Sociale Zaken wil overstap maken van cash betaling naar betaling via bank

9
Sociale Zaken wil overstap maken van cash betaling naar betaling via bank
Minister Ramsaran met zijn staf in gesprek met de Surinaamse Bankiersvereniging.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) wil de overstap maken van kas- naar girale betaling. Minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo (foto) wil dat alle kasbetalingen die onder zijn ministerie ressorteren, net name subsidies en de verschillende uitkeringen, binnenkort giraal verstrekt kunnen worden aan de doelgroepen. Deze overstap is voor het ministerie een noodzaak, gezien het logistieke gedeelte zwaar weegt op de begroting van het ministerie.

Het ministerie is tot het besluit gekomen om samen met de Surinaamse Bankiersvereniging in zee te gaan, om deze overstap, zo efficiënt mogelijk te verwezenlijken. Gisteren heeft minister Ramsaran samen met zijn staf aan tafel gezeten met de vereniging. Tijdens deze meeting heeft de Bankiersvereniging middels een presentatie duidelijkheid verschaft over de betaalmethode. De bewindsman gaf aan dat het ministerie alle lokale banken bij dit proces zal betrekken. Hij beoogt met deze transitie, dat Sozavo niet meer afhankelijk is van cash geld, maar dat de financiële uitkeringen en of subsidies giraal afgewikkeld kunnen worden. Hij tracht door middel van dit proces de doelgroep ook bewust te maken tot sparen. Het overstappen van kas- naar girale betaling moet ook gezien worden in het kader van de armoedebestrijding. “Dit zullen wij meenemen in ons sociaal programma, wat betreft de armoedebestrijding”. In het verlengde hiervan, wilt minister Ramsaran bewerkstelligen, dat samen met het ministerie en de Bankiersvereniging, de sociaal zwakkeren ook in staat zijn, hun eigen huisvesting te kunnen realiseren.

Eblein Frangie, voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging gaf aan zeer verheugd te zijn met dit onderhoud. Voorts gaf hij aan, dat deze transitie zal resulteren in een win- win situatie voor alle partijen en betrokkenen. “We hebben als banken geroepen, dat we meer zaken giraal willen doen. Dat we meer elektronische betalingen willen stimuleren in plaats van cash verkeer”. De vereniging heeft de minister aanbevolen om als aanzet de sociale uitkeringen op de banken te storten, zodat betrokkenen hun betalingen elektronisch kunnen doen. De bankiersvereniging vindt het uitermate belangrijk dat, zoveel mogelijk mensen in het banksysteem komen. Deze uniformiteit van dit structureel proces resulteert en garandeert, dat ook deze betrokken, nieuwe rekeninghouders, uiteindelijk kunnen sparen voor een eventuele micro -onderneming, huisvesting of auto”, aldus Frangie.

9 REACTIES

 1. zoveel domme smoesjes om controle te krijgen over andermans geld.
  het land zit in een economische crisis en deze oelewappers hebben het over sparen?
  van wat dan?
  overbetaalde idioten dus weer.
  en niet iedereen heeft een bankrekening, dus dat plannetje klopt al van geen kanten


  Maak melding

 2. directeur zonder bedrijf , hebt u zelf geen bankrekening , u betaald alles dus nog cash , nou dan bent u ook een oelewapper , we hebben zins kort een bankrekening , verdomd makkelijk , veel dingen worden nu automatisch verrekend , dus niet meer in de rij staan bij de EBS , de SWM en Telesur , en met dat pasje kun je ook in veel winkels mee betalen , dus voor ons zijn er maar weinig dingen die we cash moeten betalen.
  gemak dient de mens.


  Maak melding

 3. Suriname loopt voorwat dit item betreft jaren achter bij de ontwikkeling in de Wereld. Dit weerspiegeld de gedachten van ..directeur zonder bedrijf…vandaar dat hij tot op heden nog geen bedrijf heeft. Banken zullen er aan gaan verdienen, sparen wordt mogelijk al is de rente nog zo laag..je kan zichtbaar wat aan de kant zetten voor moeilijkere tijden en de overvallers/dieven krijgen door giraal verkeer geen ruimte om anderen te beroven. Betaal met je pin….ook mogelijk maken in het openbaar vervoer. Suriname ga mee met de hedendaagse ontwikkelingen ondanks ..of juist door de crisis. Forward ever..Backwards never.


  Maak melding

 4. To get something you never had…….you have to do something you never did.
  Because…If you don’t fail….you are not even trying.
  Suriname …Fall Forward and never backward. Ga voor ontwikkeling and don’t look back.


  Maak melding

 5. Had al lang moeten gebeuren toch heb je mensen die maar klagen. Dat zijn de meest negatieven die liever in de rij staan en met pakken geld over straat gaan met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 6. Luister noh als iedereen een bankrekening krijgt dan moeten de banken de tarieven en kosten ook verlagen. Al die directoirs, onderdirectoirs, managers en specialisten rijden in brand new auto’s, geen 2e handse Japanse import. Daar betalen wij als cliënten allemaal mooi aan mee…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.