Kokosnoot uit buik grote anaconda in Suriname verwijderd

13
Kokosnoot uit buik grote anaconda in Suriname verwijderd
Foto (c) Paramaribo Zoo - bewerking Waterkant.Net

Dierenartsen in Suriname hebben vandaag een kokosnoot uit de buik van een 3.9 meter lange anaconda van Paramaribo Zoo verwijderd.

De slang had maanden lang een bolling in zijn lijf wat maar niet kleiner werd. Dierenartsen kwamen maar niet achter wat er in de buik zat en besloten toen om de slang vandaag ‘open te maken’. Daarbij is de kokosnoot aangetroffen en verwijderd.

De anacoda heet Quetzlquatl, vernoemd naar de Azteekse gevederde slangengod van wind, water, lucht en vruchtbaarheid. Quetzlquatl is afgelopen jaar juni gevonden op de Ringweg en daarna overgebracht naar de dierentuin.

13 REACTIES

 1. Zelf de dieren in Suriname hebben te weinig eten.
  Ze eten nu als wat ze tegen komen. Dus mensen kijk uit straks ziet de anaconda’s je als kronto.
  gemodereerd

 2. Weet je hoeveel.ik at op de dagen, wanneer ik in Nederland, geen aardappelen, witlof, spruitjes en boerenkool, maar rijst met pom en kouseband of ‘heri heri’ voorgeschoteld kreeg? Toen deze Coroniaanse Anaconda met heimwee een cocosnoot zag, kon hij zich ook niet beheersen.
  gemodereerd

 3. De slang is opengemaakt; isdie daarna weer dichtgemaakt??? Leeft die nóg en hoe komt een slang in gevangenschap aan een kokosnoot
  gemodereerd

 4. Zoo blij voor Quetzlquatl dat die koskosnoot verwijdert is, het zal een enorme opluchting zijn voor hem.

  Ook fijn te horen dat het de dierenartsen is gelukt om de noot te kunnen verwijderen, het zal veel pijn gedaan hebben aangezien die noot niet verteerbaar was.
  Brrrrr……
  gemodereerd

 5. Dat is echt dierenliefde. Proficiat. Om de operatie kosten te besparen zou het goed zijn om de incisie af te sluiten met een ritssluiting. Als in de toekomst er een kokosnoot of een ander voorwerp verwijderd moet worden, gewoon de rits openen. Wilt u dit in overweging nemen.

  Hojot

  En La Sombra Del Aarbol
  gemodereerd

 6. Ik ga ervan uit dat de dierenspecialisten in Suriname de slag onder narcose hebben geplaatst. Of het dier deze ingreep heeft overleefd wordt niet vermeld.
  gemodereerd

 7. Als de dierentuin dit soort beesten ophoudt, waarom geven ze dat niet hun voldoende voedsel om dit soort zaken te voorkomen.
  Het is toch erg of sterker nog een vorm van dieren mishandeling om niet te voeren.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.