U$ 950.000 voor vier UNICEF projecten Surinaamse kinderen

10
U$ 950.000 voor vier UNICEF projecten Surinaamse kinderen

De regionaal vertegenwoordiger van de United Nations International Children’s Emergency Fund (UNICEF), Nicolas C. Pron, heeft in Suriname zijn geloofsbrieven aangeboden aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Dit gebeurde op donderdag 4 maart 2021 ten kantore van de bewindsman. Nadat de geloofsbrieven zijn aangeboden, hebben minister Ramdin en de UNICEF-vertegenwoordiger het landenprogramma voor 2021 getekend.

Minister Ramdin geeft aan, dat Pron als standplaats Georgetown, Guyana heeft. Het landenprogramma dat getekend is, behelst de uitvoering van een viertal projecten ten behoeve van het Surinaamse kind voor een bedrag van U$ 950.000.

Volgens de bewindsman gaat het onder meer om de zorg van kinderen en de uitdagingen waarvoor ze staan.

Minister Ramdin is blij, dat ondanks de COVID-19 periode, projecten zijn goedgekeurd in het belang van het kind waarbij de zorg een belangrijke rol speelt. In het kader van de pandemie zal via UNICEF ook worden gelet op de mentale gezondheid van kinderen.

10 REACTIES

 1. Sukru sani , we sluiten ons aan , prachtig er wordt nu gedacht aan de Surinaamse kinderen en de afgelopen 10 jaar werd het kind in de goot gedrukt , en Unicef kon toen niets doen , want als ze geld zouden doneren , dit bij de roversclub zou terecht komen , nu ziet Unicef dat ze wel geld kunnen doneren en het ook ten goede komt van onze Surinaamse kinderen.


  Maak melding

 2. Voor 950.000 moeten wij nu dankbaar zijn. kabouta en boefdraad verdienen een veelvoudige per maand aan rente van het gestolen geld dat ze in het buitenland hebben geparkeerd. Tijd om alle zwitserse bankrekeningen uit Suriname te onteigenen.


  Maak melding

 3. Vroeger waren wij ook unicef kinderen. Je kreeg poedermelk aangelengd met water(1 beker melk) en een vitamine pilletje op school. En je mocht bij B.O.G. een soort drankje halen tegen parasieten enz. Dat was wat je kreeg van Unicef. Ik hoop dat ze het nu beter zullen doen.
  Toen ik naar nederland kwam, zag ik hoeveel geld werd ingezameld voor Unicef via TV programma’s. Misschien waren het toezeggingen, maar het was veel geld. En nog steeds is de armoe niet uit de wereld en kunnen kinderen niet naar school.Maar de baas van Unicef had het heel goed in Suriname. Ik weet het omdat hij de baas van mijn vader was en toen mijn pa met pensioen ging, kreeg hij 92 gulden per maand. Dat was het pensioen, dus ik hoop dat geld echt nu gebruikt wordt voor de kinderen. En niet verdwijnt in andere zakken.


  Maak melding

 4. In Guyana en Suriname opereert UNICEF onder één enkel landenprogramma. Er is een samenwerkingsprogramma ingegaan vanaf 2017 – 2021. 2017 valt onder het vorige bewind. Unicef houdt zich al langer bezig met o.a. Suriname en Guyana. Het is dus niet iets van nu. Het programma is gericht op het verbeteren van de positie van het (kansarme) kind en gezin op diverse gebieden zoals kinderrechten ,jeugddetentie, sociale inclusie, onderwijs, migranten ,noodsituaties, veiligheid, humanitaire zaken en de huidige crisis.


  Maak melding

 5. OOHHH… SHIT !
  Su krijgt weer geld. Niet doen. Het gaat nooit naar de juiste bestemming of deels wel.
  Het is alleen verrijking voor de BIGI AI Dollar groepering.
  Een soort van extra geldverdiensten voor deze groep.
  Alles die als gift/ondersteuning voor Su. bestemd is moet liefst onder toezicht/begeleiding via een buitenlandse instantie. Dan is er Transparantie.


  Maak melding

 6. Kat en Jo zonder unicef en hun liefdadigheid leefden jullie nu op straat. Waar het misgaat zijn de Afrikaanse landen waar jullie soort kinderen maken en niet verzorgen. Het zelfde is in Suriname ook aan de hand. Ik zie alleen maar Kids van een bepaalde afkomst bedelen. Zouden jullie eerst naar je eigen corrupt volk willen kijken inplaats van jullie waardeloze comment te leveren. Wat doen jullie zelf voor Suriname. Door jullie soort is Suriname een 3e wereldland geworden. Door jullie soort moet deze regering nu een land gaan opbouw die leeggeroofd is .waar waaren jullie met commentaar toen ndp aan de macht was.


  Maak melding

 7. Geld geven is leuk, maar het gaat om de duurzaamheid van zulke projecten.

  Als dat ontbreekt is het een gebed zonder einde.

  Suriname moet daarom heel goed uitkijken wat deze organisaties aan Suriname schenken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.