President Santokhi belt VVD-leider Mark Rutte om te feliciteren

33
President Santokhi belt VVD-leider Mark Rutte om te feliciteren

De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag zijn persoonlijke felicitaties uitgebracht aan Mark Rutte, leider van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). Dit in verband met de overwinning van de VVD tijdens de recente parlementaire verkiezingen in Nederland.

Rutte die op dit moment demissionair minister-president van Nederland is en het Surinaamse staatshoofd hebben elkaar donderdag telefonisch gesproken. Rutte heeft president Santokhi geïnformeerd over de kabinetsformatie. Ook is tijdens de conversatie de stand van zaken in de relatie tussen Suriname en Nederland besproken.

President Santokhi heeft tijdens het telefonische colloquium benadrukt het beschikbaar stellen van de restant verdragsmiddelen. De verdragsmiddelen zullen aangewend worden voor ontwikkelingsprojecten. Het staatshoofd beoogt een spoedige uitvoering van de gemaakte afspraken.

Beide regeringsleiders hebben het voornemen de betrekkingen verder op te voeren en in dat kader is wederom afgesproken dat president Santokhi, op uitnodiging van zijn collega Rutte een werkbezoek zal brengen aan Nederland. President Santokhi zal ook van de gelegenheid gebruik maken ontmoetingen te hebben met het Nederlandse bedrijfsleven en de Surinaamse diaspora.

33 REACTIES

 1. onderonsje van 2 volksverraders.
  moet dat interessant zijn? ze hebben allebei niets met het volk dat ze zwaar uitknijpen.
  rutte is de hoofdoorzaak dat het kabinet in nl gevallen is.
  en daar moet je dan zaken mee gaan doen?
  zegt genoeg over de gehele triest gang van zaken in nl.
  gemodereerd

 2. Directeur, je bent jaloers en misgunnend. Dat het kabinet gevallen is komt door het soort tuig dat in Nederland gefraudeerd hebben. Deze zielige mensen die een toeslag kregen, de meeste zijn allochtonen, hebben hun eigen glazen ingeslagen en voor anderen die het echt hard nodig hebben. Wel ze gaan nu schijten, want rutte gaat nu iedereen controleren die een toeslag ontvangt en of het de toeslag ook op juiste manier wordt gebruikt. Wat betreft santokhi , eindelijk iemand die het land gaat redden . Geloof me maar!!! Surinamere is ook van mij en de Nederlanders gaan hier ook meehelpen! God bless suriname!


  Maak melding

 3. Interessant. De meeste presidenten hebben contact met elkaar. Dus niets nieuws onder de zon. Chan vertoont geen asociaal gedrag. Scheelt een hoop. Chan moet het land uit de failed state halen. Hoop dat dit hen in deze 4 jaar lukt wat 10 jaar kapot is gemaakt, door corruptie, het volk misleiden, misdaden en criminaliteit.
  gemodereerd

 4. Chan belt met Rutte
  Chan: Hallo meneer Rutte, met Chan
  Rutte: Welke Chan, ik ken geen enkele Chan
  Chan: Met Chan Santhoki toch, president van Suriname
  Rutte: Wat wil je dan, ik heb nu weinig tijd
  Chan: Ik wilde je even feliciteren en ook verzoeken wat geld voor ons over te maken
  Rutte: Welke geld? Leren jullie het dan nooit!
  Chan: Nederland zou ons toch helpen met heel veel geld
  Rutte: Bel me voorlopig maar niet op. We hebben serieus werk hier te doen. Zoals hard werken en zelf opbouwen.
  gemodereerd

 5. Kijk hem pontificaal in zijn presidentiële stoel zitten met de telefoon in zijn hand en maar blijven kwebbelen in het belang van het Surinaamse volk. Deze president ZE en Sheriff crimefighter fighter tot aan de hoogste regionen, de dood der gladiolen van Roger Khan, weet van wanten en is nu al de beste president die Suriname ooit gehad heeft. Zonder mop yere !


  Maak melding

 6. Paul mag hij niet in die stoel zitten? Hij werkt er tenminste hard voor. Je ouwe baas zat ook in een lekkere stoel om alles te jatten wat er te jatten viel. Jammer dat hij nog niet achter slot en grendel zit. Deze doet tenminste zijn best om met niks iets te maken, want alles was gejat. Hier zitten weer van die gare gasten, die Bouta nog steeds aanhangen. Ja was makkelijk, geld en eten krijgen zonder iets voor te doen. Nu moet er gewerkt worden, anders geen eten. Zoek een stukje grond en stop wat zaadjes van groente en pepers, voordat je het weet heb je eten.
  Een haan en een paar kippen en je hebt eieren en vlees. Suriname is een rijk land, maar men weet er niet mee om te gaan.


  Maak melding

 7. De verdachte is één belangrijke hoofd regel vergeten je zult altijd een Kind zijn in de Ogen van je Ouders zolang ze in leven zijn ongeacht je functie of je nou zelfstandig woont of niet, Punt uit
  Einde Discussie
  Of je krijgt een Mep


  Maak melding

 8. Kat
  19 maart 2021 At 08:12

  Mijn bijdrage is juist bedoeld om ZE Santokhi die samen met vp Brunswijk de meest fantastische regering leidt ooit, een hart onder de riem te steken. Dat jij mijn bijdrage een negatief noot leest, is niet mijn probleem.


