Denemarken stopt tijdelijk met vaccineren met AstraZeneca

4
Partij AstraZeneca vaccin in Suriname aangekomen
Foto (c) AstraZeneca

Denemarken is uit voorzorg tijdelijk gestopt met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Dit omdat diverse mensen die het vaccin kregen, te maken kregen met ernstige bijwerkingen die verband zouden kunnen houden met het vaccin. Dat meldt de Deense gezondheidsautoriteit. Het zou gaan om dodelijke bloedstolsels.

De vaccinatiepauze duurt minstens twee weken, zo meldt de autoriteit. Gezondheidsdiensten in de regio’s zijn vanochtend gevraagd om te stoppen met het inenten van mensen met het vaccin van AstraZeneca, schrijft het Algemeen Dagblad.

Eerder stopten Oostenrijk, Luxemburg en de Baltische staten stopten de inentingen met een partij van 1 miljoen vaccins van AstraZeneca. Dat gebeurde nadat een ingeënte vrouw uit Oostenrijk was overleden aan een bloedstolling.

In Suriname wordt ook het het AstraZeneca-vaccin toegediend. Zo kreeg het land onlangs een gift van de Indiase regering van 50.000 AstraZeneca COVID-19-vaccins. Hoe de Surinaamse regering op dit tijdelijk stopzetten van vaccineren door Denemarken gaat reageren is nog niet bekend.

UPDATE: De trombosegevallen die in verschillende Europese landen hebben geleid tot het stopzetten van het prikken met het AstraZeneca-vaccin, zijn hoogstwaarschijnlijk niet aan dat vaccin te linken. Dat stelt het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zojuist in een reactie.

4 REACTIES

  1. Voorlopig geen vaccin voor mij. Ben er om deze redenen niet happig op, om mezelf als proefkonijn te laten inenten. Door de noodzaak zijn er binnen een jaar tijd in sneltreinvaart, meerdere vaccins ontwikkeld. Of die echt betrouwbaar zijn is nu de grote vraag!? Veel farmaceutische bedrijven hebben zich vanuit het lucratief financieel plaatje, gehaast om te scoren en hebben zonder gedegen vooronderzoek,in recordtijd, een middel ontwikkeld. Ik vertrouw het niet. Punt


    Maak melding

  2. Stemmingmakerij. De EMA heeft al laten weten dat er geen causaal verband is tussen de stolsels en het vaccin. Dat is al eerder onderzocht na een geval in Oostenrijk. Neemt niet weg dat het goed is dat alles transparant gebeurd en goed wordt uitgezocht. Alleen jammer qua timing want mensen die al twijfelde durven nu al helemaal niet meer en blijven we nog langer met deze crisis zitten.


    Maak melding

  3. Als een vrouw in Suriname overlijdt na het innemen van een ‘oso dresi’, weten alle WKN ‘sabi man’ meteen dat het door de ‘oso dresi’ kwam. Maar als meerdere mensen in Europa overlijden na het krijgen van het AstraZeneKa vaccin, dan laten ze zich, vol blind vertrouwen in de westerse geneeskunde, nog steeds volspuiten met dat Ka vaccin.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.