dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVandaag jaar geleden dat coronacrisis in Suriname begon

Vandaag jaar geleden dat coronacrisis in Suriname begon

-

Does Travel & Cadushi Tours

Vandaag is het precies een jaar geleden dat de coronacrisis in Suriname begon. Op 13 maart 2020 werd namelijk de eerste besmetting met het gevreesde coronavirus in het land vastgesteld.

Het betrof een vrouw die kort ervoor uit Nederland terugkeerde. Toen de eerste besmetting werd vastgesteld, sloot Suriname met ingang van de volgende dag (14 maart) de grenzen voor alle reizigers, zowel over land en water als via de lucht.

In een jaar tijd zijn meer dan 9.000 besmet geraakt met COVID-19, om precies te zijn 9.012. Daarvan zijn 176 overleden.

Uit de update vrijdagavond, van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering, blijkt dat de afgelopen 24 uur weer 15 nieuwe besmettingen zijn geregistreerd. Er is totaal 131 keer getest het afgelopen etmaal.

Vrijdag werd ook bekend dat de regering de COVID-19-maatregelen in Suriname verder heeft versoepeld. Zo is het uitgaansverbod vanaf vrijdag 12 maart 2021 tot en met donderdag 25 maart 2021 ingesteld van;

• Maandag tot en met vrijdag van 23:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend.
• Zaterdag en zondag van 21:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend.

De cijfers van vrijdag 12 maart 2021:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

1 REACTIE
 1. Ronald 13 maart 2021 At 12:55
  Er is geen crisis. Het is allemaal opgeklopt. Voorheen stierven de mensen aan de griep dat m.n. bij de ouderen tot longontsteking leidde en geen haan die er naar kraaide wanneer ze stierven. Maar ineens heet de griep “Covid” en Arvid, David en Javid zijn opeens in paniek. Want de regering heeft verteld dat het gevaarlijk is, een nieuwe virus is die ons allemaal gaat doden. De waarheid? Nog geen 0,02% van de mensen sterft eraan. Het is gewoon een variant van de griep. Daarom is er vorig jaar nauwelijks meer doden gevallen dan het jaar daarvoor. Zó gevaarlijk dus! Zo gevaarlijk, dat m.n. de bejaarden boven de 75 de doelgroep is. Opgeruimd staat lekker.
  ========

  U liegt. IFR (Infection Fatality Ratio) van influenza is 0,02%. Van Covid is deze 0,23%. Dat we nu minder influenza zien komt omdat het R getal (Het reproductiegetal) van Covid hoger is dan die van influenza. Met andere woorden. Covid is besmettelijker dan influenza en verdringt deze dus. Op dezelfde manier is het R getal van de Britse variant hoger dan van de originele Covid variant dus je ziet de Britse variant de originele variant verdringen.
  Verder is Corona geen variant van Influenza. Dit zijn twee verschillende virussen.

  Verder zegt u “Zo gevaarlijk, dat m.n. de bejaarden boven de 75 de doelgroep is. Opgeruimd staat lekker”.
  Hiermee laat u zien dat u niet normaal bent. Waarom moeten we opeens bejaarden gaan opruimen? Weet u niet dat tussen de 10-20% van de mensen die een Covid besmetting doormaken en overleven achteraf nog zeer lang klachten houden? Het Long Covid Syndroom genaamd. Waarbij er bijvoorbeeld onherstelbare schade is opgelopen aan organen.

  Het zou u sieren om te stoppen met het bang maken van mensen met uw complottheorieën en desinformatie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES