Fransen willen particulier ziekenhuis in Suriname opzetten

34
Fransen willen particulier ziekenhuis in Suriname opzetten
President Chandrikapersad Santokhi en de leden van Guyane Santé/

De particuliere Frans-Guyanese gezondheidsonderneming Guyane Santé heeft plannen voor het opzetten van een particulier ziekenhuis in Suriname. Een delegatie uit Frans-Guyana heeft haar plannen aan de Surinaamse president Santokhi gepresenteerd. De vertegenwoordigers van de onderneming hebben deze mogelijkheid van direct foreign investment op vrijdag 19 maart 2021 op het Kabinet van de President met het staatshoofd besproken.

Anne Mathieu, representative van Frans-Guyana in Suriname, is tevreden met de reactie van de president. “Hij heeft de deur geopend en meteen een meeting gepland met de minister van Volksgezondheid”, zegt ze.

Parlementariër Ronny Aloema, die ook aanwezig was tijdens de presentatie, zegt dat Guyane Santé drie particuliere ziekenhuizen heeft opgezet in het buurland. “Hun zorg is volgens EU-standaarden en ze willen ook in Suriname zulke projecten opzetten”, aldus de volksvertegenwoordiger. Hij voegt eraan toe dat het voor de integratie met Frans-Guyana een mooie gelegenheid is. Ook vanwege het gegeven dat met de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana het personenverkeer zal toenemen.

Aloema meent dat de Surinaamse gezondheidszorg naar een andere standaard moet en dat het project daarom heel veel voor het land kan betekenen. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zal volgens hem relevante informatie over de Surinaamse gezondheidssector verschaffen aan de Fransen. 

De delegatie heeft behalve het opzetten van een particulier ziekenhuis ook haar plannen voor het trainen van artsen en uitwisselingen op het gebied van gezondheidszorg aan het staatshoofd kenbaar gemaakt. Mathieu zegt dat Frankrijk en Frans-Guyana over veel kennis op dat gebied beschikken en dat met Suriname erbij alle drie landen wederzijds voordeel aan deze projecten kunnen hebben.

Ze ziet graag een betere samenwerking tussen de landen van het Guyanaschild en een win-winsituatie voor diens samenlevingen. Mathieu wees in deze op de getekende samenwerkingsovereenkomsten eerder door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Zij spreekt van een nieuwe dynamiek.

34 REACTIES

 1. Zozo . Misschien goed voor de concurrentie.
  Maar dat wil zeggen dat een Europese ziekenhuis zich in Su gaat bevinden. Moet er dan ook in euro’s worden betaald?
  En gaan de zorgverzekeraars de zorgkosten betalen voor de diaspora?
  Alhoewel er is maar heel weinig dat vergoed wordt.
  Ik vind het vreselijk hoe alles is uitgedund.
  Maar ik vind het geen slecht idee.


  Maak melding

 2. Heel goed voor Suriname. Het wordt een mooie aanvulling voor het verplegend personeel om over te stappen alsook de medici. Een kans en goede vooruitzichten. Ga dit volgen.


  Maak melding

 3. ZE Santokhi wat zijn wij toch dankbaar dat u de kar naar ontwikkeling trekt. U die in het belang van het volk handelt naar eer en geweten terwijl een deel van de fascisten van de NDP u voor rotte vis uitmaakt. In 200 dagen can uw regeerperiode heeft u meer bereikt dan de fascistische beweging van dictator Bouterse. Gaat u vooral zo door !


  Maak melding

 4. @ Mango

  Kan me best voorstellen, een kinderhand is immers gauw gevuld. Heb ook zo,n idee dat je een Boutist bent, die streefde ook niet naar de ontwikkeling van het land. Hij was met zijn bende bezig, het land leeg te roven !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Gaat de Surinaamse bevolking dit kunnen betalen het is niet voor een ieder weg gelegd om hier van gebruik te maken eerst 40.000 neertellen voor niertransplantaties en nu dit wat denk men dat er mensen met geld in su wonnen chan weet van idiooteri niet meer wat hij moet doen


  Maak melding

 6. De ziekenhuizen in ons land voldoen niet aan de gestelde moderne eisen in deze eeuw. Er ontbreekt heel veel. Behalve de juiste materialen ook kennis en kunde, wat specialistische operaties betreft.

