SLM zal doorstart maken; nieuwe interim CEO officieel aangekondigd

40
SLM zal doorstart maken; nieuwe interim CEO officieel aangekondigd

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij SLM verkeert in zwaar weer en zal een doorstart maken. Daarvoor is vandaag ondermeer officieel een nieuwe interim CEO voor het bedrijf aangekondigd. Het gaat om de Nederlander Paul de Haan (foto), is zojuist bekend gemaakt op een speciale persconferentie.

Voor de functie werden twee kandidaten in het buitenland gepolst. Na diverse uitgebreide gesprekken is de keuze op De Haan gevallen, die een contract van drie jaar heeft getekend met de luchtvaartmaatschappij in Suriname. De CEO zal echter jaarlijks verantwoording aan de Raad van Commissarissen (RvC) moeten uitbrengen, waarbij zijn functie en prestaties wordt geëvalueerd.

Uit het profiel van De Haan blijkt dat hij bijna 13 jaar gewerkt heeft voor Kenya Airways. Ook heeft hij meer dan 8 jaar gewerkt voor de KLM.

Het wordt een uitdaging voor de nieuwe CEO aangezien de SLM per 31 december 2020 een schuld had van 102 miljoen US dollar. Die schuld is de laatste maanden opgelopen.

Minister Jubithana tijdens de persconferentie dinsdagavond in Paramaribo.

40 REACTIES

 1. Luchtvaart maatschappij met maar 1 geleasde lange afstand vliegtuig. Het komt er ook van als DDB om de haverklap naar Cuba moest en er een ander vliegtuig naar Amsterdam gecharterd moest worden. NEKS NO FOUT. Is het niet beter om geen vliegtuigen te hebben en alleen grondpersoneel. En hoe wordt die schuld van $102 miljoen nu verdampt.


  Maak melding

 2. wel lachen dat de haan verantwoording af moet gaan leggen
  terwijl de rvc dit nooit en te nimmer heeft gedaan.
  die hele rvc moeten ze gewoon een rotschop geven vanwege wanprestaties


  Maak melding

 3. Wie heeft de schuld laten oplopen?
  Denny van Ommeren is met pensioen en wat heeft hij betekent voor de slm als directeur. Hij zat meer in Su, Amerika enz.
  Shoppen en waar is zijn rechterhand Lorenzo. Is hij nu directeur in Nederland?


  Maak melding

 4. Trieste zaak. Men heeft 2 buitenlanders gepolst voor deze functie. Binnen de eigen gelederen is niemand dus capabel om de job te klaren. Jammer genoeg word er niet vermeld, in welke hoedanigheid deze Paul de Haan werkzaam is geweest bij zijn vorige werkgevers. Vage figuren die net zoals ene boefdraad, die binnen gehaald werd met de pretenties een natuurtalent te zijn. Nu een vage witte man als redder van een staatsbedrijf. We gaan het zien..


  Maak melding

 5. Bij Radjkoemar was ik (onterecht) enthousiast. Die kon er echt niks van. Deze Paul de Haan heeft iig een CV om je vingers bij af te likken. Nu zien of 1 persoon het verschil weet te maken want de problemen zitten in de laag die het beleid moeten vertalen naar de werkvloer.


  Maak melding

 6. Dus de schuld van de slm was op 31 december 2020 102 miljoen US Dollar , en is de laatste maanden opgelopen en zal ook de volgende maanden verder oplopen , en nu regering stelt U een zekere mijnheer de Haan uit Nederland aan als interim CEO , en die de Haan zal best een goed salaris verdienen en uitbetaald worden in US Dollar , de schulden zullen nog verder oplopen , en gaat U niet saneren bij de slm , dan worden de schulden torenhoog.
  dus de belastingbetaler hier in Suriname wordt weer de klos , wat gaat U nu verhogen , komt de BTW al volgende maand ofzo , of toch maar weer de brandstofprijs omhoog , U moet geld hebben om die meneer haantje de voorste te betalen , en moet mijnheer de Haan zijn Nederlandse paspoort inleveren?.
  De slm zal een doorstart maken , zijn ze dan al failliet verklaart door een rechter , omdat ze de schulden niet meer kunnen betalen , als dit zo was en iedereen is de laan uitgestuurd zal een curator kunnen bekijken of er in afgeslankte vorm eventueel een doorstart gemaakt kan worden.
  Regering de slm is geen prioriteit gebruik de belastingopbrengst voor het welzijn van het arme bevolking van ons Suriname , die al 10 jaar lang zijn bestolen.


  Maak melding

 7. Alweer iets uit de tover formule ,Wo set ing, men haald iemandt uit het buitenland, is er in Su niemandt met ballen om aan zo,n bedryf leiding tegeven, of zitten in deze coalitie partyen geen mensen met deze kwaliteiten.
  Alles wat deze regering tot nu toe doet werkt averrechts en zyn verdacht


  Maak melding

 8. Rbrown, su heeft meben maar ze heben hoogmoed. Als ze eenmaal zitten dan moeten ze laten aan vrienden en families hoe machtig ze zijn. Vriendjes politiek neemt dan zijn intrek, kortom ze maken er een puinhoop van. De haan zal geen kans krijgen om te rotzooien want de president operations is een keiharde en hardwerkende gezagvoerder van de slm . Deze team gaat zeker slagen!


  Maak melding

 9. @ Maripa Ko. Voor deze Covid periode was ik voor m’n werk vaak in vnl Oost Afrika en als je ziet wat bv Ethiopian Airlines daar heeft opgezet en wat die maatschappij presteert, zou jij jou diep moeten schamen over jou uitlating.

  Afrika is absoluut niet wat men op tv laat zien, maar men wil de mensen doen geloven dat het een arm en achterlijk continent is. Echter neem ik het jou wel kwalijk dat jij zelf niet op zoek gaat naar de juiste informatie en zo maar uit het niets Afrika negatief bejegend.

  Wil jou adviseren om op Youtube de verschillende streams van Ethiopian Arlines te bekijken en vooral naar hun Cloud 9 biz class service.
  Suriname zou bv deze maatschappij om expertise en input moeten vragen en niet aan een Hollander, want die zal zeker contact hebben met KLM (de concurrent) want het blijven Nederlanders die elkaar never en nooit zullen afvallen.


  Maak melding

 10. Deze “Haan” gaat kraaien. Graaien gaat niet lukken denk ik omdat, de pot al leeg is. Graaien dat kunnen de “hooggeleerde” Surinamers beter. Daar lopen wij stappen voor. Suri’s hebben eerder een grote bek en een hoogmoedige houdingen dan dat ze iets van de grond kunnen opzetten.


  Maak melding

 11. Begin alvast met het IPB vliegen af te schaffen, want al de vluchten van de SLM zitten voor een groot gedeelte vol met de IPB ers. Vader, moeder, broers, zusters, oma en opa, neef en nicht, Stop die rotzooi, dat is de echte reden dat het bedrijf failliet is. En als de heer Paul niet gaat meewerken met de kaalplukkers, dan zal het gauw een ommekeer zijn van halleluja naar kruisig hem


  Maak melding

 12. ALS de vorige regering, schoppen had gedeeld aan onbekwame en lustige graaiers, was SLM niet in deze chaotische stroom gekomen.
  Ga terug ( 25 jaar)in de historie van de SLM, u ontmoet alleen maar…..vul…in?


  Maak melding

 13. =Dank zij die schoft bouterse zit de SLM nu in grote problemen.

  Zie ook hoe bouterse mensen heeft bedonderd met het Altona Village 1 & 2 projeckt.lees het bericht maar. Het is triest wat die mensen nu meemaken. Muren van die huizen scheuren nu al.

  Die vloek zal op hun allen rusten


  Maak melding

 14. Precies Ron,
  Ethiopian is 100% staatsbedrijf maar geen rnkele ambtenaar mag een poot daar zetten.
  De mensen die hier gillen alsof er geen capabele Surinamers zijn moeten verder kijken dan hun neus lang is. Dubai is een mooi voorbeeld. Hun doel was om de beste Airline te hebben, dus nemen ze een Brit in dienst .
  Ik ben benieuwd wat dr plan van aanpak gaat zijn van deze nieuwe ceo


  Maak melding

 15. Vergelijk, dubai niet met Suriname, ik ben bang dat u uw neus kwijt raakt.
  In Suriname, kan ik niemand aanwijzen voor deze job.
  En als ik in de ” dikke van Dale “, het woord ” directeur ” intyp, zie ik geen foto van een Surinamer, die goed is voor deze job.


  Maak melding

 16. Ik wil adviseren aan de president om de SLM op te doeken. En bepaalde onderdelen te verkopen.

  Een plan opstellen voor het personeel dat ze omgeschoold kunnen worden voor andere banen.

  Vanaf mijn geboorte is de SLM nooit winstgevend geweest.
  Fréd Derby gebruikte de SLM om bekender te worden via de vakbond.

  Chan stel een plan op om de schulden af te betalen.
  Chan zie de SLM als een gezwel die nooit genezen kan worden.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 17. @de heer Jubitana, ik hoop dat u goed besluit genomen heb. Máár uw huiswerk is nog niet begonnen.
  Wil u meer toeristen aantrekken dan mag u de hotels, appartementen en de oorden een goedkeuring gaan geven en de prijzen gaan indampen. De prijzen worden gepresenteerd in Euro’s en dat niet waard. Geef alle verblijf plekken een keurmerk dat het vertrouwelijk is en ook waar toeristen hun klachten kunnen indienen en direct behandeld worden en niet die mentaliteit hebben, kom morgen terug!
  Hoop dat u aan de prijzen wat gaat doen? Neem een voorbeeld van Amerika, een 4 sterren hotel kost per kamer ongeveer 50 US dollar met ontbijt voor verblijf voor 1 tot 4 personen per kamer, waarbij gratis water, thee en koffie, magnetron, tandenborstel, zeep etc aanwezig ook in andere verblijfplaatsen vind je al deze artikelen inbegrepen. Begin zoetje aan, als exploitanten direct met hoge prijzen gaan beginnen zal Suriname weinig toeristen aantrekken en Suriname heeft teveel rovers en weinig te doen in Suriname. Er is geen enkele plek in de stad wat aantrekkelijk is voor toeristen. Zoals in meeste tropische landen waarbij avondmarkt hebt van 17.00 uur tot middernacht en daarbij nog restaurant en café. Enige wat Suriname heeft zijn de casino’s en vat en niet te vergeten zijn de kamers wat je per uur kan huren (Su staat heel erg bekend hiervoor).

  Meneer Jubitana maakt Suriname aantrekkelijk, bespreekt met ministerie van justitie ook voor de veiligheid. Zet in avonduren ook Burgerschap om hun eigen wijk veilig te houden. Creëer aan de Commewijne rivier strand en hotels. Probeer ook de prijzen van binnenland in te dampen, de prijzen voor een week naar het binnenland is meer dan €600 of hoger, voor die prijs kunnen Nederlanders en Belgen naar aantrekkelijke Thailand, Indonesië, en andere landen in Azië gaan inclusief vlucht en verblijf met ontbijt en ook naar Miami. Doe wat?


  Maak melding

 18. Ben het eens met Djamoe. Suriname doet er goed aan om SLM te verkopen of te ontmantelen. Maak deals met oa KLM, TAM en andere maatschappijen. Pengel heeft de potentie om als een soort hub te fungeren maar dan zonder SLM


  Maak melding

 19. Deze man zat sinds dec 2020 in het interim mgt team. Hij wordt dus niet zomaar op die post geplaatst. Bij grote bedrijven wordt vaak iem v buiten aangetrokken voor een reorganisatie. Geen directe banden met het personeel.

  Ik voorspel dat dit de toekomst wordt in suri. Ze zitten er al, er wordt flink gebouwd, de Hollanders komen eraan.
  De diaspora verschilt niet veel vd suri’s, die eisen een gespreid bedje, (Uitzonderingen daargelaten).
  Gevolg de Hollander pakt zijn hengel en boterham met pindakaas en gaat op avontuur. Een benijdenswaardige eigenschap.


  Maak melding

 20. WAT 10 maart 2021 At 02:23

  WAT, opmerkelijk, wat een kritiek, je begint van je geloof af te vallen, liever te laat dan nooit. Dus ergens geeft je ons gelijk met onze kritiek op deze regering haha

  Parra Express zegt : ‘Slim Suriname is bezig’


  Maak melding

 21. Ron nature, goed zo, peper het lekker in bij deze oelewappers, ze denken dat Afrika alleen uit jungle dorpen bestaat en de ‘bedel’ beelden op de NL televisie.


  Maak melding

 22. Ai al weer een hoop blaffende daggoes aan de zijlijn die altijd beter weten. Geef de CEO een kans, we praten wel over 1 jaar. Hollanders zijn immers beter opgeleid en met veel minder vriendjes politiek.


  Maak melding

 23. SLM is jarenlang, zelfs decennia, de sociale werkplaats geweest van de SPA en opeenvolgende regeringen. 500 werknemers terwijl je aan max. 100 voldoende hebt zegt genoeg.
  SLM valt niet te redden. Failliet laten gaan en een nieuw commercieel luchtvaarbedrijf op poten zetten. Uiteindelijk zal dat toch gebeuren


  Maak melding

 24. Ik zou graag willen vragen dat een ieder van de posters op dit forum de volgende stream checken op Youtube: Why is Ethiopian Airlines so successful ?

  Ik vlieg graag met ET Airlines vanaf AMS via Frankfurt naar Addis Ababa en daarna verder en ook rechtstreeks vanaf Brussel naar Bole Int. Airport

  Ik voel me echt thuis in Afrika en hoop dat deze Covid ellende gauw achter de rug is zodat ik weer op pad kan.

  Dus SLM, kappen met deze onzin van fiducie hebben in zgn ‘witte managers’ uit Europa in een ontwikkelingsland want deze zullen de maatschappij geen stap verder brengen.


  Maak melding

 25. Andre 10 maart 2021 At 17:28
  Waar haal je deze informatie vandaan? Ik ben ook aan rechercheren maar kom dit nergens tegen. Je bent toch geen verhaaltjes aan verzinnen. Gewoon een linkje volstaat. Anders aub mond gaan spoelen en nooit meer liegen!


  Maak melding

 26. @Ron-Nature

  Deze meneer heeft het 12 jaar bij Kenya Airways volg gehouden. Naast Addis Ababa in Nairobi een draai schijf van Oost Afrika.
  Kenya Airways mag denk ik niet direct naast Ethiopian gezet worden maar kan zeker wel een voorbeeld voor SLM worden.
  Een kaaskop die het in Nairobi volhoud moet in 3 jaar SLM wel door een dal kunnen halen of net nu als maatschappij met vliegtuigen is of een merk maakt niet zoveel uit,. Ze hebben geen widebody meer en $ 105.000.000 schuld in de boeken staan. ofwel werk aan de winkel en samenwerking zoeken zodat Pengel International ook een draaischijfje wordt en Amazonia kan gaan ontsluiten met Manaus. Paramaribo > VS of Europa en dat dagels 2 maal elke kant uit Of dat nu net COPA/TAM/GOL/KLM/Air Belgium gebeurd is niet zo spannend als elke stoel die via Pengel Vliegt maar $ 10 en het zijn er 1.000.000/jaar dan wordt het interessant. Daarvoor heb je andere mensen dan tot nu voor nodig.


  Maak melding

 27. neen pony paarse gifkikker , we waarschuwen de regering om de slm niet te behouden in de huidige vorm die jou baasje bouta veroorzaakt heeft paarse trut , jou lover die massamoordenaar bouta heeft elk staatsbedrijf in de rode cijfers gebracht en jij paarse stink rat lacht erom , maar het lachen zal niet van lange duur zijn voor al die paarse ratten.


  Maak melding

 28. ron zie jij wel die beelden vanuit Afrika van uitgemergelde kinderen , zal wel niet , jij staat alleen maar achter die machthebbers he paarse blinde.


  Maak melding

 29. Er was een chinese ondernemer die de SLM wilde overnemen,maar die werd gelijk afgeketst..want men was bang dat de I.P.B zou stoppen…ik heb met Ethiopian airways gevlogen naar zuid Afrika ,de service was top …veel van onze land genoten hebben Suriname nog nooit verlaten,maar die hebben het hoogste woord….10 jaren wanbeleid heeft geleidt dat een handje vol mensen goed onderwijs konden krijgen. Pineu en jozefzoon kochten sexboeken in plaats van onderwijs boeken voor de leerlingen….qua leiding gevenden moeten we uit een anderen vat tappen..want sommigen van onze zonen zijn corrupt, of niet instaat zelf hun huishouding te runnen , een bedrijf als SLM is een andere koek ..maar goed..mijn voorspelling is, dat zodra het beter gaat met de Slm, dan
  kan meneer de Hollander vertrekken want dan kan de Surinamer het ineens veel beter dan de Hollander die ze weer in veilige vaarwateren heeft gebracht. Trouwens die 800 miljoen waarmee Boefdraad is vertrokken, zo dat de Slm niet kunnen helpen , dit is het bewijs dat de NDP. Niet voor het volk is . Maar toch lopen er stommerikken achter hun Basja die ze laat pinaren


  Maak melding

 30. Maar met 102 miljoen US dollar schuld mag je volgens mij volmondig toegeven dat het de Surinamers niet is gelukt om er wat van te maken. Wat kan azijn zuurder maken door daar nu een witte man voor in te zetten. En als het dan nog niet lukt komt het niet door die witte man, maar door die kunu’s van die Surinamers.


  Maak melding

 31. WAT, en als wij hetzelfde, wat jij nu doet, doen, door onze regering te willen behoeden voor dezelfde fouten als de regering Bouterse, dan ben jij altijd de eerste die ons dan uitmaakt voor paarse rat, begrijp jij het nog of wil je ons gewoon monddood hebben.
  WAT, er staat nergens dat ik erom lacht of schik heb, lees mijn stukjes maar na over de SLM.
  WAT ken jij de fabel van de Kikker en de Schorpioen, het eindigt met :’het spijt me…ik kan het niet helpen. Het zit in mijn aard…..snap je het, jij bent net de Schorpioen, je bent er alleen maar om anderen neer te sabelen, ongeacht of zij pro of anti regering zijn als jij maar denkt dat zij paars zijn. Neersabelen zal je ze!!!!!!!!!
  Trouwens ik ben geen trut, jouw vrouw misschien, stumper, het is net algemene vrouwendag geweest, je heb niks geleerd, arme ziel.


  Maak melding

 32. Pony, er is wel een HEEL groot verschil tussen de heer/mevrouw Wat en mevrouw/de heer pony
  Hij is oprecht, terwijl jij een walgelijk figuur bent. Net doen alsof. Bah smeerpijp
  je schreef zelf dat je was uitgemaakt voor nsb’er. dat gebeurt echt niet zomaar


  Maak melding

 33. Marwanna, waar bemoei jij je mee, ben je ook op je teentjes getrapt. Hoe weet jij dat meneer/ mevrouw WAT oprecht is en ik niet, enkel omdat ik vaak kritiek lever op het regeringsbeleid zodat zij niet dezelfde fouten maakt als de regering Bouterse.
  Wij hebben in Suriname genoeg aan 10 jaar Bouterse en zullen waken dat het never meer fout gaat. Ben ik daarom in jouw ogen niet oprecht.
  Trouwens, ik kan met alle politieke partijen door een deur, alleen niet met slechte personen.
  Waarom corrigeer je WAT niet als hij te ver gaat met zijn neersabelen van bijvoorbeeld rBrown en andere criticasters.
  Jij bent zelf niet oprecht. Zijn alle anderen hier op WKT dan ook niet oprecht omdat zij geen of weinig vertrouwen hebben in deze regering.
  Dat die Sjonnie Kalloe mij uitmaakt voor nsber enkel omdat hij mijn reacties niet kan waarderen moet hij zelf weten. Sinds wanneer is deze Sjonnie Kalloe het ‘geweten’ van de natie en hier op WKT. Wat hij denkt laat ik aan mijn reet roesten.
  Tot slot, Marwanna, lees jij wel eens wat meneer/mevrouw allemaal schrijft over mij, omdat hij denkt dat ik NDPer ben, ga daar maar een nachtje over nadenken voordat je weer dom reageert.

  WAT, je hebt een “oprechte” Matti gevonden in Marwanna, wie hij of zij ook moge zijn haha.


  Maak melding

 34. Koos,

  Saneren komt niet voor in het woordenboek van SLM managers.

  Pengel als een hub gebruiken , zonder de SLM is een goed idee.
  Verder een directeur daar neerzetten zonder familie banden in Suriname.

  Zo kan chan de schuld van minimaal 100 miljoen us dollar aflossen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.