President brengt bezoek aan Kustwacht Suriname

11
President brengt bezoek aan Kustwacht Suriname

President Santokhi heeft gisteren samen met de ministers Bronto Somohardjo, Krishna Mathoera en Prahlad Sewdien van respectievelijk Binnenlandse Zaken, Defensie en Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV)een bezoek gebracht aan de Kustwachtautoriteit Suriname. Tijdens dit kennismakingsbezoek kregen het staatshoofd, de ministers en de overige aanwezigen een presentatie voorgeschoteld over de activiteiten, doel- en taakstellingen van de organisatie. Deze werd gepresenteerd door majoor Radjoe Bhola, waarnemend directeur van de Kustwacht. 

In zijn presentatie benadrukte Bhola het belang van de verzelfstandiging en het decentraliseren van de Kustwacht. Zijn eerste gedachte gaat uit naar het opzetten van een steunpunt in Nickerie met alle faciliteiten, met het vooruitzicht op de offshore werkzaamheden. Dit wil hij ook in de andere districten doen. Bhola gaf te kennen dat de Kustwacht de potentie heeft om zelfstandig te worden. Er liggen voorstellen klaar, waarbij de Kustwacht tenminste voor 75% zelfvoorzienend kan worden, waardoor de druk op de Staatsbegroting minder wordt. Tevens deed Bhola een beroep op de president om binnen zeer korte tijd de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) voor de Kustwacht te installeren, zodat er snel beleid kan worden gemaakt.   

President Santokhi gaf aan dat zijn komst naar de Kustwacht gezien moet worden als een signaal voor de erkenning, de belangrijkheid en de positionering van de Kustwacht. Hij was verrast om te horen, dat hij de eerste president is die ooit op bezoek is geweest bij de Kustwacht en vond het een eer. Hij beloofde het waarnemend hoofd dat de nieuwe RvC van de Kustwacht binnenkort benoemd zal worden. Tevens merkte hij op, dat met het oog op de offshore werkzaamheden, er gewerkt moet worden om de Kustwacht te moderniseren met de technische vernuftigheden.

Minister Somohardjo gaf aan evenals de waarnemend directeur ook verheugd te zijn met bezoek van het staatshoofd aan de Kustwacht. Dit bezoek accentueert volgens de bewindsman de belangrijke positie en de rol die de Kustwacht inneemt in het ontwikkelingsproces van Suriname. De minister beseft dat de ontdekking van grote olievoorkomens voor onze kust een grotere economische bedrijvigheid in onze wateren tot gevolg zal hebben. “Deze ontwikkelingen zullen leiden tot een groot beroep op de slagvaardigheid van de Kustwacht. Misschien zelfs de noodzaak tot eventuele inbedding van de Kustwacht in regionale en internationale samenwerkingsverbanden met internationale partners”. 

Volgens de Biza-minister heeft de Kustwacht een stevige ontwikkeling in korte tijd meegemaakt. Doch is er nog genoeg ruimte voor verbetering en is het belangrijk dat de Kustwacht organisatorisch verder wordt gestructureerd, geupgrade en geprofessionaliseerd in trainingen, materiaal en personeel. Somohardjo gaf aan dat hij als minister van Biza alle mogelijkheden zal bekijken om samen met de kustwachters, de Kustwacht naar een hoger niveau te brengen.

11 REACTIES

 1. Talk with da American Marine/Navy and buy more bigger and faster Ship U got 300 miles Zone so look for bigger ships Thx Marine/Navy from Suriname ur comming Up !!!


  Maak melding

 2. President nu ziet U met eigen ogen hoe de Kustwacht Suriname erbij staat , er moet veel gebeuren , U gaf zelf aan dat de Kustwacht te moderniseren met de technische vernuftigheden , dit kost geld veel geld , ons land moet beter beschermd worden zeker nu met de offshore werkzaamheden , maar er is geen geld , U zorgt er wel voor dat er weer miljoenen US Dollar naar de slm gaat , de slm draagt toch niets bij aan bescherming van ons land , stop dat geld liever in de Kustwacht en het Nationale leger , want dan zorgt U er voor dat wij als bevolking ons stukken veiliger gaan voelen.


  Maak melding

 3. Mijnheer Santokhi u bent op het verkeerde address bezig te bezoeken. U moet de politie en Nationaal Leger bezoeken met de opdracht boefdraad te vinden voor een beloving.


  Maak melding

 4. Kijk hoe ZE Santokhi erbij staat. Als de Grote Leider die recht op zijn doel afgaat. De statige staatsman die power uitstraalt. De TOPATLEET met een geweldige conditie waar wijlen Mohammed Ali “ THE Greatest” jaloers op zou zijn geweest, zelfs de elite Seals zijn diep onder de indruk van ZE Santokhi.
  En ja de marine wordt aangepakt zoals hij Suriname naar een hoger podium tilt.


  Maak melding

 5. Onze statige atletische president, ik kan het niet beoordelen dus heb ik mijn jonge buurvrouw gevraagd of zo’n persoon als atletisch en statig kan worden gezien. Ik kreeg als antwoord alleen maar, hi hi hi hi.


  Maak melding

 6. Trouwens Kronto, ik vraag mij wel af sinds wanneer in Suriname de persoonlijke airbag ingevoerd is. De omvang van zijn buik belooft niet veel goeds.


  Maak melding

 7. @paul, Ik hou als maatstaf voor mijn buik, dat zolang ik met mijn kin op de borst nog in staat ben mijn schoenen kan zien, zit ik goed. Pres heeft grote voeten en betwijfel het dat hij met de kin op de borst nog zijn schoenen ziet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.