Bakkerij in Commewijne gesloten vanwege onhygiënische toestanden

20

Bestuursambtenaren van Commewijne hebben vandaag bakkerij Feng Fang aan de Oost-Westverbinding tot nader order gesloten vanwege onhygiënische toestanden in de zaak.

Bij controle in de bakkerij door de bestuursambtenaren van Suriname is gebleken dat de misstanden van dien aard waren dat er terstond overgegaan moest worden tot sluiting van de zaak.

De ondernemer heeft de ruimte om alle misstanden in orde te maken. Indien bij hercontrole blijkt dat alle ongeregeldheden zijn aangepakt, zal hij in de gelegenheid gesteld worden om de zaak weer open te stellen voor het publiek.

20 REACTIES

 1. Ik las in dit artikel, Er wonen ontzettend veel slordige mensen in Suriname,d.d.,17 maart 202, in GFC-nieuws en ik dacht deze man snapt niet wat de motieven zijn dat dat grote delen Surinamers zo zijn.

  Ik verdedig deze smerige Surinamers niet, want ook ik stoor mij aan dit gedrag van Suriname/rs.

  Maar enkele oorzaken van dit gedrag zijn:
  – geld/kapitaal gebrek,
  – de aard van de “Surinamers” let op diverse etniciteiten met hun eigen zeden en gewoonten/culturen dat hierin ook een rol speelt. Zie marrons en inheemsen vh oerwoud hebben ook andere regels, afgezien dat ze wel net als alle andere “Surinamers “, de westerse regels t.a.v. hygiëne ook is aangeleerd, eten met mes en vork, lepels, (Zie dat er in Surinamers etniciteiten zijn die met de hand eten. Dit kan tot op zekere hoogte niet schadelijk zijn als je handen goed schoon gewassen schoon water zijn met zeep en goed afgedroogd worden aan een schone handdoek.

  Ook de overheid laat veel te wensen over, zie dat er overal in Paramaribo of Surinamegeen goede openbare toiletten zijn voorzien van alles erop en eraan. Mannen in het openbaar plassen tegen gevels van gebouwen en dit normaal vinden. Van de weinige openbare toiletten die er in Paramaribo, Suriname zijn, zijn de meesten ver onder de maat.

  Zie verder hoe kinderen, volwassen omgaat met afval en dit overal op straat gooien of ergens dumpen langs de straten ( let op!) die ook onder de onkruid zijn of niet onderhouden worden door de overheid.

  Er zijn niet genoeg goede voorzieningen omdat er geen geld is om ze te bouwen. Zie zelf de plaatsen die door de overheid zijn aangewezen waar vuil gestort wordt door vuil/afvalondernemingen die huisvuil ophalen van de burgers.

  Natuurlijk kan je Surinamers allerlei hygiënische regels leren, waar ze zich aan moeten houden, maar als de Chinese winkelier mensen betaalt om ergens zijn afval te gaan dumpen of mensen hun afval op straat gooien, hun erven en bermen niet onderhouden, hun gedrag niet veranderen kan niemand daar wat aan doen.

  Als men ze aanspreekt over hun gedrag kan je een tjoerie krijgen, worden uitgescholden of een paar rake klappen krijgen.

  Er is heel veel mis met het gedrag van Surinamers. Zie maar hoe Surinamers hun auto’s parkeren. Gewoon op straat, op het onafhankelijkheidsplein, op bermen, gebouwen worden niet onderhouden, worden niet geschilderd, terreinen onder onkruid, gras, afval op erven, langs de kant van de weg, in goten, die zorg dragen dat deze verstopt raken van afval en het water er niet meer goed doorstroomt en zie de gevolgen ervan in de regentijd.

  Er schort heel veel aan het gedrag van Suriname, geld/kapitaal kan een rol spelen bij Surinamers, maar ook het gedrag van Surinamers wat deze mentaliteit betreft zegt meer dan genoeg.

  Zie ook de restaurants/Supermarkten, eethuizen die doorlopend die BOG moeten worden gesloten door onhygiënische oorzaken, waar klanten van ziek kunnen worden. Restaurants/eetgelegenheden, toiletten in Suriname laat aan netheid veel te wensen over, even als het gedrag van de (alle) Surinamers, ook de overheid kan hier tegen weinig doen, omdat ze ook die zaken die voor hygiëne moeten zorgen geen geld voor hebben om dat op te zetten of te onderhouden, boetes uit te delen, enz.

