Tegenslag voor Tullow: weinig olie bij boring blok 47 aangetroffen

31
Tegenslag voor Tullow: weinig olie bij boring blok 47 aangetroffen
Stena Forth drillship

Tullow Oil heeft vanmorgen in dit persbericht laten weten dat de Goliathberg-Voltzberg Noord-exploratieput, geboord in Blok 47 voor de kust van Suriname, niet het verwacht resultaat heeft opgeleverd. Bij het boren is een reservoir van goede kwaliteit aangetroffen, maar slechts een kleine hoeveelheid olie.

Het boorschip Stena Forth boorde de put Goliathberg-Voltzberg Noord tot een totale diepte van 5.060 meter in 1.856 meter water en de put zal nu worden afgesloten en verlaten. Tullow en zijn partners zullen vervolgens de gegevens die uit de put zijn verzameld, beoordelen en zorgvuldig de volgende stappen overwegen.

Tullow is de exploitant van Blok 47 met een belang van 50%. Petroandina Resources Corporation N.V. (Pluspetrol) bezit 30% en Ratio Suriname Limited bezit de resterende 20%.

31 REACTIES

 1. Wanneer gaat men realiseren dat Suriname niets te bieden heeft?!
  We hebben Staatsolie is gped genoeg voor de lokale markt en sinds bouta daar te bepalen had is het 1 corrupte bende daar!


  Maak melding

 2. Laat het duidelijk zijn:

  Alle olie die op zee gevonden wordt is 0% van suriname.

  Suriname gaat taxes en fees krijgen per barrel.

  Een soort van biliton…1 cent 1m3 bauxiet 100 jaar lang.

  Gewoon jammer. Wat su krijgt of gaat krijgen zijn kruimels.
  gemodereerd

 3. Ere wie ere toekomt,
  Toen de olie in Saramacca werd ontdekt, moest Suriname, tijdens het bewind van Pengel alle plaatsen in Saramaca verzegelen, er mocht niet geproduceerd worden.
  Als DDB niet had getoond ballen te hebben dan was er tot de dag van vandaag geen Staatsolie en geen Offshore boringen met potentiele fondsen.
  Tijdens Pengel waren er geen paarse ratten, maar hebzuchtige donders die geheel Saramacca hadden opgekocht alleen maar om een nyang te maken, maar verder kunnen zij niets, geen ontwikkelingsvisie.


  Maak melding

 4. Jharap kon met zijn geweldige studie geen moer doen om het bedrijf op te zetten, hij heeft een geweldige job geleverd door gehoor te geven aan de benoeming als directeur van Staatsolie, welke hem door DDB werd gegund. Zonder DDB zou Jharab niet bestaan of zo groot zijn geworden.


  Maak melding

 5. @Kronto,

  Als DDB in jouw ogen zo goed heeft gedaan, waarom is Su in 10 jaar tijd niet verder ontwikkeld, maar juist leeggeplunderd???
  Was DDB nou zo “slim” of ben jij nou zo dom om dit niet in te zien??
  Noem maar 5 goeie dingen op, die in 10 tijd is ontwikkeld in Su tijdens zijn bewind?


  Maak melding

 6. Staatsolie verkopen is nooit de intentie geweest Van DDB, maar wel het verkopen van aandelen, om zodoende meer kapitaal te verkrijgen om uit te breiden. Dat noem ik beleid en visie hebben, verkoop aandelen van een stabiel bedrijf en expandeer dat bedrijf.


  Maak melding

 7. JK,
  Omdat de hebzuchtige en huichelachtige in dit land alles wilden hebben wat los en vast zat, ze hebben nooit meegewerkt om dit land naar hoogten te brengen. En nu ze regeermacht hebben zie je duidelijk dat ze alleen maar kunnen vernietigen, geen inzicht en na apen wat anderen hebben gedaan. Zwakke oppositie gevoerd en leugens vertellen over anderen.
  Zwakke Lingen die hulp van het buitenland willen hebben en niet inzien hoe belachelijk zij zichzelf maken.
  Begi Begi alstublief, wij hebben connectie en zijn goed op de eerste vrouwelijke VP van Nederland.


