vrijdag, mei 31, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidKortgeding tegen staat Suriname om mondkapjes plicht

Kortgeding tegen staat Suriname om mondkapjes plicht

-

Does Travel - naar Suriname

Op maandag 8 maart 2021 hebben de Surinamers Karel Donk en Ricky Stutgard (foto) bij het kantongerecht in Suriname, unit Kortgeding het verzoekschrift ingediend ter schorsing dan wel opheffing van de mond/neuskappen verplichting.

De twee zijn naar de rechter gestapt omdat ze vinden dat er overweldigend wetenschappelijk bewijs zou zijn voor het feit dat mondkapjes medisch niet effectief zijn en dat ze zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Desondanks wordt het dragen van mondkapjes verplicht door de Staat, zeggen ze.

“Hiermee maakt de Staat niet alleen een grove inbreuk op uw fundamentele rechten, met name het recht op leven, het recht van eerbiediging en bescherming van de persoonlijke levenssfeer en het recht op uw fysieke integriteit, maar dwingt de Staat u om schade toe te brengen aan uw gezondheid. Hier moet nu een einde aan komen” luidt de boodschap van microbioloog/voedseltechnoloog Stutgard en software engineer/fotograaf Donk.

Ze hebben ook een speciale website opgezet waarop het verzoekschrift, welk op 8 maart 2021 is ingediend, is geplaatst. In dat verzoekschrift staan zaken zoals:

Waarom zijn mondkapjes medisch niet effectief? Op welke manieren zijn mondkapjes schadelijk voor uw gezondheid? Waarom wordt deze maatregel met geweld doorgedrukt ondanks dat het SARS-CoV-2 virus niet gevaarlijker is dan andere virussen in de omloop?

Al deze vragen en meer komen aan de orde in het verzoekschrift dat te downloaden is via deze link.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

36 REACTIES
 1. Ik heb in myn kinder jaren menig inenting gehadt (mazelen, pokken ,bof ,en nog een paar
  ik wil by deze gelegenheidt mensen atent makenzich niet bang te laten maken door de stomme filmpjes en verhalen op FB ,gaat u gewoon de CORONA prik halen,als je corona oploopt is de kans op overlyden aanwezig ,als u dit prikje haal is de kans op overleven groot en mocht u overlyden dan komt het in elk geval niet door Corona


  Maak melding
 2. nou rbrowny met y , al die inentingen heeft jou niet geholpen , want jij bent gewoon geestelijk ziek , dat kan gewoon iedereen hier op WTK zien , en oelewapper en wat heeft inenten te maken met mondkapjes.


  Maak melding
 3. die stutgard en donk zijn onrustzaaiers , alles op het verkeerde been zetten , we hopen dat deze twee eikels snel gepakt worden door covid , en dan zien of ze nog tegen een mondkapje dragen zijn , maar slaat covid hun hard en ze gaan luchthappen kunnen ze niets meer zeggen en gaan kasje wijlen .


  Maak melding
 4. Ik had altijd een hoge pet van deze Ricky Stutgard helaas laat hij de expressie van zijn dominante neanderthaler genen in het openbaar zien en horen. Ik ga deze man nooit meer serieus nemen voor een iota. Mensen stoor je niet aan deze zogenaamde pseudo wetenschapper. Schande ricky, je hebt alle respect verloren door deze domme handeling nu dat de vaccins al in omloop zijn.


  Maak melding
 5. Als je het mij vraagt! Eindelijk iemand in Suriname, die vragen stelt en niet alles maar slikt betreffende Covid, en durft te ageren en protesteren tegen de opgelegde maatregelen. Het dragen van een mondkap, zal heus niet alleen positief bijdragen aan onze gezondheid, maar heeft ook ongetwijfeld een keerzijde, dus graag wat verdieping van wat Meneer Stuttgart zegt, zou welkom zijn. Wat mij persoonlijk betreft, mag hij de staat ook aanklagen over het feit dat we nu al ruim een jaar gebonden zijn aan een avondklok. Die grote schade berokkend aan ons op vele fronten, zeker als het gaat om het fundamenteel recht van de mens op vrijheid. Welk recht heeft het gezag om die beperkingen aan zijn burgers op te leggen. Er word verkondigd dat dit de nieuwe manier van leven word. Dat moeten we niet willen. Ik moet vrij zijn in mijn keuze. Om bv. met of zonder een mondkap, over straat te kunnen. Ik voel me benauwd met een mondkap op en het moet niet te lang duren. 5 minuten is al lang, gevoelsmatig. Maar goed.. ik wens Stuttgart en Donk succes, ondanks ik al weet wat de uitkomst van dit proces zal zijn.


  Maak melding
 6. Ricky Stutgard moet ook de Wereld Gezondheidszorg de WHO aanklagen. YU LASSING YERE RICKY.

  RICKY: GA JE STRAKS OOK DE STAAT VOOR DE RECHTER SLEPEN VANWEGE DE VACCINATIES TEGEN CORONA?


  Maak melding
 7. Trump de idioot en narcist, was in het begin ook tegen mondkapjes. Hoeveel mensen heeft hij met zijn stront verhaal niet de dood in gejaagd??? Miljoenen doden heeft hij ook op zijn naam staan, door het volk te misleiden. Deze Ricky had ik veel hoger ingeschat, maar kom nu van de koude kermis thuis. Wat een dom gedrocht is deze kerel. Hoop dat hij corona krijgt en de pijp uitgaat. Met zulke mensen moet je geen medelijden hebben. Hij is bewust bezig het volk nu te gaan uitmoorden door geen mondkapjes te laten dragen. Deze gast Ricky is een een volksidioot van de laagste orde. Hoezo wetenschappelijk bewezen dat mondkapjes zinloos zijn. Waar heeft deze gast zijn diploma behaald, zeker met een rijst zak. Het sterk verouderde apparatuur waarmee onderzoeken doet, voldoen reeds jaren niet meer aan de gestelde eisen. Dus Ricky je klets letterlijk uit je stinkende nek. Hij komt aandacht tekort. Mijn geloofwaardigheid in deze gast is gedaald naar zero. Ricky Stutgard jij bent de grootste ezel en maakt jezelf wereldwijd zeer belachelijk. Waar de hele wereld om vecht en de strijdt aangaat tegen corona, tracht je je eigen volk bewust de dood in te jagen. Weer een moordenaar die in ons land rondloopt. De rechter moet deze gast opsluiten tussen de corona doden.


  Maak melding
 8. Sluit me volkomen aan bij deze twee. Donk is heus niet de enige .Talloze wetenschapers hebben aangetoond dat het effect van het mondkapje dragen gering is. Bij aanvang van dit virus, staafden haast alle wetenschappers en andere deskundigen dat het mondkapje geen verplichting zou moeten zijn. Echter , de WHO heeft naderhand gehandeld onder het motto; baat het niet ,dan schaadt het niet ! Overheden hebben dit advies overgenomen en er een regelrechte verplichting van gemaakt waarop zelfs sancties staan bij overtreding. Ik blijf van mening dat de maatregelen die genomen zijn, tevens de duur, grensoverschrijdend zijn. Geen rechter die dit komt goedpraten en rechtvaardigen voor een virus dat op zich niet dodelijk is. Het komt namelijk in botsing met andere universele rechten van de mens.
  Men heeft dit virus opgeblazen, gehypet en veel groter gemaakt dan het is. Het is een Donny van de Beek- virus. De mens is psychologisch bewerkt en gekneed en is nu heilig van overtuigd dat alleen een vaccin redding kan brengen. Succes heren! Ben echter niet geneigd te geloven dat een rechter hierin meegaat. De oplossing ligt bij de staat die van houding moet veranderen. Suriname valt niet kwalijk te nemen aangezien hij alles overneemt van de landen die deze maatregelen getroffen hebben.


  Maak melding
 9. Het is een Donny van Beek virus, volgens Pakiratigri. Wat een onnozel en onnodig kwetsend vergelijk. De heer Stutgard is volledig de weg kwijt en is een ophitser zoals al die BLM figuranten.


