zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijJavanen in diaspora Nederland organiseert online meeting over 'Jamu'

Javanen in diaspora Nederland organiseert online meeting over ‘Jamu’

-

Does Travel - naar Suriname

De organisatie ‘Javanen in diaspora Nederland’ (JID-NL) organiseert op zondag 14 maart een ZOOM-Meeting over de Indonesische ‘kruidendrank’ Jamu.

De Javaanse voorouders hebben mooie en nuttige tradities uit Java meegenomen om zichzelf gezond en fit te houden. Eén van de tradities is het maken en drinken van Jamu. In het Nederlands aangeduid als ‘kruidendrank’ en in meer trendy bewoordingen als ‘herbal drink’ (Engels).

Wil je meer weten over de kennis achter de wereld van de Jamu, hoe het wordt gemaakt en wat het doet met je lichaam, doe dan mee met de Zoom bijeenkomst van 14 maart 2021 a.s.

Dit is de tweede bijeenkomst i.h.k.v. het JID-NL thema ‘Voeding en gezondheid’. De eerste ‘Relatie Voeding en Ziekten’ vond plaats op 24 januari 2021 en werd verzorgd door dr. S. Samijo.

De Stichting ‘Javanen in diaspora Nederland’ beoogt bewustwording, emancipatie en participatie van de Javaans-Surinaamse diaspora-gemeenschap in de samenleving; Empowerment: versterking zelfvertrouwen en zelfbewustzijn; (her)waardering Javaanse cultuur en identiteit en versterking van de band, met herkomstland Suriname en Indonesië, het land van onze (voor)ouders.

De JID-NL tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het centraal aanspreekpunt te zijn voor Javaans-Surinaamse aangelegenheden, zowel voor de diaspora in Nederland, als voor partners in het buitenland.

ZOOM-Meeting over de Indonesische ‘kruidendrank’ Jamu
Zondag, 14 maart 2021 a.s.
Aanvang: 19.30 u [NL]; 15.30 u [SU]

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Veel respect voor deze hardwerkende bevolkingsgroep die na de onafhankelijkheid naar Nederland gevlucht zijn uit vrees voor raciale onlusten in Suriname.


    Maak melding
  2. Veel respect voor deze hardwerkende bevolkingsgroep die na de onafhankelijkheid naar Nederland is gevlucht uit vrees voor raciale onlusten in Suriname.

    Kleine correctie op mijn vorige reactie.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES