Nederland stopt vaccineren met AstraZeneca voor twee weken

5
covid-19 coronavirus test

Nederland stopt twee weken uit voorzorg met het inenten met het vaccin van farmaceut AstraZeneca. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid zondagavond gemeld. Medicijnautoriteit CBG heeft de tijdelijke vaccinatiestop aanbevolen en minister De Jonge van volksgezondheid neemt dat advies over.

Volgens het ministerie is er dit weekend nieuwe informatie beschikbaar gekomen. Er zijn zes nieuwe meldingen binnengekomen van mogelijke bijwerkingen uit Denemarken en Noorwegen.

De afgelopen dagen schortten verschillende landen het toedienen van het vaccin ook al op, vanwege meldingen van trombose na een prik.

In Suriname waar, de afgelopen 24 uur twee nieuwe besmettingen na 92 testen werden genoteerd, wordt er ook gevaccineerd met het vaccin van AstraZeneca. In het weekend gaf de Surinaamse overheid aan dat er vooralsnog geen sprake zou zijn van een stop.

5 REACTIES

 1. Mensen nogmaals lemmetje stroop drinken, deze virus houd niet van zuur, dit virus vindt zoetigheid prima te gedijen in de gast heer, zuur is als een duivel, voor deze duivelse virus, probeer maar??


  Maak melding

 2. Goed voor die domme mensen die zo graag een spuitje willen hebben. Maar je kan onwetende mensen niet kwalijk die niet begrijpen dat geen enkel vaccin in de geschiedenis van de wereld nog nooit binnen een jaar is uitgebracht. In suriname heb ik begrepen maken Ze er de hele dag reclame voor alsof het God is die hun komt redden. Soms moet je gewoon meer Boeken lezen En minder nieuws kijken Om ergens verstand van te krijgen. Ze zetten allemaal hun handen in vuur voor dienvaccinatie totdat de witte man gaat zeggen ‘het is niet goed’. Schande voor Surinaamse regeringsleiders Die blijkbaar geen leiders, maar volgers zijn!
  gemodereerd

 3. Zes onbevestigde gevallen op miljoenen inentingen? Goed om uit te zoeken maar niet om paniek te gaan zaaien. Lees anders even de bijsluiter van de pil. En die wordt massaal geslikt.


  Maak melding

 4. Astra zeneca heeft inmiddels miljoenen mensen gevaccineerd een paar bijwerking na ,
  Sommige mensen laten zich inenten en sommige mensen willen niks van weten, laat staan inenten, maar goed de keuze is aan u zelf?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.