VIDEO: Noodkreet van topatleet Miquel van Assen

45
VIDEO: Noodkreet van topatleet Miquel van Assen
Topatleet Miquel van Assen

De Surinaamse topatleet Miquel van Assen, die in z’n carrière 9 gouden medailles voor Suriname heeft behaald, heeft woensdag in een live video een noodkreet laten horen. De sportman heeft zijn frustraties geuit en zijn hart gelucht over het ‘slecht’ sportbeleid van de regering in Suriname.

Van Assen liet weten dat ondanks hij ‘gowtu boi‘ wordt genoemd, hij niets bezit of heeft. Hij geeft ook aan dat hij het heel erg zwaar heeft. “Ik heb het niet goed! En ik kan niet dood gaan voor Suriname en dan gaat Suriname niet voor me dood”, aldus de sportman die vertelt dat hij hartproblemen heeft. Ondanks zijn slechte gezondheid heeft hij altijd zijn best gedaan voor het land.

Hij mist echter structureel support vanuit de overheid of het bedrijfsleven. Het is zo erg dat hij vanwege z’n financiële situatie zelfs gedwongen was om 4 van z’n medailles te verpanden om te leven. Hij zegt dat hij de regering steeds moet gaan bedelen en dat niet meer wil doen.

Gordon Touw Ngie Tjouw van het directoraat sportzaken heeft woendagavond meteen gereageerd op het bericht van Van Assen. “We hebben notitie genomen van Miquel van Assen zijn FB Live en als directeur sportzaken probeer ik hem te contacten en te spreken, echter zonder succes.Ondertussen zijn wij wel in contact met alle nodige functionarissen en organisaties om te bekijken wat de precieze stand van zijn (sport)zaken is en hoe nu verder”, aldus Touw Ngie Tjouw.

“Wat er allemaal is aangegeven willen wij eerst allemaal laten bezinken en even alles op een rijtje zetten. Zo lijkt het ons verstandig om eerst rustig met hem contact op te nemen, omdat wij ook bezorgd zijn over Miquel”, zegt de directeur.

Op social media gaat zijn filmpje viraal en wordt er hard uitgehaald naar de regering en haar sportbeleid. Luister hier naar de noodkreet van de sportman:

UPDATE: mensen die hem willen helpen kunnen geld storten op zijn rekeningen liet hij zojuist weten:

DSB
Giro 3620794 SRD
Sav 3620808 USD

45 REACTIES

 1. Mooie gelegenheid voor de pas opgerichte stichting, die maandelijks 2 kilo goud te verdelen heeft, van V.P. R.Brunswijk om een structurele oplossing te brengen in de moeilijke situatie van onze Gowtu Boi


  Maak melding

 2. Topprestaties van deze Afrosurinamer ga zo door Wil nu de reacties horen van de racisten die steeds maar hameren dat zij alleen maar geboren zijn voor roven enz Maar zie hier


  Maak melding

 3. Ik heb eerlijk gezegd niet veel over gotu boi gehoord terwijl hij voor dit land toch een mooie prestatie geleverd heeft. Nes won in 1988 goud en was een beroemdheid en zette hij Suriname op de wereldkaart. Maar deze Gotu boi won maar liefst 9 gouden plakken en toch niet bekend. Wat mij aan het hart gaat is zijn noodkreet “ de regering doet niks voor mij en ik moet gaan bedelen”. Neen beste Gotu boi de regering doet zijn uiterste best om voor IEDEREEN te zijn en maakt hierbij geen uitzonderingen. Dat is dus het verschil met alle vorige regeringen. Toch hoop ik voor jou dat er snel een oplossing komt.


  Maak melding

 4. Beste mensen…. Miquel van Assen.. moet geholpen worden… Zie een groot tekort aan sport leraren in Suriname… Het zou goed zijn hem als sportleraar te laten functioneren… Een betaalt beroep.. Voor nu mensen, eenheid, sterkte en vergeet je mondkapje niet..


  Maak melding

 5. Top atleet, 9 medailles en SKEER, nog de naam dragende van GOWTU BOI!!??
  Heb je weer als een beest geleefd van de hand in de tand jongen? Wij hebben nooit van jou gehoord en het behalen van je plakaten
  En nu moet een ander ervoor opdraaien voor dat ranzig gedrag?
  Het maakt voor sommigen niet uit hoe populair, hoeveel medailles en hoeveel roem ze hebben, dat verhelpen ze toch allemaal zelf naar de klote en dan de ander de schuld geven.
  Ik heb wat beters te doen dan mijn centen uit te geven aan dit soort parasieten.

  Misschien is het tijd om een baantje buiten het sportcentrum te zoeken.

