Werkgroep ‘Wet op de jaarrekening’ geïnstalleerd

2
Werkgroep 'Wet op de jaarrekening' geïnstalleerd

Een van de taken van de overheid is, om betrouwbare en concrete jaarrekeningen te presenteren en financiële transparantie te bevorderen. Dit benadrukte minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (Min EZ), tijdens de installatie van de werkgroep ‘’Wet op de jaarrekening’’. De installatie van de werkgroep heeft plaatsgevonden op vrijdag 19 maart 2021 in de Congreshal. 

Voor de effectieve implementatie van de Wet op de Jaarrekening, zullen volgens de bewindsvrouw uitvoeringsregelingen, die genoemd zijn in de wet, dienen te worden geredigeerd. Door diverse recente economische ontwikkelingen blijkt dat deze uitvoeringsbesluiten noodzakelijk zijn en dat andere bepalingen nader geregeld dienen te worden. De noodzaak hiervoor werd aangegeven door de SCAI. Vandaar dat het ministerie van EZ, gemeend heeft om een werkgroep te installeren teneinde deze uitvoeringsregelingen te concipiëren.

De EZ-minister gaf verder tijdens haar toespraak aan, dat de wet enerzijds nastreeft om onzekerheden weg te nemen en betrouwbare en vergelijkbare jaarrekeningen te faciliteren en anderzijds een aantal fundamentele waarden en normen in financiële verantwoording te waarborgen. Met de uitvoering van de Wet op de Jaarrekening zijn belast de ministers van Financiën en Planning en Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. 

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning was ook aanwezig tijdens de installatie en zegt ervan overtuigd te zijn, dat er opnieuw gekeken moet worden naar de jaarrekening om die zodoende aan te passen naar de huidige omstandigheden.  De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de publieke en private sector en wordt voorgezeten door Sadhna Rewat, vertegenwoordiger van Min EZ. 

2 REACTIES

 1. Nog een werkgroep, weer mensen gefaciliteerd, weer staatsgelden over de balk. Ik daag WK uit de namen van de leden te publiceren, want ze weten het hoor, maar het zal weer een bevestiging zijn van het foute beleid van de roverheid van Suriname


  Maak melding

 2. Gelijk heb je Lucien want ook ik wil weten of deze leden überhaupt in staat zijn een balans te lezen en ook begrijpen.
  Als je geen hogere boekhoudkundige kennis hebt en je verstand niet gebruikt kan je jouw taak niet goed uitvoeren.
  Mooi voorbeeld wat ik in de praktijk heb meegemaakt en niet vergeten zal is het volgende : Bij koffiebrander Douwe Egberts heeft de rechter de uitspraak gedaan dat het verschil tussen halffabrikaat koffie en eindproduct koffie de verpakking is. Een denkertje voor de leden.
  Ergo: Boekhouden is vaak moeilijker dan je denkt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.