Certificaten aan kwaliteitsmanagers visserij uitgereikt door minister

2
Certificaten aan kwaliteitsmanagers visserij uitgereikt door minister
Scharona Tawjoeram neemt haar certificaat in ontvangst uit handen van minister Sewdien.

In de regio is Suriname een van de weinige landen die hun vis en garnalen vrijelijk kunnen exporteren naar alle delen van de wereld. Dit is mogelijk vanwege het feit dat een 20-tal lokale verwerkingsbedrijven gecertificeerd zijn door het Viskeuringsinstituut (VKI) doordat zij voldoen aan de internationale kwaliteitsstandaarden. Het proces hiertoe is met de oprichting van het VKI in 2007 gestart, waarmee tegelijk ook de benodigde keuringswetten in orde zijn gebracht.

Het VKI beschikt reeds over het kader en de benodigde keuringsinstrumenten daartoe. Daarnaast wordt in samenwerking met het Natuurtechnisch Instituut NATIN continu kwaliteitsmanagers opgeleid voor kwaliteitsbewaking bij de verwerkingsbedrijven. 

Op woensdag 3 maart 2021 heeft minister Prahlad Sewdien van LVV een training afgesloten middels het uitreiken van certificaten waarbij 18 kwaliteitsmanagers zijn afgeleverd ten behoeve van VKI, LVV en diverse verwerkingsbedrijven.

Vermeldenswaard is dat het VKI financieel gezond is en operationeel gehouden wordt door bijdragen vanuit de private sektor doordat de exporteurs USD. 0,02 per kilo geëxporteerd product afdraagt aan het VKI.

2 REACTIES

  1. Een felicitatie waard voor de vissector , maar na 2010 is alles in de slop geraakt , vissers wees eerlijk , en vertel U verhaal dat de laatste 10 jaren geen vetpot was , en nooit gesteund bent door de paarse regering , , ja nu naar 7 maanden ziet U weer het licht en zet dit nu voort.


    Maak melding

  2. Eindelijk is er lucht voor de vissector. Dictator Bouterse en de fascisten van de NDP had de visvangst alleen aan de Chinezen “geschonken” inruil voor miljoenen die deze rat in zijn eigen zak stopte. Om de Chinezen nog meer tegemoet te komen werd zelfs het plan gelanceerd om de Suriname rivier uit te baggeren zodat grotere schepen uit China onze natuurlijke rijkdommen mee konden nemen. Ja in cadeautjes geven was dictator Bouterse goed in. Maar wat wil je ook met een figuur die nooit een gedegen opleiding genoten heeft?
    De huidige regering denkt in de eerste plaats aan het eigen volk, in dit geval aan de vissers. De eigen sectoren worden nu beveiligd ter voorkoming van goedkoop leegloop. Daar moeten wij deze regering , die het fantastisch doet, dankbaar voor zijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.