  Maak melding

 8. Su 20% is allemaal geregeld door Bouta en consorten.
  Hij heeft ons land naar zijn mallemolen geholpen.
  Chan die probeert de broek van het land omhoog te houden. Wat zeer mislijkmakend is van deze regering is weer de vriendjes en familie politiek. Ongeschoolden krijgen hoge functies. Dit.moet verboden worden. Dit krijg je wanneer er geen hoge kaders in ons land is.

  Sari Tori
  gemodereerd

 9. @Paul: Dat jij blijft geloven in je Jahrap-sprookje zegt genoeg over de leegte tussen jou oren. Je moet weten dat een waandenkbeeld, hoe vaak je het ook benoemd, nooit waarheid zal worden. Jahrap was een van de instrumenten die is ingezet en aangetuurd door de toenmalige bestuurders. NIKS MEER EN NIKS MINDER!! Dus jullie kunnen blijven steken in deze waan en van alles roepen en nu trachten het tot een VHPbedrijf te maken, het is en blijft een wapenfeit van de revolutie, een van de vele verdiensten van Bouterse.


  Maak melding

 10. Mense die kusd fan Surinaam is gesond. Se segge datie oolie ontstaa as die plante gaan rotte in die gront. Dang in kusd fan Surinaam neks rotte. Datie is goet tok?


  Maak melding

 11. luci-en, en die kokosnoot kronto , jullie baasje heeft wel staatsolie verkocht , maandelijks moeten ze rente betalen aan instanties voor leningen die jullie baasje heeft aangegaan met die instanties , en die massamoordenaar heeft zich zelf rijkelijk beloont.


  Maak melding

 12. @Kronto,

  Oké, maar waarom heeft de NDP dan het land naar de verdoemenis geholpen als “jullie” het zo goed voor land en volk wilde zijn??
  Neem als voorbeeld de chaos die “jullie” gecreëerd hebben tijdens de machtsoverdracht.
  Waarom is het staatskas leeggeplunderd?
  Waar is al de spaargelden van het volk?
  Waar is het geld van de SPSB bank?
  Waarom werden panden verkocht/gekocht zonder dat het volk (vooral omdat dit met staatsgeld werd gekocht) op de hoogte was?
  En zo kan ik nog een hele lijstje opnoemen.
  Het was een ego van de NDP die met de meerderheid in de DNA zat.
  Dus kom geen Kronto vertellen!!!!!


  Maak melding

 13. @ Jk
  Dat er ratten in de regering DDB zaten geef ik rijkelijk toe vooral na 1982 toen hij als rasechte Sranangmang droomde van een nationaal socialistisch Suriname, hij werd in een hoek gedrukt en men heeft hoog politiek met hem gespeeld. Nederland had Suriname gevraagd voor een voorschot op de verdragsmiddelen, en dat hebben ze nooit terugbetaald en alle afspraken m.b.t. de verdragsmiddelen stopgezet en waarom denk je? Omdat ze wisten dat er potentie was in DDB om zijn doel te bereiken.
  De buitenlandse politiek heeft hem willen laten capituleren, huurlingen werden op hem afgestuurd waaronder zijn eigen vrienden. Een kat in het donker maakt rare sprongen, wel DDB is een Tigri en heeft het geduld en hoop voor dit land.
  De VHP heeft met leugens en politieke lobby geprobeerd hem internationaal te isoleren en raad eens wie hem hebben geholpen het hoofd boven water te houden? Ja dezelfde vrienden waar Chanka nu naar toe rent om hulp. Misschien heeft DDB het geld van Suriname bewaard zodat de uitbuiters er nooit aan kunnen komen, en misschien bewaard China het geld voor hem.
  Een goede militair laat geen spullen achter voor zijn opvolger om tegen hem te gebruiken, dus DDB heeft geen armoede gebracht in dit land, hij heeft de rijkdommen verzegeld en overgeheveld op een veilige plaats, waar ongedierte er niet aan kan komen.
  Hij is een briljante militair, terwijl Chanka alleen maar met de vinger kan wijzen naar anderen van, daar is de dief, om de aandacht van zich af te houden.
  Maar de vieze vuile politiek en de hebzucht van vooral de zogenaamde ondernemers, zal zich wreken en dan word het echt, tra la la la la.


