Regering doet beroep op bus- en boothouders om acties op te schorten

7
bus in Suriname
Archieffoto ter illustratie: bussen in Suriname

“Gelet op het belang van het personenverkeer te land en te water, doet de Surinaamse regering een dringend beroep op de vakbond om het daarheen te leiden, dat de reeds aangevangen acties van bus- en boothouders worden opgeschort totdat er in een significante oplossing is voorzien.” Dat heeft het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme zojuist laten weten.

TCT zegt momenteel bezig te zijn met het vraagstuk rond het openbaar vervoer en zegt open te staat voor dialoog. Het Nationaal Vervoerbedrijf is hier ook onderdeel van. In een bericht zegt het ministerie:

.”..Te midden van deze oriëntatie en structurering is het vraagstuk van de tariefsaanpassing binnen het NVB aan de orde gesteld. Dit traject is reeds ingezet waarbij het nieuwe tarievenstelsel voor bushouders een fundamenteel aandachtspunt is. Na een gedegen onderzoek en in gemeen overleg met de OBS, zal de regering moeten komen tot aanvaardbare tarieven, die de overheid gelet op haar financieel raamwerk kan dragen.

De onderhandelingscultuur die de minister van TCT heeft aangetroffen als het gaat om vraagstukken betreffende het boot- en bus transport, behoeven een structurele aanpak in plaats van ad hoc besluitvorming en het “blussen van brandjes” binnen de sector. Voor de uitvoering hiervan, zullen er komende week vervolggesprekken worden gevoerd met de minister van financiën en betrokken partijen. Het ministerie gaat niet voorbij aan het belang van de samenleving in deze en werkt daarom naar een duurzame oplossing.

7 REACTIES

 1. Het is altijd een gedoe met de transporttarieven. Regel dat ding voor eens en altijd.
  gemodereerd

 2. Opeens staan de minisster open voor praten. KOMEN HUN AFSPRAKEN NIET NA. Wat voor waarde heeft onderhandelen dan. Eigen schuld dikke bult. WANBESTUUR
  gemodereerd

 3. Confisqueren die handel en een staats bedrijf van maken. Gesodemieter moet een keer ophouden.
  gemodereerd

 4. Is de dochter van de VP niet de directeur van dit bedrijf. Nu maakt ze mee wat hoge bomen kunnen overkomen. Vervoer heeft te maken met logistiek en logistiek is een wetenschap. Als je dit niet goed beheerst kom je in conflict met de menselijke uitvoerders oftewel de vervoerders.
  gemodereerd

 5. Ik ga met Koos mee, gewoon weer doen als de jaren 60, toen reden er bussen van de staat in Suriname rond.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.