  Hoop dat er een kennis uitwisseling gaat plaatsvinden.
  gemodereerd

 7. bouterse, is uitgeluid.
  Onze president is bezig met noodzakelijke projecten te vullen.
  Tevens is onze president, met man en macht bezig de rommels/verborgen rommels op te ruimen.
  Maar dat wist u al?

  Natuurlijk; iedereen die ergens sterk achter staat, weet van zichzelf dat hij/zij er nu eenmaal ‘realistisch’ over denkt. Of het nu over groene mannetjes die op Mars wonen of over eerlijke politici gaat.”

  Twee mensen kunnen in een eenzelfde land leven, maar totaal anders de goede en kwade in hun geheugen opslaan. Mensen die positief zijn ingesteld zullen meestal van nature al zoeken naar de positieve punten.

  bouterse noemde zich een man van het volk.
  Toch leefde hij in een geheime wereld van luxe, gefinancierd door de belastingfraude en schimmige bankers. Onze regering is vastbesloten de waarheid te achterhalen. Naarmate er meer bewijs boven tafel komt, beseffen de optimisten dat de dader mogelijk vlakbij is.


  Maak melding

 8. mooie ontwikkeling voor SU… onder voorbehoud van door- ontwikkeling voor Surinaamse artsen, studenten en de basis gezondheidszorg op lange termijn..
  @ Ric … lekker he Holland, tot 100 duizenden euro’s zorg en voorzieningen per jaar als nodig als je qua gezondheid of werk wankelt … Wat maak je mede ratten wijs uit? vanuit holland ? Mooi om te zien hoe de ene niksnut rat de andere kale rat ophitst en dat die ander erin trapt …hahhah … Fijne avond !!!


  Maak melding

 9. =Het zal een uitkomst zijn voor velen in Suriname en ook voor de toeristen.
  In het buitenland is dit heel normaal.

  Ik hoop dat deze regering zich aan zijn woord houd en het land nationaal en internationaal hoger op de kaart zet.

  **Alleen moeten vele oude generaties opgeruimd worden en beginnen bij de vakbondsleiders die alleen aan macht denken. Arrogantie, macht, hebzucht en jaloersheid maakt dat het land achterloopt.


  Maak melding

 10. ricje , paarse drol , ja jij krijgt gratis zorg daar in de bijlmer , en Amsterdam heeft veel ziekenhuizen en velen gespecialiseerde afdelingen , maar ze moeten jou daar eens doorlichten , en ze zullen zien dat jij paarse rat bij uitstek veel bezit , nou ricje einde gratis zorg en ze zullen je een beste rekening presenteren .
  en de Fransen gaan beginnen als alle gestolen geld van jou paarse boevenbende terug is gehaald , , en ricje als je het niet meer ziet zitten , in de bijlmer hebt je geen bosje brug , maar wel hoge gebouwen.


  Maak melding

 11. Slap praten kunnen de Surinamers als de beste, actie en handen uit de mouwen ho maar.

  De Fransen hebben een ziekenhuis gemaakt in Albina, dat nog steeds leeg staat.


  Maak melding

 12. En gaan de zorgverzekeraars de zorgkosten betalen voor de diaspora?
  =================================
  Als je je in de diaspora voor vertrek verzekert tegen/voor ziektekosten dan betaald je zoekenfonfs de ziektekosten. Als je ook een reisverzekering met ziektekosten afsluit bij de KLM dan heb je een prima basis om ziek te mogen zijn.
  Maar laten die Fransen eerst in Frankrijk gaan helpen corona regeert daar er gaan weer delen op slot in ffrankrijk voor 2 wkn. Ik denk bij zulke plannen dat ze eerder naar proefkonijnen zoeken voor hun specialismen


  Maak melding

 13. Mooie ontwikkeling voor Suriname , eigenlijk zou ik beter zien, dat de criminaliteit in Suriname wordt terug gedrongen, de soort die dit doen zijn over vertegenwoordigd, dat irriteert de mensen het meest, mensen voelen zichzelf niet veilig, de jaloezie dat andere werken en deze koeparies zijn op de wereld gezet om te roven, de ouders van van deze honden zijn schuldig aan deze ellende in Suriname, amoksi moet aftreden ok, 10 jaar paars het zelfde probleem, onder santokhi Brunswijk het zelfde probleem