  Maak melding
 10. Laat jezelf even filmen en dan zodanig dat je kan zien hoeveel speeksel er uit je mond komt als je een normale gesprek voert en dan nogmaals als je een beetje opgewonden praat.
  Mensen gebruik even je gezond verstand immers door het dragen van een simpele maker voorkom je dat jij met consumptie praat.
  Je hebt wetenschappers in allerlei maten en soorten wij moeten luisteren naar ons eigen verstand.
  En dan komt het feit naar boven dat de gemiddelde surinamer niet geschoold is en dan is de cirkel rond.
  WIJ SURINAMERS ZIJN ONDERMAATS GESCHOOLD DWZ MIDDELBAAR SCHOOL NIET AFGEMAAKT OF NOOIT AAN BEGONNEN. Slaap daar maar nog een nachtje over


  Maak melding
 11. Na-aperij van deze malloot om in navolging van wat in Europa en meer in het bijzonder in Nederland gebeurt, ook in Suriname in te voeren. Waarom spant deze dwarsligger geen kort geding aan om werkgelegenheid bij de Staat af te dwingen? Dan pas zou ik Stutgard een veer in zijn baka sani duwen!


  Maak melding
 12. Je bent vrij om geen mondkapje te dragen.
  Je bent vrij om je niet te laten vaccineren.
  Het ziekenhuis is op zijn beurt vrij om jou geen medische hulp of zorg te bieden. Hebben we een deal papie ?
  Of ga je in dat geval weer op de racistische toer mijnheer Stutgard.


  Maak melding
 13. Zijn jullie vergeten dat Jaap van Dissel geroepen geeft dat niet medische mondkapjes geen bescherming bieden, maanden later krijgt de burger deze zelfde mondkapjes verplicht opgelegd. Doe je die niet op dan krijg je een boete. Een gezond denkend mens kan toch zelf begrijpen dat dit niet klopt. Corona krijgen betekend niet meteen dat je doodgaat. Hetzelfde met kanker, tenzij het uitgezaaid is natuurlijk.


  Maak melding
 14. Dagelijks is er weer één of andere idioot die een klacht indient tegen de rechtsstaat.
  Dit is nooit eerder in de geschiedenis v suri voorgekomen.
  Je kunt dit op 2 manieren interpeteren; ze proberen de boel te destabiliseren of ze hebben zoveel geloof in het huidige systeem dat ze eindelijk voor hun rechten durven opkomen. Kies maar.

  Ik ga niet eens moeite nemen om een mondkapje te verdedigen. Lekker boeiend.
  Misschien moeten ze ook mondkapjes verbieden in ziekenhuizen. Superslecht voor het zorgpersoneel en vooral chirurgie.


  Maak melding
 15. Niets meer dan een publiciteitsstunt van deze 2 don-kaws. Alleen in Brazilie zijn er tot nu toe al 266.398 doden gevallen. Blijkbaar weten malloten niet hoe het virus zich verspreidt.
  Het virus dat COVID-19 veroorzaakt, wordt voornamelijk verspreid via vochtdruppeltjes die vrijkomen als een besmette persoon hoest, niest of uitademt. De druppels zijn te zwaar om in de lucht te blijven hangen en dalen snel neer op de grond of andere oppervlakken.
  U kunt besmet raken als u het virus inademt in de buurt van iemand met COVID-19 of als u een besmet oppervlak aanraakt en vervolgens uw ogen, neus of mond aanraakt.
  Het dragen van een mondkapje is niet alleen ter bescherming van jezelf, maar ook ter bescherming van je naaste.


  Maak melding
 16. Mondkap is NIET verplicht, maar zonder mondkap kom je geen enkel gebouw binnen…

  Een vaccin is NIET verplicht maar als je het weigert dan zijn er wel gevolgen, zoals een reisverbod…

  Social distancing is NIET verplicht maar toch moet je je eraan houden…

  Ze willen je niet dood hebben maar je MOET bang zijn en snel dood gaan. De wereld is “overpopulated”. Er is te weinig schoon water en lucht. Tegen 2050 moet bijna de helft van de wereld zijn GEREDUCEERD. Het is allemaal gepland.

  In een interview met Elon Musk over de vraag naar Covid-19 heeft hij het zo simpel als mogelijk gezegd “If you don’t make stuff, there is NO stuff…”


  Maak melding
 17. Who the duck is Musk of Gates of whatever.
  Fact is, ze hebben absoluut nooit gehoord vh dorp suri.