  Maak melding

 9. misschien krijgen we 500.000 dosis vaccins.

  dan kan onze economie gelijk 24 uur draaien.

  is niet veel gevraagd.
  gemodereerd

 10. Was te verwachten, Mark heeft het goed gedaan. En natuurlijk Sigrid Kaag.
  Bouke thumbs up! Op naar het EU-parlement.

  Zoek de verschillen, gestemd, de uitslag, back to normal. Dit alles binnen circa 2 dgn, 13 miljoen stemmers.
  Zo saai moet het in suri worden. Saai is goed. Je stemt en gaat vervolgens verder met je eigen leven. Geen feti niets, 1x in de 4jr.
  Wanneer….


  Maak melding

 11. Gaan we weer slijmen naar Tata toe, ze willen ons niet, enige wat ze willen ons uitknijpen en onze rijkdommen wegdragen. Dat is alles wat ze willen meer niet.


  Maak melding

 12. Ik feliciteer alle overwinnaars in het bijzonder de Surinaamse Tweede kamerleden.

  Het is jammer dat de Hindoestaanse groep in Suriname zoals het nu naar uit ziet uit de boot is gevallen. Zeer waarschijnlijk te veel kandidaten bij diverse politieke partijen, vaak op niet verkiesbare plaatsen, waarop door deze groep Hindoestanen op diverse van deze kandidaten heeft gestemd en er hierdoor versnippering heeft plaats gevonden.

  Laat de Surinaamse Hindoestaanse groep in vooral Den Haag en grote steden in Nederland hier een wijze les uit geleerd te hebben. Er zijn 70.000 stemmers nodig voor één Tweede Kamer Zetel. Er moeten toch meer dan 70.000 Hindoestanen in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam wonen voor 1 zetel.

  Een tip/advies aan alle Surinamers in Nederland bij wat voor verkiezingen het ook gaat, Tweede Kamer, Gemeente verkiezingen, Europese verkiezingen, enz.

  Laat elke etniciteit die er bestaat bij Surinamers op de hoogste kandidaat stemmen van haar eigen groep. Hierdoor kunnen we op zijn minst twee zetels halen. Een vd Creoolse etniciteit en een vd Hindoestaanse etniciteit. Dus stem niet op de kandidaat die laag op de lijst ve politieke partij stemt, maar juist die het hoogste op de lijst staat vermeld.

  We zijn nu met drie zetels in de Tweede Kamer en het kan best 4 of 5 worden ( als men ook buiten de groep Surinamers campagne voert en deze mensen op de kandidaat van jouw etniciteit laat stemmen.

  Tweede Kamerleden van Surinaamse afkomt, komt u op voor de belangen van de SuriNeds:
  – het AOW – gat,
  – werkgelegenheid voor Surineds, ongeacht afkomt, godsdienst, aard, enz/ eerlijke kansen,
  – onjuiste schooladvies voor de kinderen,
  – huisvesting,
  – enz, enz.

  Luistert u uw oor te luister wat de uitdagingen van de Surinamers zijn en gaat u hiermee aan de slag in de Tweede Kamer, werkt u samen met Tweede Kamer Leden die oren naar de uitdagingen vd Surineds heeft.

  U bent daat gezet door uw achterban en behartigt u daarom ook hun uitdagingen.


  Maak melding

 13. Helaas, er zijn sommigen die het nog steeds niet begrepen hebben.
  Het is de tijd van echte staatsmannen en niet van dat geboefte die alles wat los en vast is proberen te stelen en hun volk in armoede achterlaten.


  Maak melding

 14. Chan ——–> gefeliciteerd, hoe doe je dat zo vaak
  Rutte———–> alles te maken met de intelligentie van het volk
  Chan————->hier met paketten uitdelen, de dwazen veel beloven en feesten met
  geleend geld.
  Rutte—————> met een intelligent volk is alles makkelijker.
  Chan——————->kom gauw op bezoek kun je ons wat suiker lenen.


  Maak melding

 15. Er zouden meer dan deze 3 Surinaamse kandidaten kunnen worden gekozen voor de Tweede Kamer verkiezingen van 17 maart 2021.

  Het gaat om de kandidaten die niet op verkiesbare plaatsen stonden en met voorkeurstemmen toch gekozen zijn voor de Tweede Kamer. We moeten dus nog even wachten tot al die lijsten waarop deze kandidaten staan geteld zijn om te weten of ze gekozen zijn.


  Maak melding

 16. @ Esmerald

  Men verwijt een ander te snel om racistisch te zijn. Ik raad eenieder de boeken van de grootste Perzische filosoof Ayatollah Jamaluddin Rumi Balgh te lezen.
  Dan zal men weten wat vrede is!