  Werken betaalt hoor en is de enige oplossing!
  je bent niet de enige met een hartjes probleem en zoveel anderen die toch wat proberen te maken van hun leven.

  Lees het bericht van Ram Singh en Paul!
  Doe er wat mee….


  Maak melding

 6. “Obama”
  Speciaal voor jouw slap gezwets, is dit spreekwoord van toepassing:
  “Eén zwaluw maakt nog géén zomer!”.
  Wat ben je toch blij met deze uitzondering op de regel hè?….oftewel….een idioot zijn hand, is gauw gevuld!


  Maak melding

 7. Om eerlijk te zijn, als je vanaf 2011 bezig bent.
  En je alleen de regering vanaf 2020 aansprakelijk stelt.
  Van Bee, Brunswijk enz, vind ik niet correct.
  En als er voor andere sporters wat wordt gedaan en voor jou niet dan heb je recht van spreken.
  Suriname moet wat dat betreft echt beleid gaan voeren.
  Zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn, als ze topprestaties leveren.

  Maar dat van de hartkleppen begreep ik niet. Moet je dan niet voorzichtig zijn met topsport.
  Jammer genoeg heb ik ook nooit eerder van je gehoord.
  Straks even googlen.
  In ieder geval blijf positief en sterk.


  Maak melding

 8. Beste Miquel, misschien voor Nederland uitkomen.
  @kolibri, je discrimineerd wel. Je heb het over djoeka en over “het soort volk”. Deze jonge man is een Surinamer.
  Ik raad je aan om op zoek te gaan naar honing, met je honing Edeh.


  Maak melding

 9. Er zijn zoveel talenten, die in Suriname rondlopen, die worden niet gestimuleerd noch gewaardeerd! Zie maar de Natio, dat noem ik pronken met andermans veren! In Suriname heb je 100 Roonaldo en Messi, die een duwtje nodig hun talenten verder te ontwikkelen. Ps
  Mijn zoon 8 weet niet wie Anthony Nesty is heeft van Bordo gehoord, toen hij vond moet een borstbeeld krijgen! Letitia is ook vergeten zij kon kiezen voor de Nederlandse nationaliteit, maar heeft toch gekozen voor de Surinaamse Vlag. Wake up Suriname!!!


  Maak melding

 10. VPN Brunswijk is een gulle gever, dus gezien het feit dat deze meneer Suriname op de kaart heeft gezet, dan mag hij niet vergeten worden, aan de regering help deze meneer, en ook aan iedereen die het kan hem te helpen, als 10 jaar geen ndp zou hebben regeert was en hadden wij deze ellende niet gehad venetiaan had het land gestabiliseerd en komt bouta oplichter, om te roven, sranang mang, jullie zijn dong yere, als het goed gaat met Suriname is toch ook goed voor ons allemaal
  Denki,


  Maak melding

 11. Wat een belachelijke reacties lees ik hier!! Wauw onvoorstelbaar!!

  Ik hoop dat er snel een oplossing voor deze jongeman komt! Daarom als je een keus hebt? Kom uit voor een ander land en geen Suriname!


  Maak melding

 12. Nou nou Miguel ik vind het erg voor jou en ook voor je gezin en andere sporters. Maar weet dat je geen unicum bent op dit gebied.
  Kijk naar Letitia Vriesde! Zij had het geluk dat haar familie en vrienden achter haar stonden want toen het zover was dat ze zich voor haar land kon bewijzen op het grootste evenement ter wereld, zorgde de zogenaamde grote sporter en trainer die op dat moment als 1e burger het land leegzoog er persoonlijk voor dat ze niet ging!
  Hier in Nederland krijgen Topsporters een defensie baantje waardoor ze in werktijd kunnen trainen en een inkomen hebben.
  De TRIS had toen der tijd in Suriname een zelfde werkwijze. Ze haalden goeie sporters naar de stad om te dienen en te sporten. Zaterdags kon je naar het sportcentrum van het kampement om ze te zien trainen.
  De beste sporters ttv de TRIS hebben ook veel medailles voor hun land gehad maar hebben er nooit echt de waardering voor gekregen die jij vraagt. Sporten is in Suriname altijd een bijzaak geweest voor je onderhoud en dat van je gezin moest je werken.
  Jij zal hooguit een sporthal of een stukje straat naar je vernoemd krijgen. Je zal je vleugelen moeten uitslaan en verkassen naar een land dat naar een sporter als jij opzoek is. De meeste gevestigde sporters maken carriere in het buitenland omdat er in hun eigen land in hun ogen geen droog brood te verdienen is en velen zijn nog jonger dan jij en hun vaderlandsliefde dragen ze in hun hart maar niet in hun weelde zelfs Messi en Ronaldo niet.
  Het ligt echt niet aan je huidskleur hoor maar aan de doelen die je stelt in het leven.
  Succes en ga voor nummer 10


  Maak melding

 13. Onze diaspora voetballers zouden, voordat ze beslissen een balletje voor Suriname te trappen, eens goed moeten luisteren naar wat Miquel van Assen te vertellen heeft. Aan het eind van de rit is hun bezwete ⚽ het enige wat ze daaraan zullen overhouden.


