Hard, onder invloed en zonder rijbewijs rijden zal strenger worden aangepakt

13
De bestuurder van deze auto reed zonder rijbewijs en reed 3 mensen dood.

De zware aanrijdingen in Suriname, die zoveel doden opeisen, baart het ministerie van Justitie en Politie enorm zorg. “Het gedrag van weggebruikers wordt met de dag erger. Er is nu echt sprake van een verkeerscrisis. Wij moeten serieus naar de situatie kijken en met concrete maatregelen komen”, zegt minister Amoksi.

De minister heeft daarom gemeend om op zeer korte termijn te komen met aangescherpte maatregelen. De politie zal behalve de handhaving ook preventiever te werk gaan. De korpschef heeft reeds instructies van de minister uitgewerkt en dat zal binnen twee weken merkbaar zijn.

Het rijden met een zeer hoge snelheid, het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder een geldig rijbewijs zal serieuzer worden aangepakt. De politie zal de komende dagen agressiever reageren op het onverantwoordelijk rijgedrag van bestuurders.

Ook zal er gewerkt worden aan het opleiden van meer motorrijders op de wegen, meer portofoons, betere dataverzameling en meer voorlichting naar de Surinaamse gemeenschap toe.

13 REACTIES

 1. “zal serieuzer worden aangepakt.”

  Daarvoor werd het niet serieus aangepakt!?…

  “Ook zal er gewerkt worden aan het opleiden van meer motorrijders op de wegen, meer portofoons, betere dataverzameling en meer voorlichting naar de Surinaamse gemeenschap toe.”

  Met onze geweldige wegen moeten agenten lekker in een aircogekoelde pickup zitten, lekker comfortabel niet waar…

  Alle omliggende landen gebruiken al decennialang crossmotoren zodat agenten sneller op plaatsdelicten aanwezig kunnen zijn. Is geen rocket science.


  Maak melding

 2. En de rovers,verkrachters, moordenaars, kinderverkrachters, tussenhandelaars, kinderverkrachters en onderdrukkers dan???? Hebben hun een vrijstelling gekregen van hoger hand??


  Maak melding

 3. Politie moet 24 uur per dag op straat..orde en veiligheid stellen …niet alleen op kantoor onder de airco zitten …lekker wientie waai en land is paie …lekker met de fiets of te voet …controleren …vooral boete uitdelen …elk auto bestuurder hard aanpakken die overtreding met asociaal rijgedrag…rybewijs in beslag nemen …neem voorbeeld van Nederland…vooral savond zie ik nooit politie op straat…die zit lekker in politiebureau zit te pitten …belachelijk …daarom velen van de agenten Annie bigie billen van het zitten ….kijk YouTube…wegmisbruikt …kan jullie als politie agenten voorbeeld nemen van ned verkeerd regels …..vuile amateurs


  Maak melding

 4. Moksimetie,u haalt ieder de voorpagina nieuws door veel zeggen en weinig doen.U kunt beter uw plaats verlaten en door een capabele persoon laten plaats nemen.


  Maak melding

 5. Wie betaalt alle kosten van de overledene?
  Wie betaalt levenslang onderhoudskosten van de familie van de overledene? Ik denk zelf niet de verzekering.

  Regering en verzekeraars maak reclame op televisie of project waar de verzekeraars waarschuwen met ongeldig rijbewijs wordt niets uitgekeerd en rijden onder invloed ook.
  Vertel ook wat een inhoud en wat bedoeling hiervan is.
  Ouders opgelet begin je pubers te waarschuwen zonder rijbewijs rijden is gevaar en als iets gebeurt ben jij je toekomst kwijt en ouders zullen eeuwig de schulden moet aflossen. Al het geld die je ouders verdienen gaan direct naar de schuldeiser en wat over is is voor ons, het kan zijn dat wij op brood en water moeten leven door een fout een puber of volwassen zonder of ongeldig rijbewijs. Zo zwaar kan voor ons zijn.