  Maak melding

 14. @Kronto: ye tak wan lo ka…
  en zoals we gewend zijn van fascistische ndp-ers verdraai je feiten…
  Je kunt aandelen verkopen, daar is niets mis mee, maar als je alles verkoopt, ben je een kip zonder kop, want dan heb je zelf geen inkomsten meer. Laat dat nou precies zijn wat jou baas gedaan heeft met alle inkomsten uit goud!
  Kronto-ede.. lekie joe!


  Maak melding

 15. @kronto: mijn pseudoniem is boesskowtoe, jo koe jo! Zelfs lezen is moeilijk voor je!
  Sang..ie lai ede lai nanga kronto of ganja noh??
  Schaakmat mie mars boi, om mij schaakmat te zetten moet je van goede huize komen en zeker geen ndp-er zijn! Geldt ook voor je kronto-ede matie Lucien. Jullie zijn allebei van het 0.0 niveau!
  Oe ede tranga moro boerikie!


  Maak melding

 16. @ Boesskowtoe,
  aangezien je prijs stelt op een correcte spelling van je pseudoniem, moet ik er ook een titel bij vermelden zoals ,drs. ,mr., dr. ir of ing, ze zijn te koop en wij arme blakka mangs kunnen ons zo’n luxe niet permitteren, daarom bosgagepolitie rust zacht en veel succes met het bedelen. Schud je hoofd dan niet teveel, anders valt het van zijn sokkel.


  Maak melding

 17. @Esmerald: Dat bedoel ik dus met weinig verstandigen. Ik zal in het vervolg proberen NOG MEER naar jullie verstandelijk niveau te dalen……Eigenlijk denk ik dat dat nog steeds parels voor de zwijnen zal zijn, maar ik geef de hoop niet op!


  Maak melding

 18. Tegenslag voor Tullow: weinig olie bij boring blok 47 aangetroffen.
  Betreft het artikel van 18-03-2021

  Alsnog een aanvulling op bovengenoemd artikel.
  Graag wil ik ook verwijzen naar een artikel uit een Guyanese krant.
  En het gaat over een eventuele samenwerking op dit gebied tussen Suriname en Guyana.

  Bron: (kaieteurnewsonline.com) d.d. 20-03-2021

  Guyana, Suriname zou op de kust moeten samenwerken om kosten te besparen – de nieuwe oliebaas van Suriname.

  Kaieteur News – Met het doel om de kosten van een ultramoderne walfaciliteit te verlagen, zegt de waarnemend Chief Executive Officer (CEO) en Managing Director van de Staatsolie van Suriname, Annand Jagesar, dat Guyana en Suriname hierin moeten samenwerken. project.

  Jagesar deed deze oproep tijdens zijn presentatie op de Guyana Basins Summit – een virtuele driedaagse olie- en gasconferentie.
  Deze conferentie, die gisteren werd afgesloten, was gericht op het bieden van netwerkmogelijkheden en waardevol inzicht in het potentieel van de regio, samen met de uitdagingen en de weg die voor ons ligt.

  Het artikel is verder zelf te lezen via de site van (kaieteurnewsonline.com) 20-03-2021
  Guyana, Suriname should partner on shorebase to cut costs – Suriname’s New Oil Boss.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.