  Maak melding

 14. Waarom kan Suriname hem geen ambtenarenbaan aanbieden en dan kijken of hij kan werken. Suriname kent volgens mij geen prof sport. Iedereen moet hosselen. Liefst op een eerljke manier.


  Maak melding

 15. suriname op de kaart gezet?? ja in zuid amerika cq de caribbean.
  op het wereld toneel is deze man totaal onbekend.
  net zoiets als een internationale bekendheid zijn in suriname, buiten suriname kent niemand je.
  je bent al jaren bezig en nu kom je tot de conclusie dat het nix opleverd?
  dat had je bij je 3de gouden medaille ook al kunnen concluderen.
  of leefde je al die jaren op te grote voet??
  heel veel info ontbreekt in dit zogenaamde zielige verhaaltje.
  dat suriname niets voor sporters doet is algemeen bekend… rozenstruik weet dat allang.
  en heeft dat al diverse keren laten merken ook.
  maar jij weet dat blijkbaar nog steeds niet na al die jaren?? of is je doekoe op?
  wees gerust…. het grootste gedeelte van het land pinaart, maar jij wil voorrang omdat je een 9 voudige gouden medaille kampioen bent in zuid amerika, carifta e.d.?
  welke waarde heb jij eigenlijk voor het volk dan?


  Maak melding

 16. heeft en bezit niets? zoals zovelen in suriname
  je bent pas 23 jaar en loopt nu al te zeiken?
  trieste mentaliteit weer… je kiest je eigen carriere maar anderen moeten je gaan onderhouden?
  dat je dat niet kan op wat voor manier dan ook?
  betekend dat je je zaken niet goed regelt of gewoon niet goed genoeg bent.
  want zeg eerlijk? 9 zuid amerikaanse gouden medailles? wat zegt dat op het wereld toneel waar niemand je kent? totaal niets dus


  Maak melding

 17. Xavier ´d Lorean 11 maart 2021 At 08:33
  “Obama”
  Speciaal voor jouw slap gezwets, is dit spreekwoord van toepassing:
  “Eén zwaluw maakt nog géén zomer!”.
  Wat ben je toch blij met deze uitzondering op de regel hè?….oftewel….een idioot zijn hand, is gauw gevuld!@@@

  Sjavié, Obama zwets niet, absoluut niet, hij regeert naar aanleiding van de sfeer op WKT, als jij niet op de hoogte bent van hoe men hier reageert op Afro Surinamers, dan moet jij je mond houden.

  Alleen maar stomme reacties hier op WKT, geen enkele regering voert tot nu een fatsoenlijk beleid gericht op het opvangen van topsporters tijdens en na hun sportcarrière. Van Assen heeft gelijk om aan de bel te trekken en aandacht te vragen voor een beter beleid. De gasten hier denken als je een opmerking maakt over deze regering dat je dan anti-regering bent, zo kleinzielig.


  Maak melding

 18. Beste Gordon,
  Het is niet de bedoeling dat je deze man met zijn ‘njang dringie prisierie’ mentaliteit in de watten gaat leggen.
  Hij heeft een maatschappelijk werker nodig, heel suri trouwens, die hem leert om slim te budgetteren. Hij is geen bejaarde tok, handen laten wapperen.

  Opmerkelijk dat de protestbrieven zijn vervangen voor: wij willen goed eten, i.p.v. weg met IMF. Hebben ze eindelijk door dat suri dankzij team paars al leningen af lost bij het IMF.
  En wat bedoelen ze met goed eten?
  Ik vermoed; wandelen met de auto en KFC halen. 🙄🤨


  Maak melding

 19. Ladesma heeft in zijn glorie periode gewoon moeten werken om zichzelf en zijn gezin te onderhouden.
  Nesty werkt om zich te onderhouden.
  Waarom kan jij dan niet werken ? De overheid moet jou in je gezonde jaren niet te hoeven onderhouden.