  Maak melding

 14. Oh wat geweldig 🎂 hieper de piep, Su heeft geld en spullen gekregen van Amerika, Nederland, Frankrijk, Turkije, Marokko, Denemarken, India, Pakistan enz, wij zijn toch zo goed bezig 😉,de beste onderhandelaars die er rondlopen op de wereld. Wij schuiven aan bij de groten en ze willen nu allemaal naar Suriname komen, want wij zijn de besten in het bouwen van luchtkastelen🤢. We gaan aan niertransplantatie doen door de professoren, die en die, we weten het dat die professoren zijn geweerd uit het Haagse ziekenhuis vanwege hoge sterfgevallen, maar ja ze lijken op ons dus worden ze voorgedragen.
  Ook heeft de minister van volksgezondheid op Aruba, hen van de niertransplantatie, hen opgedonderd vanwege malversatie, fraude en oplichting😜, maar ja wij zijn toch de knapste en de intelligentste mensen die hier rondlopen.
  Een nieuw ziekenhuis komt er in samenwerking met de Fransen, maar echt niet om te fratsen hoor,😆 dit is onze intelligentie, we krijgen een scholing een titel en zullen worden erkend door de Fransen. De hele wereld zullen wij rondgaan en een speciaal kliniek neerzetten voor euthanasie, dan hoeven de mensen niet meer te springen van de Bosjebrug, maar door gekwalificeerde goed geschoolde intelligente artsen worden begeleid naar hun dood, zelf zodanig dat ze karma en corona vrij kunnen heengaan😎.


  Maak melding

 15. Er is een ziekenhuis op Drietabbetje, bemand en goed functionerend, de Fransen hadden geen cent betaald, maar wel de diaspora. Dus het zijn onze eigen mensen die het binnenland en de grenzen zoveel mogelijk gezond houden, niet te vergeten het harde werk van de Medische Zending, die met behulp van vele stagiaires uit Nederland, België en als ik me niet vergis ook uit Duitsland, zorg hebben verleend.
  De hebzucht van de huidige VP, om alles kapot te laten schieten, om een punt te maken hoe goed hij is komt nu ook allemaal op conto van de revolutie. Als er schuldigen zijn die verantwoordelijk zijn voor de burgeroorlog in Suriname, dan hoeven wij niet ver te zoeken, ze zitten allemaal verenigd in de vhp, verenigde huichel partij.


  Maak melding

 16. Ik heb er een hard hoofd in. Een particulier ziekenhuis moet winst maken om te overleven en aan de medische zorg valt in Suriname niets te verdienen. Met andere woorden: de fransen bouwen een particulier ziekenhuis in Suriname niet om Surinamers maar om buitenlanders, die de kosten kunnen betalen, te behandelen. Bouw toch liever het ziekenhuis in het buitenland. Kijk wat met onze Marwina Ziekenhuis, gebouwd door de Fransen is gebeurd. Om niet te spreken over de bijen in het Wanicaziekenhuis en de beroving van het Atjoni ziekenhuis. De hele ziekenzorg van Suriname is aan een grote evaluatie en reparatie toe om het beter te laten functioneren . Dit hebben wij gewoon aan onze beste president aller tijden Bouterse te danken.


  Maak melding

 17. Ik raak gestoord van al die banner reclames, die langskomen als ik de website van waterkant bezoek. Waterkant, doe er wat aan of vraag deze verstoorders enorme bedragen voor hun sluikreclame.


  Maak melding

 18. Kronto
  20 maart 2021 At 09:59
  Er is een ziekenhuis op Drietabbetje, bemand en goed functionerend, de Fransen hadden geen cent betaald, maar wel de diaspora. Dus het zijn onze eigen mensen die het binnenland en de grenzen zoveel mogelijk gezond houden, niet te vergeten het harde werk van de Medische Zending, die met behulp van vele stagiaires uit Nederland, België en als ik me niet vergis ook uit Duitsland, zorg hebben verleend.
  De hebzucht van de huidige VP, om alles kapot te laten schieten, om een punt te maken hoe goed hij is komt nu ook allemaal op conto van de revolutie. Als er schuldigen zijn die verantwoordelijk zijn voor de burgeroorlog in Suriname, dan hoeven wij niet ver te zoeken, ze zitten allemaal verenigd in de vhp, verenigde huichel partij.

