Ontwerpwet ‘Oprichting Suriname Investment Enterprise’ nog in behandeling

11
us dollars

Vanuit de media is aangegeven dat de Staatsraad de ontwerpwet ‘Oprichting Suriname Investment Enterprise’ heeft goedgekeurd. Dat is echter nog niet het geval, laat de Communicatie Dienst Suriname weten.

De Staatsraad heeft vrijdag aangeven dat de ontwerpwet houdende toestemming tot oprichting door de Staat van een naamloze vennootschap Suriname Investment Enterprise N.V. (Machtigingswet Suriname Enterprise N.V.), inderdaad voor advies aan de Staatsraad is aangeboden en op de agenda staat van de Staatsraad, maar de behandeling nog niet is afgerond.

De Raad werkt ernaar de president van de Republiek Suriname, spoedig van advies te voorzien. De Staatsraad hoopt hiermee meer duidelijkheid te hebben verschaft.

11 REACTIES

 1. de financiële wereld dendert verder zoals het hoort.
  Wat zeker niet hoort is dat er geen follow up nieuws word aangeleverd over de grote boef die nog steeds onvindbaar is.
  Waar is Hoefdraad?
  Wat is de stand van zaken?
  Hoe is het met de indiening bij Interpol, is hij op de lijst van meest gezochte misdadigers geplaatst?
  Is er een team die speciaal belast is met Hoefdraad zijn opsporing?
  Is er een financieel deskundig team ingesteld om de malversaties te traceren?
  Is er actie ondernomen om op Hoefdraad al zijn tegoeden en bezittingen beslag te leggen?
  Is Hoefdraad zijn bankrekening bevroren zodat niemand geldtransactie kan uitvoeren, dus ook de dochter van Bouterse niet?
  Vragen en nog eens vragen.
  Wie geeft hier tekst en uitleg over?
  Want de overheid en in het bijzonder de president en vice president en de minister van justitie zijn akelig stil hierover.
  Zijn er soms afspraken hierover gemaakt te Leonsberg?
  Ik vrees dat door de stilte langzaam deze zaak bezig is zich sluipend naar de doofpot te begeven.
  Suriname / Surinamers blijf alert want Hoefdraad kan vele vragen beantwoorden wie van al die bigi dagoes hebben meegegeten uit de kleine ruif met druiven.


  Maak melding

 2. Er zijn idd veel vragen die onbeantwoord blijven. Ook het feit dat hij na ruim 5 mnd. nog altijd niet op de Interpol opsporingsdienst staat en dat er nog altijd geen beslag is gelegd op zijn rekeningen, doet vermoeden dat er een deal is gemaakt. Ook de zaak van aloe baba zit in een diepe mist. Ik raak het vertrouwen in het Surinaams rechtssysteem langzaam kwijt.


  Maak melding

 3. De vragen zijn niet onbeantwoord; het is “informatie halen en informatie brengen”!

  Het CDS, comm dienst overheid, mag niet gebruikt worden voor de update v strafzaken; iets met scheiding rechterlijke en politieke macht.

  Het is aan de media om dit uit te zoeken. Aangezien de 2 revokranten in mijn optiek destabiliserend werken, zullen ze heel summier hierover berichten. Tjek het maar, de één heeft het nu over een hoger beroep van kort lontje en de ander over een standbeeld vd VP.
  In één vd betere kranten staat een artikel over de status v boefdraad, inmiddels 6 strafzaken. Suri heeft geen invloed op Interpol en suri is niet het centrum vd Universe. Er is een pandemie, achter in de rij aansluiten. Bovendien is de looptijd van dit srt strafzaken altijd lang.


  Maak melding

 4. Die Suriname Investment Enterprise zal er coûte que coûte komen, nu – t.a.v. de Diasporabank – de ‘diasporen’ het massaal hebben laten afweten. ‘Diasporen’ hebben geen trek in investeringen die rieken naar piramide-spelletjes. Zij laten hun hard verdiende spaarcentjes liever op hun bestaande bankrekening ondanks de rente nihil is. Ze kunnen te allen tijde vrijelijk en zonder beperkingen over hun tegoeden beschikken en kunnen bogen op een depositogarantiestelsel bij een eventuele faillissement van hun bank. Dan moet je toch echt toko-toko in je hoofd hebben om je in zo’n duistere Enterprise-avontuur te storten. Neem daarbij ook nog de opkomende rassenhaat die mede gevoed wordt a.g.v. het labelen van en oordelen over anderen door een paar academisch misvormden in het land.
  Echt waar, ik houd m’n hart vast.


