Politie schiet op vluchtende verdachte bij terughalen gestolen auto

12
Politie schiet op vluchtende verdachte bij terughalen gestolen auto
De gestolen auto

Deze Toyota Vitz, die in de nacht van zaterdag op zondag was gestolen aan de Merveilleweg in Wanica, is zondagavond na uitgewerkte informatie aangetroffen aan de Libanonweg in Para. Het Regio Bijstandteam Paramaribo (RBTP) heeft daarbij een verdachte neergeschoten.

Toen de politie arriveerde zag de man kans in een aangrenzend bos te rennen en zich daar schuil te houden. Toen de man de Surinaamse politie wederom zag vluchtte hij te voet en negeerde waarschuwingsschoten.

De verdachte werd geraakt door een kogel en werd per ontboden ambulance onder politiebewaking naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw die op het adres verbleef werd in verband met het onderzoek aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook het gestolen voertuig werd naar het politiebureau gebracht.

De zaak is in onderzoek bij Recherche regio Midden bevestigd het Korps Politie Suriname.

12 REACTIES

 1. Jammer op de vlucht niet doodgeschoten. Truck van Bouta. Dat vrouwen zich ook lenen voor het plegen van diefstal? Dat krijg je met ongeschoolden en hebberigheid. Sommige gasten zijn goed in het benadelen van anderen die op een eerlijke manier aan hun spullen zijn gekomen.
  gemodereerd

 2. Soet ding mpp,politie had je het iets hoger gericht, dan had Suriname, jouw héél dankbaar, want het loopt de spuigaten uit met de criminelen


  Maak melding

 3. Geweldig speurwerk van de politie ga zo door wedsdienaren. Hoe stat het met al die auto’s die zonder kenteken platen de wegen aan doen. Valt onder de noemer crimineel gedrag. Laat ook dat heel gauw tot het verleden gaan behoren
  gemodereerd

 4. Elke dag een paar neer knallen dan wordt het minder met de diefstallen. KPS moet eigenlijk ook een honden brigade hebben, deze viervoeters kunnen niet schieten maar, ze klampen aan je vast. En ze zijn niet corrupt als sommige agenten, en ze zijn 24 uur beschikbaar, nooit dronken !!! Ik vertrouw eerder een hond, dan bepaalde Surie,s. een hond is trouw en huichelt ook niet.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. De Surinaamse staat moet de criminelen vogel vrij verklaren, binnen de kortste tijd is de bevolking gehalveerd !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Ik ben bereid de KPS schietlessen te geven en onbezoldigd, alléén overtocht en verblijf betalen is voldoende. ”Eten kost geen ruk in Su, dat betaal ik zelf”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Het verdacht worden van een auto gestolen te hebben rechtvaardigd volgens mij het op de vlucht worden neergeschoten door de politie niet. In Suriname is het leven van een medemens dus minder waard dan een stomme tweedehandse auto uit Japan.


  Maak melding

 8. Elwemo, de politie is er om personen, verdacht van diefstal, aan te houden, zodat ze voor de rechter kunnen verschijnen. De politie is er niet om rechter en beul te zijn van verdachten van diefstal. Alleen als de politieagent zijn leven in gevaar is, mag hij op de verdachte schieten. Elwemo, leg daarom eens uit waarom mijn redenering heel erg krom is. Jouw opmerking is, zonder onderbouwing, heel erg vaag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.