Suriname stelt tijdelijke importstop in voor broedeieren uit Europa

10

Als gevolg van een recente uitbraak van vogelgriep uitbraak in de EU, met name Nederland, heeft Suriname momenteel de import van broedeieren alsook levende vogelsoorten vanuit de EU tijdelijk stopgezet. Dat heeft de Surinaamse overheid vanmorgen laten weten.

De Veterinaire Inspectie van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft gelijk aan de bel getrokken toen het bericht van besmetting bekend werd. Dit is gedaan om de import en uitbraken van ziekten bij dieren in Suriname te voorkomen.

Het tijdelijke verbod voor import van broedeieren alsook vogelsoorten uit Nederland geldt voor alle bedrijven in Suriname. Dit verbod geldt echter niet voor landen zoals de Verenigde Staten of Brazilië, waar enkele bedrijven momenteel hun broedeieren verkrijgen.

10 REACTIES

 1. De slavernij is voor Suriname nog steeds niet voorbij. In die periode werd alles uit Nederland geïmporteerd. De beroemde”” laten halen”” gedachte. Moeten we nog broedeieren importeren? Om broedeieren te maken heb je hanen en hennen nodig. Hoe meer van ze hoe meer broedeieren.
  Maak onze hanen toch gelukkig.
  Sari tori


  Maak melding

 2. John met je grote bek. Hoeveel kippen en hanen heb je in je kooi. Ga kippen fokken en niet de hele dag op je luie reed zitten pakketten wachten van hard werkende familie uit Nederland. Dat vind je blijkbaar niet erg stomme ezel.


  Maak melding

 3. Ik heb allang, begrepen dat de tijden verandert is.
  Daarmee óók de belangen van de mens.
  De wetenschap, holt met de wensen van de mens.
  Dit alles heeft, niks te maken met de slavernij.
  Helaas gebeurt het niet, zoals de mens het wil.
  En daar broeien de ziektes even hard door.
  En daardoor kan de medischewereld, de touw niet aanelkaar vastknopen.
  Luxe kent haar prijs. Alles wat lucht, aarde en water ons biedt, wordt geforceerd gebruikt/misbruikt.
  De mens heeft het niet in de gaten dat de aarde naar de mallemoer, wordt geholpen.
  Of toch?


  Maak melding

 4. Beste mensen op wie stemmen we.. Het is belangrijk.. Er wonen veel Surinamers in Nederland.. U woont en werkt in Nederland.. . De verkiezingen voor het Nederlandse parlement is deze week. Let op. Stem op de partij die U denkt dat het voor U wat betekent… Nu en in de toekomst.. Rutte lacht weg als een journalist hem verwijt dat de VVD lijst uit rijke witte mensen bestaat.. Een subgroep uit de quote 500 lijkt het ..Mensen kijk en vraag wat interessant is voor U.. . Neem nou GroenLinks.. “Ze maken zich bijvoorbeeld zorgen over het klimaat en de leefbaarheid op onze aarde en zijn erg bezig met inclusiviteit en diversiteit”.. Is dit wat U wilt.. U wilt meer.. U hebt gezien dat de kinderopvangtoeslag een regelrechte vloek is geworden… Ook de CDA heeft het geweten.. CDA is in het verleden vaak genoemd als instructeur voor negatieve politiek in Suriname.. . U kent de bemoeienissen.. van vroeger.. Dus nogmaals mensen het wordt een moeilijke keuze maar laat Uw stem horen… . “Maar we hebben daar geen stem in beslissingen ,, nee.., dat is geen positieve gedachten-goed.. u kunt wat meer.. ,.’’Mensen voor nu sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 5. Surinamers in Paramaribo willen alleen consumeren en niets produceren. Bij de mensen in Nickerie, Saramacca en Commewijne is wel bedrijvigheid te zien (landbouw, veeteelt,pluimvee)
  Conclusie, de meeste luie Surinamers wonen in Paramaribo en doen niks anders dan roven, stelen, uitlopen en niet te vergeten, vrouwen en kinderen mishandelen.


  Maak melding

 6. Rami Rams. Niet lullen. ik woon in Nederland klootzak en wacht niet op pakketten. Integendeel. Ik stuur pakketten. die Surinamers mogen nu gaan werken en hun ballen laten zweten en vergeet niet: mijn verlegen was om de grootste kippenboer van Suriname te worden. Dus niet lullen om het lullen. Ga kippen fokken man en maak de Surinaamse hanen gelukkig door ze 10 hennen te laten dekken.


  Maak melding

 7. Correctie: Verlegen moet zijn Verlangen.Jij bent dus ook een aanhanger van de “laten halen” gedachte, die met name onder de nazaten van de slaven heerst. Nooit geweten dat Hindoestanen( uitgaande van jouw naam ) deze laten halen gedachte ook huldigden. in mijn ogen zijn hindoestanen harde werkers maar er zijn ook uitzonderingen kennelijk.


  Maak melding

 8. Correctie: Verlegen moet zijn Verlangen.Jij bent dus ook een aanhanger van de “laten halen” gedachte, die met name onder de nazaten van de slaven heerst. Nooit geweten dat Hindoestanen( uitgaande van jouw naam ) deze “laten halen” gedachte ook huldigden. in mijn ogen zijn hindoestanen harde werkers maar er zijn ook uitzonderingen kennelijk. Broedeieren hoef je toch niet te importeren. Dat is het toppunt van luiheid. Surinamers moeten nu eens eindelijk de handen uit de mouwen gaan steken en niet de handen ophouden. Pakkettenvolk.


  Maak melding

 9. Vandaar dat de prijs van eieren ook afhankelijk is van de koersschommelingen. De egoïst die zichzelf Surinamer wil noemen ziet het als slim, om de bakra rijker te maken door bij hem eieren te kopen en deze te importeren naar een land dat 5 maal groter is dan Nederland. en waar hij blijkbaar ook nog als tussenhandelaar dient voor doorvoer naar het Caraïbisch gebied.
  Dit soort slim is eigenlijk gelijk aan volkeren moord, je hebt zoveel ongeschoolde mankracht ter beschikking en niet in staat om broedeieren te fabriceren en daardoor ook werkgelegenheid te creëren. En dit is niet de schuld van een politieke partij, maar van de hebzuchtige egoïstische mensen die in de politieke partijen zitten, en het beleid willen uitmaken.


  Maak melding

 10. Strategisch stemmen op Silvana Simons. Dan komt er eindelijk een Surinamer in de kamer. Alle andere Surinamers staan niet op verkiesbare plaatsen. En vergeet niet: VVD is vergif: ze maken alle coalitiepartners kapot. Zo is de PVDA bijna aan zijn einde gekomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.