  Ik ben zo moe van al die bullocks conspiracy. Het is nu effe wachten op de eerste Amazone q-anon sjaman uit het toemakhoemak gebergte 🙄


  Maak melding
 18. Ze verwachten juist dat je niks van hun plan geloofd want ze doen het al DUIZENDEN jaren. Alle profeten die hun plan ontmaskeren worden vermoord…

  Wat dacht je anders dat het Romeinse kruis voor stond? Duizend jaar voordat Christus er was gebruikten de Romeinen het MARTELwerktuig al tegen REVOLUTIONAIREN die tegen de machthebbers in opstand kwamen…


  Maak melding
 19. Hoezo : we apen Nederland, Europa en de rest van de wereld na? Dat ding is gewoon , boi.La we ze late wete dat we ook mee wille doen in de vaart der volkeren , en dat er een land dat SURINAME heet, bestaat.


  Maak melding
 20. Beste HongKongFree

  Voordat er überhaupt sprake was van Corona, droegen de burgers in veel Aziatische landen al mondkapjes. Weet je nog iets met smog etc etc.

  Dood hoort bij het leven, zo simpel is dat.

  Als verplicht gedoopt katholiek, zeg ik de Romeinen mogen van mij ook op het dak gaan zitten.

  Misschien moet je jezelf gaan verdiepen in Quantum Physics, dan zul je ontdekken dat we maar een klein vergankelijk stofje zijn in het heelal. En nee, dit is geen conspiracy, maar keiharde wetenschap.


  Maak melding
 21. Stutgard, Ramadin, Bolsonaro of die andere grote idioot Trump mogen beweren wat ze willen over corona, ik doe toch alleen wat ik zelf beredeneerd heb.


  Maak melding
 22. Suries weten het allemaal altijd meer beter…
  Ze kunnen niet eens een tande stoker produceren.
  45 jaar op enige benen staan dagelijks bedelen voor een bordje eten dat uit het buitenland moet komen..,,,ze kunnen echt niks..


  Maak melding
 23. Henkes
  9 maart 2021 At 13:57
  Stutgard, Ramadin, Bolsonaro of die andere grote idioot Trump mogen beweren wat ze willen over corona, ik doe toch alleen wat ik zelf beredeneerd heb.

  En dat is ?


  Maak melding
 24. Dat Karel Donk met zijn nep anarchisme de weg helemaal kwijt is was mij al bekend, maar dat Ricky Stutgard nu ook al ver heen is nog niet. Aan de andere kant lag dit wel in de lijn der verwachtingen. Twee ernstig verwarde geesten die het land op kosten gaan jagen met hun onzin.


  Maak melding
 25. Marcel
  9 maart 2021 At 14:36

  Marcel je hebt groot gelijk maar de oorzaak daarvan is ook dat Suriname sinds de onafhankelijkheid steeds door creoolse presidenten geleid werd. Het is bekend dat deze mensen geen beleid voor de lange termijn hebben en dat ze elk gulden dat binnenkort snel uitgeeft aan feesten en beesten. Een Hindoestan probeert van die ene gulden en twee guldens van de maken en denkt ook aan morgen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat met de huidige Hindoestaanse presidenten ZE Santokhi Suriname eindelijk serieus genomen zal worden. Landen als USA, Frankrijk, Belgie, Engeland, Brazilië, Nederland, Canada hebben ontzettend veel vertrouwen in deze regering. Gelukkig maar !


  Maak melding
 26. Marcel
  9 maart 2021 At 14:36
  “Suries weten het allemaal altijd meer beter…”

  De waarheid als een koe; en toch komt het land geen steek vooruit.

  T.a.v. Donk & Stutgard;
  The return of Sjors en Sjimmie?