  Een reden die hierin ook een rol speelt is dat ddb, ndp in de afgelopen jaren het volk straatarm heeft gemaakt, neks no fout en deze dit soort zaken ook als normaal vinden. Enkele generaties die niet anders gewend zijn dan onhygiënische omstandigheden om in te leven en te wonen.

  Zie marrons die uit het oerwoud vluchten voor een veilig heen komen en gronden van derden bezetten, daar krotten opzetten en er troep van maken. Wiens schuld is dat?

  Moni no de, Sranan skeer en wie heeft dit sinds 25 februari 1980 laten gebeuren.


  Maak melding

 2. Deze smerigheid is niet iets van nu, maar smerigheid van jaren die daar aangekoekt ligt. Deze bakker moet aan zijn oren getrokken worden. Hij is stelselmatig bezig het volk te vergiftigen. Er moet elke week controle worden uitgevoerd in dit soort zaken. Alle restaurants regelmatig steekproeven nemen. Deze smeerlapperij moet voor altijd ophouden.
  gemodereerd

 3. @Passant. Ik kan alleen maar onderschrijven wat u geschreven heeft. Het begint bij de opvoeding. Het hoeft nirt veel geld te kosten. Er moet gedragsverandering komen. Sranang na wan Agupen.
  gemodereerd

 4. Bakkerij pang pang gesloten voor altijd voor verkoop van gebakken stront. Naam address eigenaren bekendmaken van deze criminelen want er is avondklok mondkapjes etc tegen covid. Anders is een eendaagse sluiting voor grote schoonmaak gewoon cost of selling shit.


  Maak melding

 5. Als je van de week niet bent gestorven na het eten van zijn brood, dan is er niks aan de hand.
  Smerigheid verhoogt wel de weerstand omdat antistoffen worden aangemaakt.


  Maak melding

 6. Suriname wees waakzaam voor de Chinezen.Al komen de Grieken met geschenken, vertrouwd ze niet. Ze buiten arme landen uit. Ze kunnen vanuit onze land, andere landen bespioneren en onze systeem beïnvloeden. Ze zijn heel erg listig.En de smerigste volk op de aarde .Vooral met hun giftige producten.Amerika heeft ze al door. Suriname wees waakzaam. Ongeveer opo oen ai. Chinezen hebben altijd een dubbele agenda. .WAAKZAAM ZIJN SURINAME. VOORAL OP ONZE HOUT EN ERTSEN.


  Maak melding

 7. WAT 19 maart 2021 At 00:13
  Mensen pas op voor die chinezen , ze willen de macht over de wereld .

  Een aanpassing in deze zin is noodzakelijk
  Ze hebben de macht dus het woord willen is hier verkeerd.
  Vraag maar aan USA hoeveel geld ze schuldig zijn aan de Chinezen.
  Beantwoord de vraag wie de grootste economische machten zijn in de wereld.

  Dus WAT
  De Chinezen HEBBEN de macht dit is een groot verschil met WILLEN.
  Ik hoop dat je de boodschap begrijpt dat er dus een verschil is tussen willen en hebben


  Maak melding

 8. Geld en kapitaal kan nooit de oorzaak van slordigheid zijn
  Surinamers zijn niet sedert de komst van DDB slordig geworden
  Slordigheid zit in jezelf
  Jammer dat de Chinezen de slordigste zijn in Suriname
  gemodereerd

 9. Het niet de schuld van NDP die chinezen zijn gewoon slordig en doen wat ze willen in het land.
  qua hygiëne is het vrij zoek bij hun.
  Met opzet zei ik het is de schuld van NDP


  Maak melding

 10. Santhokie zit daar nog te slapen voor de Chinezen de Chinezen weten dondersgoed waarmee ze bezig zijn straks is heel Suriname van hun kijk wat allemaal in het binnen land gebeurt onze hout word weg gedragen en de regering die zit en kijk er naar waarom is hout zo duur voor de surinamers voor onze eigen hout kunnen wij niet betalen maar santhokie haal dat geld bij de armen terwijl wij zoveel goud en hout hebben ik vind santhokie echt zwak voor een president ik vind dat de Chinezen weg moeten uit het binnenland laat wij surinamers het hout en goud zelf winnen de regering moet dat goud zelf winnen zet werklozen om hout te hakken en goud te winnen er is werk zat in Suriname maar de regering pak het niet goed aan sorry hoor maar santhokie je zit maar de Chinezen ook te bedelen om geld.de Chinezen weten heel goed wat ze willen
  gemodereerd