  Maak melding

 20. Breekt mijn hart, echt triest zijn noodkreet. Hij moet ook behandeld worden aan zijn hartkleppen, want dat is zeer levensbreigend. Zo een jonge gozer is jammer ik heb ook nooit van hem gehoord. Wees moeten onze helden beter gaan belonenaar en in het zonnetje zetten. Sterkte , wij zijn trots op je🤗


  Maak melding

 21. Xavier Dlorean misschien volg jij de reacties niet op WTK en andere sociale media als het gaat om de criminaliteit in Su Maar de reacties zijn niet mals naar de Afro surinamers Weet je wat het betekent als men tegen je zegt dat je geboren bent voor roof en stelen en niets anders kan En kijk nu hier wat een Aucaner de zelfde groep die word beticht zie hier wat die presteert En daar gaat het bij mij om Er is een Su odo Alla metie e njang kasaba kon konie wang e tjaar a neng


  Maak melding

 22. Wat een prestatie al die medaille ,s waarom zit daar geen geldprijs aan vast zo jammer dat dit niet goed gewaardeerd wordt.
  Donaties via Westren union is het beste , sommige banken bestelen de boel.


  Maak melding

 23. @ Directeur zonder bedrijf ik weet niet welke afkomst u hebt maar u bent echt zielig en triest wat je allemaal schrijft over anderen . Je zit lekker in nederland hoeft niets te doen hij werkt heel hard voor zijn land. Hou op met je kapsones houding jaffer(bluffer bigi fasi) gedrag donald duck gedrag. Heb hart voor medemens wees niet zo hatelijk en harteloos voor anderen.


  Maak melding

 24. Waarom niet eerder voor jezelf uitgekomen, in de tijd van Paars of wel Bouta? Nu na 10 of 11 jaar kom je erachter dat er niets voor je is gedaan. Wat heb je in die jaren gedaan? Stil gezeten, lekker op je lauweren. En nu wil je donaties en kom je met een misselijkmakende, vervelende en onverstaanbare film. Je ziet er gewoon gezond uit. Ook nog een bankrekening. Ik moet hard werken voor mijn loon, voor niks gaat de zon op. Hartproblemen en een topsporter? Volgens mij is die combinatie niet juist. Je bent nog jong, zoek een baan, ga werken en verdien je geld.


  Maak melding

 25. Franco, jij bent de grootste imbeciel hier op Waterkant. Kom niet met je lulexcuus dat je ouders ook imbecielen zijn en dat je er dus niets aan kan doen.
  Mars ga werken joe saka saka dagoe


  Maak melding

 26. Ach als bouterse en boefdraad Suriname niet volledig hadden uitgekleed dan was er nu misschien wel geld om meer aan het welzijn van de burgers en dus ook sporters te doen. Nee, meneer ging winkelen in parijs, men kocht een vervallen ambassade, een boot een vliegtuig, helicopters.
  Al die zwakzinnigen zoals pony en alle anderen moeten eerst daar het geld gaan zoeken alvorens ze hier hun bek komen opendoen.
  Deze jongen zegt dat hij zo veel heeft gegeven voor zijn land, maar nu wil meneer iets terug. Hou op lamstraal. Ten eerste heb je het voor JEZELF gedaan, ten tweede je hoeft niet eerst iets te doen en dan te verwachten dat je er iets voor terug wil hebben. wees blij dat er een land was waarvoor je mocht uitkomen. Jankerd, mars ga werken. Maak mondkapjes met je logo


  Maak melding

 27. Pony, wie denk je wel dat je bent. Hoe durf jij een nader te zeggen dat hij of zij stil moet zijn. Hou zelf je grote scheur dicht, waar alleen een lo ka uitkomt.
  Je bent een walgelijk figuur, Net doen alsof, Bah smeerpijp


  Maak melding

 28. Bigi Sma , de regering hoeft hem ook niet te onderhouden, maar ze kunnen hem toch aan een baan helpen, is dat teveel gevraagd voor een ex topsporter. Niet iedereen is instaat zelf een baan te vinden, sommigen hebben hierbij enige hulp nodig.


  Maak melding

 29. Marwanna, en terecht, als je een lo ka uitkraamt moet je je waffel houden en dat deed sjavié. Jij hebt tegenwoordig een te grote broek aan, je bent zelf walgelijk aan het doen, dus kijk eerst naar jezelf. Weet je Marwanna, je doet zelf oerstom, je kent mij niet en je laat je door mij op de kast jagen, echt een rund.


  Maak melding

 30. Natuurlijk zijn het topprestaties wat hij heeft geleverd. En ergens is het te begrijpen waar hij om roept.
  Maar wat is zijn echte bedoeling of is er een achterliggende doel ?
  Maakt hij nu geen misbruik van zijn reputatie ?

