Sylvana Simons ontvangt onderscheiding van Noord-Holland

20
Sylvana Simons ontvangt onderscheiding van Noord-Holland
Foto: Sylvana Simons (c) BIJ1.org

De Provinciale Staten van Noord-Holland rijkt de Ribbius Peletier-penning ieder jaar uit aan een vrouw die zich verdienstelijk maakt voor de positie van vrouwen in de politiek. Dit doen zij sinds het 100-jarig jubileum van het vrouwenkiesrecht in 2019. De penning gaat dit jaar naar Sylvana Simons voor haar inzet in de Noord-Hollandse politiek.

Juryvoorzitter Sybilla Dekker zegt daarover: “De jury is van oordeel dat Sylvana Simons een onderscheiding verdient omdat zij een voorbeeld is voor de volgende generatie vrouwen en omdat zij zich publiekelijk uitspreekt over de combinatie van seksisme en racisme en zo sociale onveiligheid in de politiek bespreekbaar maakt. De bewustwording waar zij aan bijdraagt is belangrijk. Want de verharding van het politieke debat die we de afgelopen jaren zien, kan vrouwen afschrikken om deel te nemen aan de politiek.”

Bij het ontvangen van de penning sprak de in Suriname geboren Simons een speciaal dankwoord uit, dat te lezen is op de site van haar politieke partij Bij1.

20 REACTIES

 1. Mw Simons en haar nietzeggende partij staan pal voor segregatie en polarisatie. Complete wijken in steden waar er geen woord Nederlands wordt gesproken. Allochtonen domineren in gevangenissen en criminaliteit statestieken. Het is heel simpel als Nederland je niet bevalt dan verkas je maar naar een andere land. Zo simpel is het.


  Maak melding

 2. Deze racist die alle zwarte mannen lui en onbetrouwbaar noemt. Een vooroordeel uit de mond van een blanke zou tot een volksopstand onder de bevolkingsgroep waartoe zij behoort, hebben geleid. Discriminerende en racistische uitspraken binnen en door dezelfde groep wordt getolereerd. Dus vanwaar die verontwaardiging steeds als blanken hetzelfde doen?


  Maak melding

 3. Ben nooit een aanhanger geweest van Sylvana In de jaren 2000 was ze bij Fun X had toen een witte partner (had geen moeite mee) maar ze had geen goed woord over de Afro sur mannen Daarom zal ik ook nooit op haar stemmen


  Maak melding

 4. Het is een relnicht. Een echte vrouw is ze niet. Oprecht is ze niet. Eerlijk is zij nog minder. Een zielige aandachtspunt trekster dat is ze wel. Een schade voor alles waar haaar achtergrond juist trots op zou zijn weet zij te vertrappen. Als 14 jarige weggelopen en nog steeds op de loop.


  Maak melding

 5. De Amsterdamse gemeenteraad heeft vanmiddag in ongekende bewoording kritiek geuit op Sylvana Simons (Bij1), nadat die had gesuggereerd dat jongeren van kleur meer te vrezen hebben van de politie dan andere jongeren. Ze moet zich diep, diep schamen, heeft zich onsterfelijk belachelijk gemaakt en zaait angst onder jongeren, vond de raad. Bron Ad.nl

  Nou moet je dit soort berichten vaak met een korreltje zout nemen, maar als zelfs de politiek zeer geëngageerde #media-60916″>Wesley Sneijder zich ermee gaat bemoeien dan heb je het écht goed verpest!

  Heel terecht dat deze Sylvana van alle kanten keihard aangepakt wordt en net wat Koos zegt. Als het je in Nederland niet bevalt dan vertrek je gewoon naar Noord Korea of naar je roots in Afrika.


  Maak melding

 6. gevaarlijke extremistische vrouw en partij.
  Enig belang is eigen belang & subsidies te graaien.

  Zaait verdeeldheid tussen mensen, afkomsten en rassen, en zelf de grootste rasist !
  Speelt hen tegen elkaar uit, en zet aan tot ruzie en verdeeldheid.

  Geen aandacht geven, uit de media houden. en snel snel snel vergeten.


  Maak melding

 7. Wie heeft dit nou weer verzonnen, Dat mens gaat helemaal naast haar schoenen lopen. Nu moeten we de komende tijd naar al dat geleuter van haar luisteren. Ik begrijp nog steeds niet dat deze vrouw een podium krijgt. Wat voor juryleden zitten er daar? Hier zitten we toch echt niet op te wachten.Weer een kleine partij, die stemmen zal weghalen, wat totaal geen nut heeft. Ik weet wel wie op deze mensen stemmen. Hoef je niet lang over na te denken.


  Maak melding

 8. De Provinciale Staten van Noord-Holland rijkt de Ribbius Peletier-penning ieder jaar uit aan een vrouw die zich verdienstelijk maakt voor de positie van vrouwen in de politiek.

  Rijkt ? Hemeltjelief Waterkant toch !


  Maak melding

 9. een modjo die zich omhoog geneukt heeft via tmf en nu de witman haar niet meer wilt of kan gebruiken heeft de witman de schuld van alles.
  zielig persoon… alles waar ze anderen van beschuldigd is ze zelf veel erger.
  totaal niets bereikt… alleen een groep nutteloze idioten gek gemaakt met onzin dat ze wat waard zouden zijn.
  de grootste racisme schreeuwers zijn de grootste racisten zelf.
  trutje is er 1 van, net als die aknazi en die airfryer


  Maak melding

 10. @@Paul, jou opmerking klopt wel, dit omdat ik het persoonlijk uit haar mond heb gehoord.
  Silvana mag de pot op.
  Zwarte mannen stellen niets voor en nu slijmen om voor jou te gaan stemmen.


  Maak melding

 11. @ IRA,
  Deze vrouw is geestelijk zwaar ziek. Een beetje kritiek wordt door haar direct als (racistische ) aanval gezien.
  Ze heeft haar kwebbel vol over racisme, discriminatie en seksuele misbruik van kleurlingen maar als een Afrikaanse asielzoeker een Surinaamse Hindoestaanse arts verkracht en vermoord, hoor je deze racist haar mond niet opendoen.


  Maak melding

 12. Paul dat bedoelen we nou , die SS geeft niets om Hindoestanen , Javanen , Indianen , Chinezen , de witte man , waar zal ze dan wel om geven , je kunt het al raden , deze tante sidonia is een grootte racist , en de witte man moet ze verbannen naar Afrika.


  Maak melding

 13. Haar hele programma bestaat uit, racisme racisme en nogmaals racisme, als zij op tv is nooit kijk ik, het is altijd racisme, in plaats van te gaan werken aan eenheid, stem nooit op haar, ze is een cobra sneki??


  Maak melding

 14. Zoethoudertje vaniet de blanken!!! Wat een trut zeg, de creoolse bevolking lopen nog steeds achter dit soort hersenloze en zielige mensen. Wat gaat deze bereiken, uit haar eigen smoel heeft ze gezegt dat Surinaamse /creoolse mannen niet betrouwbaar zijn.
  Ze moeten haar in artis gooien voor de krokodillen, ze hebben toch niks te vreten.


  Maak melding

 15. ik denk dat zij gewerkt heeft, bij tmf, poster zei omhoog geneukt. en ik denk dat het huis in duivendrecht haar huis was. die man met zijn twee dochters gingen er toen uit en zij verkocht het. verder is zij een mens, dus fouten die jullie kunnen maken, kan zij ook maken. wees blij dat zij nu probeert zich in te zetten voor een ander, want als zij dat niet zou doen zou zij alsnog negatieve en niet opbouwende kritiek krijgen.


  Maak melding

 16. Mooi zo, ze heeft wel een kamer zetel te pakken in nl vele kunnen mogen haar voorbeeld overnemen. Minder uitschelden en haten zoals in veel reacties op Wtkn te lezen . Gefeliciteerd meid knap hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.