  Maak melding

 5. OFF TOPIC:Bron Luchtvaartnieuws

  SCHIPHOL – De Surinaamse regering wil Paul de Haan benoemen tot nieuwe topman van Surinam Airways (SLM), zo melden betrouwbare bronnen binnen het bedrijf aan deze site. De Nederlander moet de kwakkelende luchtvaartmaatschappij uit het slop trekken.

  De Haan werkte de afgelopen twaalf jaar voor Kenya Airways en was daarvoor in dienst bij KLM. Hij maakt sinds december vorig jaar deel uit van het interim-management van Surinam Airways. Naar verwachting wordt zijn aanstelling komende week officieel bekendgemaakt.

  Het rommelt al jaren bij Surinam Airways. Het bedrijf, dat eigendom is van de Surinaamse overheid, lijdt flinke verliezen. Daarnaast kende de luchtvaartmaatschappij flinke problemen met de oude Airbus A340 en diens opvolger, de Boeing 777. Ook neemt de druk van concurrentie uit het buitenland toe.


  Maak melding

 6. Zo zie je dat deze gasten schijt hebben aan het volk. De President heeft nog steeds geen antwoord gegeven op door DNA-leden gestelde vragen., hij blijft maar liegen en dokken. Ondertussen wordt de volgende “NV” opgericht, waarin de VHPgelieerde kapuitalisten hun geld kunnen stoppen om zo een stuk van Suriname te kopen. Die strontmeid Etnel doet alsof zij het niet eens is met het beleid in deze, maar wanneer het erop aankomt, verleent ze wel haar stem aan ditzelfde beleid. De NPSfractie wil gewoon minimaal een jaar uitzitten om zo te kunnen genieten van de extra voordelen die daaruit voortvloeien. De ABOPleden zijn gewoon te dom om te snappen waar het allemaal om gaat en te blij dat ze er zitten, dus van hun hoeft men geen intellectuele actie te verwachten. Somo heeft zijn zoontje al geregeld en is in stilte aan het stelen. De VHP dendert door want de zaken die ze in place willen hebben zijn nog niet helemaal bereikt. Daarna zal je zien wat ze aan het doen zijn!! Waar blijft de VHP-PG met zijn onderzoek/behandeling naar de SURFIN-zaak? Er zijn toch verzoeken ingediend ter onderzoek?? Surinamers, slaap door hoor!!


  Maak melding

 7. Gladharige Robgay en kroeskop Luciën wonend aan de Noordzee weten het allemaal beter voor de inwoners van Suriname, genietend van hun uitkering in Holland. Nieuwe regering probeert alles aan te doen om het land uit het slop te halen, ze zijn pas 8 maanden bezig en deze gladharige Robgay samen met de kroesharige Luciën zijn bezig vanuit Holland met het ophitsen van het Surinaamse volk. Robgay is Luciën.


  Maak melding

 8. Of na soso hindostani en yampanesi chinesi bing tang in sranang, dang a bin de wang paradijs, pe mie volk de, soso koullo ding taki, me bedoel blaka mang, mik a regering set a kondre, zins onafhankelijkheid soso foefoermang,


  Maak melding

 9. @Maripa ko: Het zal je niet lukken ons op het verkeerde been te zetten met je “slip op de toets”. Je bent wat je bent, een ordinair VHP-varken en we weten al dat jullie zo denken, dus jou relaas is niet verrassend. Het lukt jullie aardig om die jarige ezel zoet te houden met cadeautjes, borstbeeld en privileges waar hij nooit van durfde dromen. Maar zet je schrap, ook deze ezel zal wakker worden uit de roes waar jullie hem met man en macht in proberen te houden. tot nu toe met succes, tot nu toe………


  Maak melding

 10. @Manggg: Ja, 8 maanden van liegen, nepotisme, zelfverrijking, politieke facilitering, het vertrappen van de grondwet waar de VHP-PG niet tegen optreedt, het beletten van Surinamers om hun grondwettelijk recht op demonstreren uit te voeren, het vertrappen van het recht op vrije meningsuiting, de bevolking bakken in hun eigen devaluatie/governmenttake/koersstabilisatie/benzineprijs -vet….moet ik doorgaan? Ze doen van alles, behalve het land vooruit helpen. Als VHPdrol ben jij natuurlijk ingehuurd om middels zoveel mogelijk social-media geleuter dit falend beleid te verbloemen, maar zoals je ziet, werkt het niet meer, want de verkiezingen zijn voorbij en we beseffen nu waar we voor gekozen hebben, soso k’ka!!


  Maak melding

 11. @Luciën alles wat jij benoemt heeft zich al afgepeeld toen jou geliefde President aan de macht was, waar staat het Land Nu. Deze regering zit er pas, blijkbaar heb jij een probleem. Zit rustig en wacht af in Holland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.