Nederland en andere Europese landen hervatten inentingen met AstraZeneca

3
Partij AstraZeneca vaccin in Suriname aangekomen
Foto (c) AstraZeneca

Meerdere Europese landen waaronder Nederland gaan het coronavaccin van AstraZeneca weer gebruiken nu de Europese medicijnwaakhond EMA opnieuw heeft geoordeeld dat het veilig is. Het gaat onder meer om Italië en Frankrijk.

Toezichthouder EMA gaf vandaag zijn oordeel over de veiligheid van het AstraZeneca-vaccin gegeven: volgens de geneesmiddelenautoriteit is het vaccin veilig en effectief. 

Ook Ierland, Cyprus, Letland, Litouwen en Bulgarije gaan mensen weer inenten met het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut. De eerste prikken worden vrijdag gezet. Volgens Spaanse media gaat ook Spanje de vaccinaties hervatten.

In Suriname wordt ook het coronavaccin van AstraZeneca gebruikt. Daar waren de inentingen afgelopen week gewoon doorgegaan. Komend weekend bijvoorbeeld, op zaterdag 20 maart en zondag 21 maart, organiseert het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid in samenwerking met het bedrijfsleven grote vaccinatiedagen in KKF:

3 REACTIES

 1. Ja hoor. Weer geen link met het vaccin. Wat een perfecte vaccins maken ze in slechts 3 maanden. Ineens kan dat wel. Nu nog een perfecte vaccin tegen de griep. Oh nee, de griep bestaat niet meer sinds Corona……


  Maak melding

 2. 3 maanden voor een vaccin tegen een “dodelijk virus” wat een bacterie blijkt te zijn volgens veel onderzoeken.
  maar kanker hiv en andere ziektes blijven ze toch maar problemen mee hebben?
  wie die ema nog geloofd moet wel goed gek zijn.
  net zo’n leugenfabriek als de who en rivm, praten alles recht in hun eigen straatje.

  steek dat vaccin maar waar de zon niet schijnt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.