10.000ste COVID-19-vaccinatie in Suriname is een feit

6
10.000ste COVID-19-vaccinatie in Suriname is een feit
Beeld: (c) CDS

De 10.000ste COVID-19-vaccinatie in Suriname is een feit. Omstreeks 10.00 uur zaterdag 20 maart 2021 is met het inenten van de heer Wilgo Tolud het voormelde aantal gehaald. Dat gebeurde in aanwezigheid van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tijdens de eerste van de twee grootse vaccinatiedagen op het KKF-terrein. Deze twee vaccinatiedagen worden door het ministerie van Volksgezondheid in samenwerking met het bedrijfsleven georganiseerd. Op zaterdag waren Telesur en Staatsolie hiervoor verantwoordelijk, terwijl zondag het de beurt is aan VSH en Assuria. 

Tolud mocht uit handen van de bewindsman een bloemstuk in ontvangst nemen, terwijl hij ook overladen werd met presentjes van de twee organiserende bedrijven. “Ik heb met laten informeren en ze zijn veilig. Ik heb overal informatie opgezocht: op het net, Suriname en ook van u”, zei hij tegen de bewindsman.

Deze vaccinatiedagen zijn in navolging van de activiteit van een week geleden, eveneens in KKF, waarvan Fernandes Group en de Surinaamse Brouwerij NV de kosten droegen. Minister Ramadhin toonde zich niet alleen ingenomen met het initiatief van het Surinaamse bedrijfsleven, maar ook tevreden met de reactie van de samenleving om zich te laten vaccineren. Hij zegt dat de intussen 10.000 gevaccineerden de influencers moeten zijn voor zij die dat zich nog niet hebben opgegeven.

In gesprek met de 10.000ste gevaccineerde sprak de bewindsman van een “heel goed signaal dat mensen komen vaccineren”. Hij zegt dat het ministerie alle mensen in Suriname wil beschermen tegen de schadelijke effecten van het COVID-19-virus. “Elke persoon is belangrijk”, aldus minister Ramadhin.

Hij noemt het een prestatie van Suriname om binnen drie weken de 10.000vaccinaties gehaald te hebben. Het streven is om wekelijks die aantal te halen. Met de continue bevoorrading wordt ernaar gestreefd veel meer vaccinaties uit te voeren. De vaccinatiecampagnes zullen op kleinere schaal ook naar de districten en het binnenland worden gebracht zodat er landelijke bescherming komt

6 REACTIES

 1. Aantal inwoners van Suriname :609.569 inwoners (2020)
  10.000 personen gevaccineerd in 3 weken. Dat is per week: 3333 personen

  Uitgaande van bovenstaande gegevens:
  Aantal weken om alle Surinamers gevaccineerd te hebben : 609.569/3333 =183 weken. dat is dus 183/52 = 3,5 jaar.

  We leven nu maart 2021. Pas in Augustus 2024 zijn al deze Surinamers gevaccineerd.

  Veranderingen waardoor alles ook korter/langer kan zijn
  Ook moet gelet worden op de omstandigheden, aantal mensen die geboren worden, aantal mensen die sterven, het aantal geleverde vaccins in deze hoeveelheden in 3 weken aanwezig zijn en toeneemt, tijd, plaats/dorp in het oerwoud langs de rivier, transport, opslag, behandeling/afhandeling, weeromstandigheden, geen andere varianten van het COVID-19 virus optreedt, wel andere varianten optreden, waar geen vaccins voor aanwezig zijn, enz.

  Als ik in Suriname zou wonen zou ik niet blij zijn dat er zo weinig mensen per week gevaccineerd worden. De regering zal harder moeten werken om meer vaccins voor de Surinamers zo snel mogelijk binnen te halen en dat de vaccinatie sneller en meer wordt per dag. 3333 mensen per weer is heel weinig, dat is per dag: 3333: 7 dagen = 476 mensen per dag. Veels te weinig.

  Waarom niet 1000 mensen per dag vaccineren?


  Maak melding

 2. Surinamers – net als de hele wereld trouwens – hebben meer geloof in een spuitje dan in de Natuur. Wat de Natuur in je lichaam stopt, komt er al snel weer uit, maar wat een fabrikant in je lichaam spuit zal er voor altijd in blijven. Als die stoffen kwaadaardig zijn, ben je de löl voor de rest van je leven.
  Het toeval wil dat niemand precies weet wat er allemaal in die vaccins zitten. De toekomst wordt dus erg spannend…..als over 20 jaar mensen bij bosjes dood neervallen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.