maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBelg opgelicht en beroofd in Suriname door Facebook 'schatje'

Belg opgelicht en beroofd in Suriname door Facebook ‘schatje’

-

Does Travel - naar Suriname

Een Belg is opgelicht en ook beroofd in Paramaribo. Hij heeft bij de politie verklaard dat hij een Surinaamse vrouw via Facebook leerde kennen. Hij maakte 40 duizend euro voor haar over om zijn verblijf in Suriname in orde te maken. Hij maakte daarnaast 143 duizend euro voor een ander over in Nederland want hij was van plan een huis te kopen.

De afspraak was dat hij op 18 februari in Suriname zou aankomen. De vrouw zou hem op de luchthaven ophalen, maar zij kwam niet opdagen. Zij stuurde drie mannen om de man op te halen die hem onderweg hebben beroofd van zijn laptop.

De Belg werd langs de straat gedumpt. Hij kreeg hulp van een kennis. Hij kon vanwege quarantaine geen melding eerder maken bij de politie. Daarom heeft hij pas dinsdag aangifte van oplichting en beroving gedaan.  

De politie heeft de zaak in onderzoek.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Domme Belg hebt je niet gehoord of gelezen dat de laatste 10 jaar veel werd gestolen en oplichting stond hoog in het vaandel , door het handelen van de ndp regering hier in Suriname , dus deze vrouw nam het voorbeeld en dacht het zelfde , ja en nu bent U opgelicht en nu staat U met lege handen hier in Suriname , hopelijk vinden ze die vrouw en haar familie , en misschien is er nog 100 SRD over gebleven van al die Euro’s die U naar ze gestort hebt.
  Deze hoer hoort toch niet gewaardeerd worden met de dag van de vrouw toch , is geen vrouw maar een zeug , terug in het varkenshok met die lellebel.


  Maak melding
 2. Suriname in het land van en voor de criminelen geworden. 90% boeven of luilakken. Sneu voor de goedgelovige Belg. Maar denk eraan, behalve Bouta, is Brunsie ook top, top en hot crimineel. Van bananenrepubliek naar criminelenrepubliek.


  Maak melding
 3. Is het misschien toch waar dat Nederlanders Belgen dom vinden, of denkt deze Belg dat Surinamers dommer dan Belgen zijn?
  Zoveel geld overmaken naar een Facebook schatje is wel heel erg dom. Maar wij Surinamers zijn echt niet zo dom om te geloven dat een Belg in Suriname toevallig langs de Indra Ghandie weg een kennis tegenkomt nadat hij net beroofd is en uit de auto gesmeten is en dat hij het voorval pas.dagen nadat het gebeurd is aangeeft bij de politie? Wel, beste Lambik, give me a break.


  Maak melding
 4. onzin bericht
  wie moet dit geloven?
  40.000 euro voor zijn verblijf in suriname? dat is 700-800.000 srd?
  wilde de man half suriname kopen ofzo?
  en 143.000 voor een huis? ik ken geen enkel huis in suriname die dat waard is.
  gewoon weer een broodje aap verhaal omdat er geen echt nieuws is waterkant?


  Maak melding
 5. Een verhaal heeft 2 kanten Ik geloof er geen zak van Wie gaat nou zoveel geld overmaken aan iemand die je nooit hebt gezien Wacht maar af tot de waarheid boven water komt


  Maak melding
 6. Ja Belgische meneer zo zie je maar weer dat wij Surinamers voornamelijk niet willen werken maar met list en bedrog ons leven voortzetten. Trots hebben wij niet alleen praatjes. Efkes de volgende keer 4 keer nadenken als je weer een internet schatje tegenkomt.


  Maak melding
 7. Waar gaat de mooie Suriname naar toe, Suriname wilt niet achterblijven als de rest van Zuid Amerikaanse landen. Roof, moord en aanrijdingen voor zo klein bevolkingsaantal. In de meeste landen wonen miljoenen mensen en in Suriname maar 600.000 waarbij misschien een kwart alleen rovers zijn en luilakken. Ze weten niet beter. Na onafhankelijkheid zijn alleen maar zakkenvullers aan de macht gekomen. Onze voorouders hebben gestreden en gestreven om een land van te maken, maar hun nazaten willen alleen maar stelen.

  President, Vice president, minister van justitie en minister van Toerisme, ik denk dat jullie aan tafel moeten komen om de dieven en moordenaars harder aan te pakken. Stop ze in gevangenis waar ze geen bezoek mogen ontvangen en zeker voor 10 jr of meer.


  Maak melding
 8. Lul koek of geen lulkoek verhaal beter dan die corona gedoe even wat anders dan alles
  Ik zelf zeg goed gedaan mvr anno 2021 gaat die man 40k sturen voor een huis eigen schuld
  Voor die man


  Maak melding
 9. Wie hierin trapt?
  In dit geval een verliefde man, maar het gebeurt zeer zeker ook bij vrouwen, iets met cougar’s.

  Moedig v die meneer om aangifte te doen, velen schamen zich en melden dit niet.

  Oplichting, phising, cybercrime is enorm gestegen tijdens covid. De dieven worden creatiever ook hier in de polder. Overal wordt data gejat, denk maar aan GGD. Binnen een paar dgn staan ze voor je deur met een fake-vaccin.

  Fact check; het is bloedserieus.


  Maak melding
 10. Een mens, zelfs een Belg, die zondermeer 183.000 euro op de bank heeft liggen, dat hij kan overmaken naar rekeningen in Suriname en Nederland, is beslist niet achterlijk. Ik geloof er dus niets van dat deze Belg echt twee keer achter elkaar is opgelicht en als klap op de vuurpijl ook nog is beroofd van zijn laptop (notabene door drie criminelen) in Suriname. Zelfs racistische Paul, die vol zit met vooroordelen over ‘luie’ Surinamers, weet dat drie werkschuwe Surinamers niet uit hun bed zullen komen om een Belg slechts van een stomme laptop te beroven.


  Maak melding
 11. FAKE NEWS van 10-03-2021

  Belg opgelicht en beroofd in Suriname door Facebook ‘schatje’.

  Zelfs Koning Albert uit België gelooft het verhaal niet.

  @Henkes: Je hebt gelijk hoor.
  Zie afbeeldingen van Lambik en tante Sidonia.


  Maak melding
 12. Tja.. Ik geloof er niks van. Hij heeft blijkbaar money doegoe gespeeld voor een paar Surinaamse vrouwen, terwijl hij een niet money doegoe is in België. Dat doen velen van deze europese mannen bij vrouwen.en dat hebben de Surinaamse vrouwen nu door, waardoor hij eruit is gegooid.


  Maak melding
 13. Bananen republic tenminste kunnen ze nog exporteren. Waarschijnlijk was dt het doel .zelf een kind van tien zou dat niet geloven , dit zakje stinkt gewoon dat wil zeggen dat hij vaker in su was . Mevrouw als het zo is doet u iets goeds met dat geld a no lauw . De tol uit het koloniaal verleden ltn wij ht zo zien. Wt heeft ndp hier mee temaken . Zeker zou hij ons helpen om ht drugs het land uit te ruimen zo dat o ze jeugd niet in de problemen kunnen komen jammer opnieuw beginnen .


  Maak melding
 14. Als blijkt dat dit waar is miet de vrouw niet op kosten van de staat Suriname opgesloten worden maar in het openbaar stokslagen krijgen
  Verder moet ze elk cent terug betalen en straten schoonmaken
  Haar naam.moet bekend worden gemaakt zodat andere oplichters een les zullen leren
  Er als er hiervoor geen wetten zijn dan moet de assemblee hieraan werken. Spoedwet maken


  Maak melding
 15. Wat veel geld is voor velen van ons, hoeft voor deze Belg niet op te gaan. We kunnen niet in zijn portemonnee kijken. Wie weet bezit hij miljoenen en is dit gewoon een soort spelletje geweest voor hem.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES