Politie kent identiteit doodgereden voetganger nog niet

4

De personalia van de man, wiens levenloos lichaam op zaterdagmorgen 13 maart langs de Sir Winston Churchillweg werd aangetroffen, is vooralsnog niet bekend bij de politie. Dat heeft het Korps Politie Suriname zondag bekend gemaakt. De man werd door een Nederlander aangereden die daarna doorreed.

Het slachtoffer is een man van het gemengd ras met een geschatte leeftijd van 55 jaar. Hij is slank van postuur en is ongeveer 1.70 meter lang. De man was gekleed in een blauwe knie jeansbroek met bloot bovenlijf en was blootsvoets meldt de politie.

Nabestaanden of zij die denken deze man te hebben gekend, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van het bureau Livorno op de telefoonnummers 483400 of 481941.

De 43-jarige doorrijder B.H. meldde zich op zaterdag 13 maart aan op het politiebureau Livorno, Hij verklaarde aan de politie dat hij op Facebook over het ongeval las. Toen pas realiseerde hij zich dat hij tegen dat tijdstip over de Sir Winston Churchillweg had gereden en de voetganger die hij niet had gezien, moet hebben aangereden.

Hij gaf vervolgens aan dat hij tijdens het rijden op een bepaald moment zag dat zijn autoruit is gebarsten. Hij dacht dat iemand een steen op zijn voertuig had gegooid en uit veiligheidsoverwegingen bracht hij zijn auto ongeveer vijftig meter verder tot stilstand. Hierna controleerde hij het voertuig en omdat hij geen noemenswaardige zaken opmerkte, vervolgde hij zijn weg.

Het rijtoestemmingsbewijs van de bestuurder is ingevorderd, terwijl zijn voertuig door de politie ter herkeuring in beslag is genomen. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is B.H. achter slot en grendel geplaatst, waarna deze zaak voor verder onderzoek is overgedragen aan de verkeersunit van regio Paramaribo.

4 REACTIES

 1. Deze autobestuurder kan mij niet vertellen dat hij de man niet heeft gezien. Maakt niet uit op welk tijdstip van de dag dit is gebeurd. Hij.liegt tot hij barst. Hij is bang dat zijn daad door een camera is vastgelegd vandaar dat hij met een doorzichtige smoesje komt opzetten. Een vlieg zie je niet, maar een volwassen man? Sluit zijn mars op. Altijd weer die leugens. Hij heeft vreselijk hard gereden met de dood tot gevolg van deze man. Als hij niet hard had gereden dan was het slachtoffer geen kilometers verder gelanceerd. Sommige gasten kunnen keihard liegen om onder hun misdaden uit te komen.
  gemodereerd

 2. Op dat tijdstip is het donker ,misschien zit er waarheid in,maar moeten de politie het onderzoek afronden en dan met een verklaring komen??sterker nog, niemand mis het slachtoffer
  Geen schoenen had hij, dan is het misschien een zwerver, daarvan zijn niet tekort in Suriname,
  Desondanks geen leuke bericht????


  Maak melding

 3. POSITIEF 15 maart 2021 At 11:37
  Het rijtoestemmingsbewijs van de bestuurder is ingevorderd…………….
  beter gezegd
  zijn rijbewijs is ingevorderd…………….
  ============================
  ==============================
  Voor zover ik weet heb je als buitenlandse autobestuurder in Suriname naast je rijbewijs/bewijs van rijvaardigheid, nog een rijtoestemmingsbewijs nodig om in Suriname met een auto deel te nemen aan het verkeer.
  Jammer dat ook deze bestuurder zich aanpaste aan het rijgedrag van de overige bestuurders denkende dat hij op Monza een ritje maakte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.