  Maak melding
 27. alleen tegen staat suriname :))

  dan moeten jullie ook WHO en de rest van de wereld voor de rechter slepen
  niemand is verplicht mondkapjes te dragen maar voor uw en ons veiligheid is het je aangeraden-
  niks staat vast -maar wel dat je ziek word en eraan kan dood gaan
  geen mondkapje is russich roulette met je eigen gezondheid spelen


  Maak melding
 28. Deze jochies moeten ook voor hun familie zorgen, net als piqup.
  Als ze niet “werken” krijgen ze geen salaris” van ndp. Dus vergeef het ze, ze moeten wel


  Maak melding
 29. Sinds jaar en dag zag ik mn medische wetenschappers, artsen, verpleegkundigen, mensen in laboratoria en ja zelfs ouders en grootouders van een pasgeboren baby die griepverschijnselen hebben of zouden kunnen hebben de mondkap als bescherming tegen evt ronddwarrelende virussen of ziektemakers gebruiken.
  Als de maskers niet helpen bij Corona dan kan er veel bespaard worden in operatiekamers(waar de lucht meestal steriel is) of in de bestrijding van Ebola waarbij men helemaal ingepakt is.
  Laat dit duo in hun vet gaarkoken vwb hun mening.
  Ik dwing niemand om wel of geen voorzorgsmaatregelen te nemen maar als je het niet doet blijf uit mijn omgeving en doe je ding zoals jij denkt dat het goed voelt.
  Ik denk eerder dat deze heren bakzeil zullen halen netals die mafkezen hier in Nederland die naar de rechter stapten en verloren en wie verliest die betaald!


  Maak melding
 30. Je kunt 1000 protesteren tegen een mondkap en tegen lockdown maatregelen, je gaat er weinig mee bereiken.

  De mensen die bepalen wat er gebeurt hebben controle over al het geld, de olie, het goud en de gewapende machten. Wat ga je daartegen doen. Ze laten je verdwijnen of laten je vermoorden als je een beetje invloed hebt.

  Ga beter planten en oogsten ipv die import rommels naar binnen te werken van die ongelovige varkens.


  Maak melding
 31. Aan alle mensen doe mondkapjes onzin vinden en corona slechts een “griepje” vinden of iets wat niet ernstig is. Het waar dat de meeste mensen weinig of geen last hebben van een corona besmetting. Maar die er wel last van hebben, houden voor lange tijd klachten op allerlei gebied. En vooral ouderen, die vaak een onderliggende aandoening hebben, gaat een merendeel gewoon dood door die besmetting. En iedereen die dit ontkent leeft in een alternatieve wereld. kijk maar eens naar die landen die covid onderschatten. Willens en wetens verduistert men de cijfers over de doden om hun gelijk te halen. Maar met landen die wel zaken serieus nemen, en dus maatregelen hebben genomen, is de stand van zaken stukken beter.
  v.w.b. de mondkapjes denk eens na waarom dokters en zuster bij operaties zo’n ding draagt! Vast omdat het niet helpt. En het gaat niet om het mondkapje alleen, het is een serie van maatregelen waarbij bewezen is dat dit werkt. Sociale contacten verminderen/vermijden/ veranderen (handen schudden!). Het werkt. En omdat mensen nu eenmaal lak hebben aan alles, moet een regering maatregelen nemen om er voor te zorgen dat mensen zich aan de beperkingen houden. Helaas. Ik woon in Belgie, hier is een mondkapje verplicht in alle winkels en gesloten ruimtes die onvoldoende kunnen worden gelucht. Er is een avondklok sinds oktober 2020. Onzin? Wel, Belgie heeft geen 3e golf gehad, in tegenstelling tot Nederland, Duitsland en Frankrijk. Waar zou dat dan aan liggen? Inwoners van Belgie zijn meer immuun dan de rest van de wereld? Was dat maar zo, dan zat ik goed. Gebruik gewoon je gezonde verstand.
  En voor de mensen die ander kapittelen omdat met gebruik maakt van hun democratische recht om te protesteren of om maatregelen aan te klagen via een rechter. Wees blij dat ze dat doen. Een regering dient gecontroleerd te worden en eventueel teruggeroepen worden. Een regering kan niet “zomaar” wat doen. kijk wat er gebeurde in Nederland. Wetten verkeerd interpreteren en toepassen werd afgestraft. En zo hoort dat, met dank aan mensen die niet alleen praten maar ook doen. Hoe fout men ook mag zijn in hun mening, dat verdient nog niet de scheldpartijen en doodswensen die ik hier heb gelezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES