Illegale Brazilianen aangehouden na schotenwisseling met militairen

6
Illegale Brazilianen aangehouden na schotenwisseling met militairen

Vier illegale Brazilianen zijn op woensdag 10 maart na een confrontatie met leden van het Nationaal Leger aangehouden op de Marowijnerivier. Tijdens de grenscontrole signaleerden de militairen een boot met inzittenden op Surinaams grondgebied. De bemanning werd gesommeerd het vaartuig tot stilstand te brengen, waaraan geen gehoor werd gegeven. 

De militairen kwamen het vaartuig met de Brazilianen omstreeks 18.00 uur tegen in de omgeving van Galibi. Men voer met verhoogde snelheid verder nadat de militairen hadden gesommeerd het vaartuig te stoppen. Vanuit de boot van het Nationaal Leger werd er een waarschuwingsschot gelost om zodoende de Brazilianen tot stoppen te dwingen.

Echter werd er vanuit het vaartuig teruggeschoten op de militairen. Deze waren hierdoor genoodzaakt ook gericht het vuur te openen, waarna het vaartuig tot stilstaan werd gebracht. Er werden 4 personen, waaronder een vrouw, aangehouden. Een Braziliaan heeft aan zijn linkerbeen een schotwond opgelopen. In het vaartuig werden er geen wapens of smokkelwaar aangetroffen. 

Aangezien het vaartuig beschadigd is, kon het niet naar Albina worden overgebracht. Besloten werd het op een eiland aan de ketting te leggen. De vier Brazilianen hebben een illegale vreemdelingenstatus. Zij zijn op basis hiervan overgedragen aan de politie.

6 REACTIES

 1. Goedzo!
  Vaker patrouilleren,
  dat zal ze leren.

  Villa brasjon moet regelmatig gecontroleerd worden op illegalen, wapens, drugs en onderduikers belasting. Liefst vroeg in de ochtend als ze nog slapen, omsingelen en controleren.

  Ze maken een puinhoop v het achterland en dragen alle goud weg. Bij bolsonora zouden ze dit niet durven doen.

  Stuur die werkeloze OW’ers maar.


  Maak melding

 2. Ze hadden de brassions tot gehakt moeten malen met vuurwerk. Wat een left hebben deze ongewilde gasten. Dat zou pas een echte effectieve boodschap zijn aan de brassions.


  Maak melding

 3. De Braziliaanse criminelen komen stiekem op Surinaamse grondgebied naar goud graven, en stiekem weer naar Brazilië gaan, en het zo door, bouta mpp deed niks, hij was alleen bezig geld te lenen en ergens in hong kong bank weer te storten, deze regering moet meer materiële aanschaffen om met het beetje wat we hebben om te bewaken, die Brazilianen roven beroven, het moet afgelopen zijn ok


  Maak melding

 4. Jullie mensen weten niet, wat er in het binnenland van Brazilië gebeurd, ik heb filmpje ooit gezien, niet te geloven, Brazilianen in het binnen land van Brazilië zijn duivels bezig, hoe barbaars deze volk is, nomang Suriname moet alert zijn,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.