Slechts 6 nieuwe besmettingen maar reproductiegetal gestegen naar 1,07

1

In Suriname zijn de afgelopen 24 uur ‘slechts’ 6 nieuwe COVID-19 besmettingen geregistreerd na in totaal 131 keer testen. Dat blijkt dinsdagavond 16 maart uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

Hoewel het aantal nieuwe besmettingen laag is, is het zogenoemde reproductiegetal wel gestegen. Het reproductiegetal ook wel bekend als de ‘R’, laat zien hoe snel het virus zich verspreidt. Dit getal geeft aan hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door één patiënt met COVID-19. 

Bij een reproductiegetal van rond de 1 blijft het aantal besmettingen ongeveer gelijk. Als het reproductiegetal lager is dan 1, dan daalt het aantal besmettingen. Bij een getal hoger dan 1 stijgt het aantal besmettingen.

Volgens cijfers van het Bureau Openbare Gezondheid (BOG) in Suriname, die hieronder ook te zien zijn bedraagt de R op 16 maart 1,07.

Dinsdag werd verder bekend dat Bonaire vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen vanaf donderdag twee weken in lockdown gaat. Dinsdag liep het aantal op tot 298. Er komt een avondklok, de scholen gaan dicht tot na de paasvakantie (dat is tot 12 april) en er gaat een alcoholverbod gelden.

Reproductiegetal gestegen naar 1,07 (Bron: BOG)

1 REACTIE

  1. Een pluspuntje maar ook een minpuntje , mensen we moeten de covid protocollen naleven anders zijn we binnenkort weer van af, en begint dan de derde golf??
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.