Vreemdelingen met vuurwapen bij mini roadblock aangehouden

6
584 lockdown overtreders aangehouden afgelopen weekend
Archieffoto: Controle lockdown in Suriname

De Surinaamse politie heeft afgelopen week drie verdachten bij een mini roadblock aangehouden. V.M. (42) en de twee vreemdelingen A.Q. en A.D., beiden 29 jaar oud werden voor overtreding van de vuurwapen-, jacht- en vreemdelingenwet aangehouden meldt het Korps Politie Suriname.

De politie van het ressort Centrum heeft in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 maart een mini roadblock gehouden aan de Ringweg. Het drietal was gezeten in een pick-up die niet voorzien was van nummerplaten en van wie V.M. de bestuurder was. De ter plaatse aanwezige hulpofficier die opmerkte dat de bestuurder een zenuwachtig gedrag vertoonde en deed alsof hij de bevelen van de politie niet verstond, gaf de opdracht om de pick-up van V.M. grondig te doorzoeken.

In het voertuig stuitte de wetsdienaren op een Glock 17 vuistvuurwapen met vijftien 9 mm scherpe patronen en vier losse flodders. Ook een nummerplaat van het Nationaal Leger (NL) en ongeveer drie kilogram tapir vlees werd in de pick-up gevonden Zowel het voertuig als de aangetroffen goederen werden door de politie in beslag genomen.

V.M. gaf de politie te kennen dat het wapen van zijn zakenpartner is, die momenteel in het binnenland vertoeft. Daarnaast werden vele bestuurders tijdens de verkeersactie geverbaliseerd op de verschillende overtredingen die zij hebben begaan waaronder de verkeers- en lockdown overtredingen.

Het drietal is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. De zaak werd overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het verder onderzoek, aldus de politie.

6 REACTIES

 1. Lijkt alsof de gewapende padvinders meer bekend als NL, nationaal leger op een bijverdiensten tocht was. Deze jochies kunnen niet op de klok kijken en begrijpen hoe laat het is, in gezeldschap van een vuurwapen zonder rechtmatige eigenaar. En als de vuurwapen niet legaal was was de jacht op de tapir dus ook illegaal. Wat gaat onze militaire politie tegen deze stropers, illegaal vuurwapenbezitters en lock down overtreders doen? Verwacht niet veel bouta loopt na 38 jaren na 15 directe moorden ook nog vrij rond.Hopelijk vind de ziel van de Tapir een plaats in paradijs.


  Maak melding

 2. Ik vind het jammer dat Su amper vooruit gekomen is sinds de onafhankelijkheid, toch heb ik hoop.
  Maar als Su middeleeuwse straffen gaat toepassen(wel/niet publiekelijk), of mensen van bruggen gaat afgooien. Dan heb ik totaal geen hoop voor Su.


  Maak melding

 3. Mix chick jij bent te lief voor deze wereld.

  Zo lief zijn de boeven egt niet hor.

  Er komt binnenkort een nieuwe sport.
  Boeven vangen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.