Zeven vreemdelingen op heterdaad betrapt bij brandstofsmokkel

6
politie-eenheden-op-plaats-delict-suriname

De Surinaamse politie heeft afgelopen zondag tien verdachten, van wie zeven vreemdelingen en drie Surinamers, opgespoord en aangehouden. De tien aangehouden personen worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan brandstofsmokkel meldt het Kors Politie Suriname.

Volgens het voorlopig politioneel onderzoek is gebleken dat een schip met vermoedelijk benzine was aangemeerd bij de steiger aan de Zaagmolenweg in het district Commewijne. De wetsdienaren van Recherche Oost besloten na verkregen informatie een inval te doen.

Aan de achterzijde van de steiger stond er een vrachtvoertuig geparkeerd waarbij de benzine in de tanker werd overgegoten. Terwijl de verdachten hiermee bezig waren in de vroege ochtend van zondag 14 maart, werden zij tijdens de inval van rechercheurs op heterdaad betrapt.

De truck en het schip dat was aangemeerd met een grote hoeveelheid benzine werden in beslag genomen. Negen verdachten, van wie de kapitein en de bemanningsleden zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De tiende vrouwelijke verdachte had niets te maken met de zaak en is na verhoor heengezonden. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan afdeling Fraude meldt de politie.


6 REACTIES

 1. Er is er wel genoeg ruimte in de gevangenissen met al die arrestaties. Moet er niet een nieuwe met airco gebouwd worden want Boedfdraad en DDB moeten nog komen.


  Maak melding

 2. Ik probeer al jaren, sedert 2017, de aandacht te vragen voor de aangelegde aanmeerplaatsen / steigers langs de Suriname rivier.
  Het is overal bekend, dus publieksgeheim, dat plekken in de buurt van Domburg en Waterland maar ook Boxel benzine wordt ingevoerd met kleine schepen uit Venezuela en Brazilië.
  Justitie weet kennelijk nog steeds van niets want het blijft maar doorgaan.
  De invoerder te Commewijne heeft kennelijk niet aan zijn “financiële” verplichting voldaan en is dus kennelijk het haasje.
  Maar wacht, het wordt met een financiële boet afgedaan waardoor er geen vervolging plaats zal vinden en dus is de samenwerking tussen de fiscus en het OM een wassen neus.


  Maak melding

 3. We hebben toch een kustwacht, wat doen deze klojo,s dan ???

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. @ Bigi Sma

  Wie ben jij dan wel, als bepaalde parlementariër het voor elkaar kunnen krijgen ???
  In Su is van hoog tot laag, corrupt dat moet je toch als Bigi Sma toch weten. Waar doekoe wappert is er geen vuiltje aan de lucht !!!!

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 5. J.Zwartmans 16 maart 2021 At 12:13
  @ Bigi Sma

  Wie ben jij dan wel, als bepaalde parlementariër het voor elkaar kunnen krijgen ???

  Ik breng onder de aandacht dat na semme ka ma tra kleur freifrei de na tapoe a ka e njang.
  Dus schreeuwen “Chan for pres of Bouta for pres” en zal niets veranderen voor het werkend volk. Dit noem ik, aan de hand hiervan, voor mezelf dus a.g.v. voortschrijdend inzicht.
  Blijven roepen en zuchten en kreunen niets zal jullie in deze en de komende 2 generaties helpen tenzij er nu iets hieraan wordt gedaan dan zal misschien de 3e generatie na vandaag vruchten kunnen plukken van wijziging in beleid en politieke keuzes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.