Suriname stopt niet met gebruik AstraZeneca vaccin bij vaccinatie

10
Partij AstraZeneca vaccin in Suriname aangekomen
Foto (c) AstraZeneca

Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid heeft vanmorgen laten weten dat de vaccinatie activiteiten met het AstraZeneca vaccin in Suriname normaal voortgang vinden. De WHO heeft in een bericht laten weten dat er vooralsnog geen reden is om AstraZeneca niet te gebruiken.

Het ministerie zegt in een verklaring kennis te hebben genomen van het bericht dat Nederland de komende 2 weken stopt met het toedienen van het AstraZeneca vaccin. Dit besluit is uit voorzorg genomen, nadat er bij mensen in andere Europese landen die waren geprikt met het vaccin bloedproppen waren ontstaan. In Suriname en Nederland zijn er geen enkele gevallen bekend van bloedproppen na het vaccineren.
 
De Technische Advies Commissie voor immunisatie tegen COVID-19, zal voor het ministerie de ontwikkelingen op de voet blijven volgen. Het ministerie is constant in overleg met de commissie. Het Ministerie van Volksgezondheid zal de bevolking op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen rondom het AstraZeneca vaccin.

Afgelopen weekend nog werden meer dan 1.000 Surinamers gevaccineerd:

10 REACTIES

 1. In Suriname heeft men geen keus omdat dit medicijn gratis is verstrekt door India. Het is maar afwachten als de informatie van de WHO correct blijkt te zijn. Maar de autoriteiten in Suriname moeten ook hun blikken werpen op Cuba. Het land voert veelbelovende testen uit met het vaccin Soberans-2. Dit vaccin is zelfs door wetenschappers op Cuba ontwikkeld.


  Maak melding

 2. RobG 15 maart 2021 At 15:58
  Maar de autoriteiten in Suriname moeten ook hun blikken werpen op Cuba. Het land voert veelbelovende testen uit met het vaccin Soberans-2. Dit vaccin is zelfs door wetenschappers op Cuba ontwikkeld.
  ===========================

  Lijkt me toch verstandiger om vaccins te gebruiken waar wereldwijd allerlei onafhankelijke wetenschappers zich tegenaan kunnen bemoeien dan een vaccin te gebruiken uit een geïsoleerd land. Mits Cuba uiteraard zijn onderzoeksdata wil delen met de WHO.


  Maak melding

 3. Volgens mij is de data gedeeld met de U.S.
  @robles. Zag dit bij amanpour CNN.

  Maar het lastige is de restricties vanuit de US, op dit moment vind ik dit onterecht. De medische wereld werkt wel samen, helaas doet de politiek moeilijk.


  Maak melding

 4. Goede beslissing van de regering, minister van Volksgezondheid.

  Links om of rechts om we gaan toch dood. De meeste mensen zullen baat hebben bij het nemen van de AstraZeneca vaccin. Bij alle medicijnen of vaccin zijn er risico’s aan verbonden. De enkelen die het niet overleven, het zij zo en niet anders.

  Surinamers houdt u zich aan de maatregelen om niet besmet te worden en als u wordt opgeroepen om gevaccineerd te worden, gaat u er naar toe. We kunnen alleen maar een keertje dood gaan. De kans van overleven is vele malen groter dan om te overlijden als je gevaccineerd bent.


  Maak melding

 5. Ik denk dat ze eerst die Cubaanse vaccine op robg moeten uit proberen en als er geen complicaties op treden.
  Dan kan het goed gekeurd worden door Suriname.


  Maak melding

 6. Ze zijn die mensen in de wereld aan het vernietigen.
  Ik vertrouw die gasten niet .Dus iedereen moet het weten.
  gemodereerd

 7. @passant
  “De kans van overleven is vele malen groter dan om te overlijden als je gevaccineerd bent.”

  feiten graag, geen domme meningen.
  gebasseerd op totaal niets.
  neem jij die shot maar lekker, je mag de mijne ook hebben voor de zekerheid.
  er klopt veels teveel niet aan het hele corona en vaccin gezeik…
  steek die spuit maar in je eigen reet

  krijg je een dodelijk auto-ongeluk en je wordt positief getest, ben je opeens een corona dode. rot toch op met die achterlijke fabeltjes van al die zogenaamde liegende instututen zoals het who en rivm en noem ze maar op.
  als iemand vragen stelt erover, wordt je gelijk weggezet als oproerkraaien dat je het vaccin probeert te downplayen.
  gister nog een debat gezien met die lul van een de jonge.
  die normale vragen kreeg maar opeens begon te flippen dat hij zogenaamd gesaboteerd werd door dat downplayen.
  terwijl het gewoon normale vragen waren die verontrustende burgers ook hebben.
  zegt genoeg over het feit dat er erg rare dingen aan de hand zijn betreffende het hele corona gedoe


  Maak melding

 8. Niemand wil dood of het nauw door de virus of vaccin komt maar het is wel makkelijk voor de 1 om te zeggen dat men dan maar de risico’s moet nemen er is geen voorzorg nog goeie nazorg en het zal jou maar overkomen vrouwen die dan dood gaan en hun kind of kinderen achter moeten laten er zijn wel degelijk doden al gevallen door de prik jonge mensen die hun leven laten geen geld voor ander vaccin maar wel voor nieuwe auto’s voor het kabinet
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.