 11. Suriname is een geweldig mooi land. Multi culti en nog meer mooie superlatieven waarmee je niks koopt. Het volk leeft al jaren in armoede. De rijken worden rijker en de mensen die hulp hulpbehoevend zijn zakken dieper en dieper in problemen.
  Het komt allemaal goed, dat is wat ze al jaren te horen krijgen. Nog ff volhouden en zonneschijn aan de horizon zal schijnen. Heel veel mooie woorden maar geen daden. Het land is failliet en is gedoemd op hulp van buiten. De gronstoffen waarmee het land uit de financiële problemen zouden kunnen komen is al jaren terug, verpand en de opbrengten opgepeuzeld door voormalige politici.
  Enige wat nog overbljjft zijn de olieputten wat nog enige soelaas kunnen brengen voor het surinaamsebevolking. Maar pas op, er zijn nieuwe kappers op de loer, ze wachten om hun zakken te vullen. Het is elke keer weer hetzelfde wat de bevolking overkomt.
  Een Déjà vu. Kijk maar naar de Surinaamse geschiedenisboeken.

  Bezuinigingen brengen geen voorruitgang. Wil je dat het surinaamsebevolking het weer goed gaat hebben dan moet een aantal zaken drastisch veranderen.
  1. Werkgelengenheid ( werken voor je geld )
  2. Investeren ( in export )
  3. Landbouw hervormen en nationaliseren
  4. Onderwijs ( kennis )
  5. Huisvesting
  6. Last but not least; corruptie uitroeien

  Wie weet wanneer het goed gaat komen met onze mooie Suriname.
  Wie gaat Suriname redden? God? De regering? De Surinaamse bevolking? Misschien buitenland? Mi no sabie….. maar 1 ding weet ik zeker, ik ben trots dat ik een Surinamer bent en dat ik dat ook altjjd zal blijven.
  Mijn koemba is in het Surinaamse bodem begraven, ergens in de vruchtbaregrond aan de
  Wel gedacht C.
  God Bless Suriname!
  gemodereerd

 12. Ziet ernaar uit dat er in JAREN geen schoonmaak wordt gehouden bij deze “bakker”.

  Als je niet ziek bent geworden na het eten van een product van deze “bakker” dan weet je zeker dat je immuunsysteem wel goed bestand is tegen heel wat morserij, misschien ben je wel covid-19 proof zelfs…


  Maak melding

 13. Weet je wat hier gebeurd, alle Chinese mensen op 1 hoop gooien, er zijn nog vele winkeltjes die smerig zijn, en dat zijn geen Chinezen, wat hier gebeurd is dat is ernstig , alle smerige winkels moeten dicht.
  Wat hier gebeurd is ernstig, heb roti gegeten ben er erg ziek van geworden en ik niet alleen.
  Wat hier gebeurd is ernstig , Wat je zet mensen aan tot discriminatie , en dat is ernstig.
  Natuurlijk die winkel had al lang dicht gemoeten, waar is de control.
  Maar om nu te roepen dat het de schuld is van alle Chinese mensen dat gaat te ver.


  Maak melding

 14. Die slordigheid komt overal voor. Ik was een keertje met vakantie in Suriname. Bij mijn bezoek aan de palmentuin moet ik zo nodig plassen. Ik zag een gebouw dat op een toilet leek en ging naar binnen om mijn behoefte te doen. O wat stonk het daarbinnen. Erger dan de pisbak van mijn oude Hendrikschool uit de jaren 60. Toen ik het gebouw verliet stond een vrouw voor mijn neus . “Heeft u gebruik gemaakt van het toilet”? Ik antwoordde bevestigend. Ze deed haar hand open en zei zelfverzekerd ” Kwartje”. Verbouwereerd vroeg ik haar “Moet ik betalen voor een bezoek aan dit stinkgat. Ik moet juist beloond worden. De volgende keer doe ik het tegen een boom. Die stinkt niet.” Verlegen nam ze mijn kwartje in ontvangst.
  Ja toeristen mogen ook in een minder stinkend toilet. Denk daar eens aan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.