  Ik denk dat ministerie van justitie en defensie veel waarschuwing spotjes moet maken elk dag uitzenden en op school bij maatschappij leer ook hierover uitleg, hang pamfletten met waarschuwing. Suriname moet nog veel leren over leven en dood of stoer doen is bekopen met de dood van jou of andere.
  Verlies van een familie met een aanrijding is erg verdrietig, pijn en kan gaan lijden tot depressief.
  Wees voorzichtig in het verkeer en moet meer verkeersborden komen en ook hierover toelichten op televisie.
  Creƫer ook televisie programma over het verkeer, auto rijden, bromfietsen, fietsen etc alles die deelnemen aan het verkeer. Alle motorvoertuigen zijn verplicht examen te doen.
  Ook moet een nieuwe regeling komen om 5 jr herexamen doen bij verlengen van rijbewijs. Wordt een rijbewijs niet verlengd en degene rijdt ermee dat gold een strengere boete en opnieuw rijlessen en hopen dat minder aanrijding en auto’s overkop gaat of in berm/sloot beland

  Jullie mogen bij benaderen om zo een programma te maken en het zal heel erg leerzaam zijn.


  Maak melding

 6. Ik, denk dt ze ook moeten gaan werken aan betaalt parkeren gewoon goed koop beginnen .maar eerst aan een goed openbaar vervoer systeem die echt cotroleerbaar isvoor dag en nacht en ook op zondag.


  Maak melding

 7. Voor de burger in Suriname lijkt wel de kans op slachtoffer te worden van een crimineel honderd maal groter dan in Nederland. Verkeer, huisrovers, ketting trkkers etc. Leuk voor de diaspora dat te weten dat je net als de politici zich met een body guard moet verplaatsen.


  Maak melding

 8. Dezefde politie is na 35 jaren nog niet in staat geweest de moord op inspecteur Gooding op te lossen. Dit moet als cold case no1 opgelost worden. Of is de politie een amateur orga net als de rest van Suriname?


  Maak melding

 9. QQQ..

  Minister Van Politie En Verkeer Heer Amoksie Moet Aftreden. HIJ is Totaal Niet Geschikt Voor Deze Job.

  Iemand Met Een Dorps Mentaliteit Kan Moeilijk Op Zo Een Hoge Positie Uit De Voeten..


  Maak melding

 10. Verkeersprogramma, zoals vroeger bij Henk Peneux met goede voorlichting en natuurlijk idd strenger straffen verkeersovertredingen. Want normaal zijn we relaxed van aard, maar zodra we in de auto stappen, hebben we haast. Waarom?


  Maak melding

 11. Zou het helpen, ik dacht het niet, iedereen die gepakt word een flinke boete geven, de auto in beslag nemen, en een week opsluiten.šŸ™„ Als je dan nog beetje verstand in je kop hebt dan kijk je wel uit……hoop ik.šŸ¤Ŗruimt wel op, al die dagelijkse doden, en er nog niets van leren..


  Maak melding

 12. A- Amoksi brevet van ongeschiktheid. Reshuffelen.
  B- Pakkans vergroten b
  Rijden zonder rijbewijs en verkeersovertredingen
  C- hogere eisen stellen tav het behalen rijbewijs. Punten rijbewijs
  D- Agenten voorzien van cross motoren waardoor ze snel kunnen optreden ten verkeerscriminelen. Slechte smalle wegen kun je deze gasten klem rijden en van de weg halen.
  E- verkeers criminelen zwaarder straffen. Behandelen als moordenaars.
  D- rijden zonder rijbewijs ; onmogelijk zonder rijbewijs auto aan te schaffen. Verkoper, eigenaar auto ook straffen. Financieel laten opdraaien voor de schade.
  F-speciale unit op cross motoren die permanent op alle wegen ook buiten de stad optreed tegen verkeers criminelen. Salaris afhankelijk stellen van het aantal boetes die men uitschrijft.
  D- Wetten aanpassen om auto,s in beslag te nemen en verkopenbij zware verkeersovertredingen. Te hard rijden auto kwijt onteigenen en veilen. Geld stroomt in de staatskas. Zo goedje ook je bevolking op.Oude auto,s die niets opbrengen slopen en als schroot verkopen. No nonsens beleid. Dit zal helaas niet gebeuren daar men te soft is.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.