  Maak melding

 17. Ah, zo blij als een kind! Want kan is de kans er weer dat hij op audiëntie kan. Want laten we eerlijk zij, Rutte had hem al lekker gemaakt met een dooie mus terwijl hij demissionair was, what a joke!!


  Maak melding

 18. Rumi, aha, die ken ik, fantastisch @Paul.

  “The art of knowing is
  knowing what to ignore”
  Rumi.

  Je kunt die mensen niet veranderen, let go!


  Maak melding

 19. pa winti , je laat weer je paarse wind gaan , wie heeft de laatste 10 jaar ons land Suriname uit geknepen , en alle rijkdommen verpand , ja zegt het , kom zegt het , of bent je dement dat je bouta niet kent.


  Maak melding

 20. luci-en-k….. , , weet jij zwart paarse kale rat zonder staart , wie heeft ons land blij gemaakt met vele dode mussen , en wij nu de begrafenis van die dode mussen moeten betalen , dankzij jou duivel , de massamoordenaar bouta .
  jij woont daar in de bijlmer Z.O Amsterdam toch , en als je ballen hebt ( zal wel niet ) ( misschien soepballetjes ) ga je naar die Rutte en maak hem blij met een dode mus.


  Maak melding

 21. oh ja luci-en-k….. , , je kunt als je niet durft , die dode mus aan die troela simons van bij1 geven , want zij met haar een zetel zal nu vaker Rutte zien en misschien mag ze ook wat zeggen , mooi een gelegenheid dat ze die dode mus overhandigd aan Rutte , wat denk je paarse schijt vreter , zal die troela dat durven.


  Maak melding

 22. WAT
  20 maart 2021 At 02:23
  luci-en-k….. , , weet jij zwart paarse kale rat zonder staart , wie heeft ons land blij gemaakt met vele dode mussen , en wij nu de begrafenis van die dode mussen moeten betalen , dankzij jou duivel , de massamoordenaar bouta .
  jij woont daar in de bijlmer Z.O Amsterdam toch , en als je ballen hebt ( zal wel niet ) ( misschien soepballetjes ) ga je naar die Rutte en maak hem blij met een dode mus.

  AANVULLING
  Met zijn muizenpiemel en uitgedroogde ballen zo klein als erwtjes.


  Maak melding

 23. Wat
  Je blijft maar kletsen over paars wie is de adviseur van veilheid bij Chan, dat is Linscheer.
  Een oude paarse rat. Dus paars trek achter de schermen bij de President.


  Maak melding

 24. Waaaahahahaha! De VHPvarkens Wat en Paul rollebollen weer eens schuimbekkend over elkaar heen om mij zogenaamd te beledigen, hahahaha! Ik kom niet bij van jullie varkensgedrag, zoooo voorspelbaar! Maar inhoudelijk reageren?….ho maar, dat kunnen jullie, een-hersencelligen niet! Pas maar op dat de daru ook die ene hersencel om zeep helpt……nou ja, dan zouden we het verschil toch niet merken, hahahaha!! Beu, beu ik heb jullie je weer van je beste kant laten zien…..en nu hup, terug naar de varkenstal aan de J. Lachmonstraat!


  Maak melding

 25. @passant: Jou HINDOESTANEN hebben het NIET gehaald omdat zij HET niet hebben en de kiezers weten hoe ze denken en handelen, jij bent daar een goed voorbeeld van. Wel zijn er MENSEN van SURINAAMSE AFKOMST gekozen…omdat zij het WEL HEBBEN…en je weet wel wat ik bedoel!


  Maak melding

 26. @Paul: Serieus???? “Kijk hem pontificaal in zijn presidentiële stoel zitten met de telefoon in zijn hand en maar blijven kwebbelen in het belang van het Surinaamse volk. Deze president ZE en Sheriff crimefighter fighter tot aan de hoogste regionen, de dood der gladiolen van Roger Khan, weet van wanten en is nu al de beste president die Suriname ooit gehad heeft” ???? Haal je tong uit de reet van jou god Chan3poepe, nog even en hij schijt je hele gezicht onder!!


  Maak melding

 27. hey lucien ieder keer krijgen ze het weer voor elkaar om je horendol te maken. Zie je het nu nog steeds niet? trap er toch niet iedere keer weer zo grandioos in man.


  Maak melding

 28. @Delano: Mij dol maken??? Je maakt een grap zeker. Mi e djuku dem en ze gaan elke keer weer door het lint. Maar weet je, als je met de waarheid met iemand de draak steekt, krijg je dit soort geschuimbek. Trouwens Delano, ik denk dat je van hetzelfde kamp bent, sterker nog, ik weet het haast zeker. Je komt met je verhaal om mij, mijn voor jullie pijnlijk eerlijke toon te matigen…..mis poes! Ben je niet stiekem de moderator????? Waaaiiii, jullie maken mijn weekend wel weer leuk en daar dank ik jullie voor, want er is niets leuker dan bedriegers te ontmaskeren! hahahaha!! Neem nog een shot daru, misschien wordt je dan iets creatiever….of modereer me, zoals jullie dat vaker doen bij gebrek aan argumenten. Als ik me vergis in jou….excuses en dank voor je overbodige bezorgdheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.