasen ook dit jaar maar wel Lolobalfeestjes
  gemodereerd

 2. Kijk dit zijn de juiste mensen op de juiste plaats! Goed besluit meneer ramadhin. Hoop dat de surinamers ook begrijpen.
  gemodereerd

 3. Hopelijk heeft de minister dit ook.aan de P en de VP verteld en lappen deze twee lockdown overtreders het verbod van de minister dit keer niet aan hun vergulde laars.
  gemodereerd

 4. Prima toch, niks mis met het gevoerde beleid! Heb in 2019 meegemaakt dat ik tijdens pagwa terug moest vliegen. Alle winkels op Zanderij waren gesloten, waardeloze toestand daar!
  Tijdens feestdagen werken en extra beloond worden, hebben ze in Su nog nooit van gehoord.
  gemodereerd

 5. Terecht ! Volksgezondheid gaat ten koste van alles voor. Deze geweldige regering met ZE Santokhi maakt geen onderscheid.
  gemodereerd

 6. Minister Ramadhin trekt weer een grote broek aan met veel boro olo’s.
  De mensen gaan gewoon Phagwa vieren ondanks de grote woorden van Ramadhin. Als Potros spreekt is hij stil.
  Sorry Ram maar zo werkt het eenmaal in ons land, hoeveel keer heeft de regering naar je geluisterd!!!!!
  gemodereerd

 7. Paul, ik heb duizend maal liever deze regering dan het vorige tuig, maar je moet niet overdrijven dat deze regering geen onderscheid maakt, terwijl deze regering ook vaak regels onderschijt (denk maar aan onze feestende VP).
  gemodereerd

 8. Precies dat, de “vp”(bewust met kleinletters) mocht wel uitgebreid zijn jaardag vieren.
  gemodereerd

 9. Goed zo. Al weken zijn aanhangers van een bepaalde politieke partij bezig te stoken op social media door te verkondigen dat de lockdown vanwege Phagwa opgeheven wordt. Deze mensen zijn alleen maar op onrust uit. Terwijl nu vooral solidariteit belangrijk is.
  gemodereerd

 10. @Henkes,
  Tuurlijk ook deze fantastische regering heeft kinderziektes maar in deze regering heb ik meer vertrouwen dan in de fascisten van de NDP beweging die nooit in het belang van het volk heeft gehandeld. Daarom wordt ZE Santokhi door bijna alle landen op handen gedragen. Iedereen is bereid om Suriname te helpen. Denemarken is zelfs bereid 1,5 miljard in dit land te investeren. Noem mij een land op dat onder fascist Bouterse heeft geïnvesteerd ! Ik daag jou uit.
  gemodereerd

 11. Natuurlijk is zn verhaal onzin. Ze feesten gewoon. Ik ken dagelijks plaatsen waar ze feesten. Politie gaat kijkje nemen en vrolijk weg. Gepakt en gezakt. Money talk bs walks. Mensen met geld feesten vrij en blij.
  Deze man is slappe lul.
  gemodereerd

 12. Goed zo, ik hoop dat in nederland ook aan de regels worden gehouden netals in suriname met de feestdagen . Corona moet eerst exit anders weer scholen dicht weer alle winkels dicht weer vroegere avondklok volgend jaar beter. Ellende wordt erger dus vind ik het een goed idee. In nl teveel gezeur ook over terrassen buiten genieten etc zo jammer dat mensen alleen maar aan zichzelf denken en zon en mooi weer zoeken. Ik hoef het niet zo nodig.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.