  De zwarte racist die het heel moeilijk heeft met het feit dat er eindelijk een niet zwarte de leiding in Suriname heeft. Liever een huichelaar als president dan een zwarte fascist a la Bokassa !


  Maak melding

 19. WAAROM is er een Franse Ziekenhuis op Surinaams grondgebied nodig
  als er een goede veerverbinding komt of is met Frans-Guyana.
  gemodereerd

 20. Alleen maar rommel en poeperij over etniciteit. Waarom moet ik mij als blakaman zorgen over racisme maken als wij het zelf doen. Leg uit.


  Maak melding

 21. Dit Frans initiatief past precies binnen het afbraakbeleid van de regering. Het politiek denken is erop gericht om de overheid zich te laten terugtrekken uit de gezondheidszorg en de sociale sector. Het devies is, weg met alle collectieve voorzieningen. Mensen moeten zelf gaan betalen voor hun gezondheidszorg en andere sociale voorzieningen. Wij moeten natuurlijk blij zijn met dit soort voornemens. Dit gaat de regering duur komen te staan.


  Maak melding

 22. @glenn
  Nee we hebben een Aziaat als president en zoals je weet zijn die slimmer dan jouw soort idem Kronto. Bovendien zijn Aziaten harde werkers waar de Afro nooit aan zullen kunnen tippen. Welk Afrikaans land helpt Suriname ?


  Maak melding

 23. Tsja, voor (rijkere) particulieren. Dus niet voor Pumanga uit Atjoni. Dit gaat betekenen dat……de staatsziekenhuizen vijfdewereld kwaliteit gaan leveren..


  Maak melding

 24. zie je wel he die glenn en die kokosnoot zijn nog zwarter dan de VP , roetzwart , zijn zij de echte zwarte pieten met een paars pakje aan paarse veren op hun zwarte bolletje en een lege zak en de roe is verdort , Paul en nu die troela van bij1 in de tweede kamer komt zal ze nu wel deze zwarte pieten toestaan om de Sint te begeleiden daar in Nederland , deze lellebel had het al aan de stok met die boeren uit Nederland zagen we op het nieuws , nou tante deze boeren laten er geen gras overgroeien en ze zal moeten oppassen wat ze zegt , want deze hard werkende mensen daar vechten voor hun bestaan , en als zo’n tante sidonia hun tart zullen er zo tractors het gebouw in rijden en vinden deze troela.
  hier in Suriname waren ook veel hard werkende boeren uit Nederland voor de onafhankelijkheid , maar zagen hier geen brood meer in en de meeste zijn teruggegaan.


  Maak melding

 25. Azijnzeikers hier op wtk, zullen elk succes en elke ontwikkeling die deze regering brengt bekritiseren. Deze fascisten zullen dat altijd doen en laat duidelijk laat zien dat ze niet begaan zijn met de ontwikkeling en welvaart van Suriname, maar een racistisch probleem hebben.
  Het doet natuurlijk pijn dat hun volkspleesident in 10 jaar tijd nooit enig succes heeft geboekt.
  Tja,..van een ezel moet je geen hoge verwachtingen hebben.
  Kom nog bij dat op 31 maart a.s. er wellicht een einde kan komen aan de horror-film bouterse die Suriname 10 jaar in de greep heeft gehouden. Een film vol vampieren die land en volk hebben leeggezogen.


  Maak melding

 26. @wat
  Troela, lellebel. Afgunst hé.
  Blijf maar achter je laptopje berichten typen.
  Sylvana heeft jou niet nodig. Ze zit met Rutte aan tafel. Jij wenste maar.
  En ik hoop dat ze het goed gaat doen. Wij hebben voor haar gestemd ja.
  Jullie soort zeker niet. Maar straks als ze wat bereikt heeft, dan is ze ineens een kondre man.
  Triest! Heel zielig ben je.
  De witte Nederlanders hebben geen goed woord over voor Sylvana en ja jij gaat lekker meedoen.
  Denken dat jullie ook tot de witten behoren.
  Keep dreaming. Maar time will tell.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.