  Hij betrekt wel de politiek direct ermee. Dit op een moment dat heel Suriname weet dat de huidige regering hard bezig is met hervormingen.
  Deze jongeman is niet de enige die het zwaar heeft.

  Er zijn meerdere topatleten ook in andere landen die seizoenen goed gepresteerd hebben maar na die periode verder zijn gegaan met een nieuwe en volgende stap in hun carriere.
  Het lijkt er op dat deze jongeman blijft hangen.

  Waarom moet hij afhankelijk zijn van de huidige regering ?

  Ergens klopt er dus iets niet. Want ook is hij niet bereikbaar maar hij geeft wel het volgende aan:
  ” …
  UPDATE: mensen die hem willen helpen kunnen geld storten op zijn rekeningen liet hij zojuist weten:

  DSB
  Giro 3620794 SRD
  Sav 3620808 USD

  … ”

  Een topsporter is een survivor.
  Survivors do not give up. Krakti !


  Maak melding

 31. Wordt het niet eens tijd voor een goed topsport beleid in Suriname, wij zijn trots op onze jongens en meisjes zo lang zij winnen voor Suriname. Maar o wee wanneer het geld gaat kosten. In NL zijn ze trots op hun topsport beleid, in USA en andere landen dito, maar in Suriname ho maar. Jullie verwachten dat de atleten fulltime moeten trainen om met de wereld mee te kunnen doen. Regering zorg voor een topsport beleid, VP, je bent een sportfanaat, zorg dat het van de grond komt. Laat de criticasters maar naar de pomp lopen, ze hebben waarschijnlijk nooit op niveau gesport. Jip en Janneke.

  Marwanna, niet huilie huilie doen, jij voelde je toch geroepen om mij van repliek te dienen, ik heb er niet om gevraagd, dus zit maar lekker op de blaren. Ik ben jouw stront en toch zoek je de stront op ondanks de stank, wie is hier de rund!!!!!!!


  Maak melding

 32. @iedereen die geld heeft gestort, ik lach je m…. uit.
  Meneertje is nu beleidsadviseur en hij krijgt een stuk grond. Nu kan hij in suri weelde leven op jou kst.

  Als je maar hard genoeg je bek opentrekt dan, krijg je klaarblijkelijk van alles in dat land.

  Belachelijk, ik ken geen enkele wereld-topsporter die beleidsadviseur in zijn land geworden. Abop doet maar iets, het gaat alleen maar om kortstondige behoeftebevrediging.


  Maak melding

 33. Zo gaat het in Suriname, holle vaten klinken het hardst, getuige Lonnie, onze vieze pleesedent, diki bulo, bordo…genoeg voorbeelden toch??


  Maak melding

 34. ” …
  Mac Donald onderstreept dat van zijn organisatie Van Assen voldoende ondersteuning krijgt om zijn sportcarrière voort te zetten. “De Atletiekbond is niet in staat om in het totaal levensonderhoud van de atleet te voorzien”, beaamt hij. “Maar met de middelen die de atleet krijgt via een scholarship van Olympic Solidarity zou het allemaal ruim voldoende moeten zijn.”
  … ”
  (Complete artikel: de Ware Tijd)

  Topsporters worden vaak gevraagd voor in commercials en als influencers. Van Assen heeft mogelijkheden zat om een goed bestaan op te kunnen opbouwen.

  Waar een wil is is een weg. Krakti


  Maak melding

 35. Ik heb vol ongeloof en met stijgende veronwaardiging en boosheiod geluisterd naar Miguel.
  Ik lees daarna al die negatieve en soms ronduit racistische comments op de hulproep van deze djadja Srananman…….en ik kom weer met beide benen op aarde, dit is het forum van waterkant.net waar de VHPvarkens ongehinderd op onbeschaamde wijze hun racistische, van elk moraal gespeende inborst mogen spuien. Het is triest maar geen vreemd verschijnsel, zo is de VHP altijd geweest en zo zal het blijven en de bromki-djari leugen van hun leider zal daar niets aan kunnen veranderen, het is een cultuur ding!


  Maak melding

 36. ….En weet je wat het trieste aan de reacties hier is? De meeste van de forumleden hier leiden een totaal leeg leven en gebruiken het spuien van onzin op het net als verzachting van de pijn die veroorzaakt wordt door het gevoel van nutteloosheid van hun bestaan. Een psychiater zou hier een goudmijn aan inkomsten hebben.


  Maak melding

 37. Haha de lulbak is zoooo van slag dat hij letterlijk dezelfde tekst 3 minuten na elkaar post
  Wie heeft erZEER DRINGEND hulp nodig
  Mie lob deng boy dies
  Sodemieter
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.