Defensie ondersteunt bejaardentehuis Ashiana met onderhoud terrein

6
Defensie ondersteunt bejaardentehuis Ashiana met onderhoud terrein

Het Surinaamse ministerie van Defensie heeft de nodige ondersteuning gegeven voor onderhoud van het terrein van het bejaardentehuis Ashiana. Gedurende 3 dagen, vanaf maandag 1 maart tot en met woensdag 3 maart, zijn militairen van het Nationaal Leger ingezet voor de onderhoudswerkzaamheden van het heel terrein. Tijdens een bezoek aan een bewoner van het tehuis zag minister Krishna Mathoera de staat waarin het terrein was.

Dit was voor de bewindsvrouw de aanleiding van deze activiteit. Hiermee hoopt de minister de omgeving te hebben verfraaid voor vooral de bewoners van het tehuis. Zij heeft haar dank uitgesproken aan het Nationaal Leger van Suriname dat bereidwilligheid getoond heeft om de nodige ondersteuning te verlenen. 

Ook bemoedigt de bewindsvrouw de samenleving om soortgelijke activiteiten te ondernemen ten behoeve van een schoon milieu. Minister Mathoera heeft aangegeven dat het niet gaat om een eenmalige activiteit, maar dat er gekeken zal worden naar een structurele aanpak voor ondersteuning naar het tehuis toe. De structurele aanpak zal niet alleen gelden voor Ashiana, maar ook andere behoeftige organisaties.

Hiermee wilt de minister haar beleid benadrukken waar aangegeven is dat het Nationaal Leger dichterbij de samenleving moet opereren en de ondersteuning moet geven in moeilijke tijden. De senioren burgers verdienen volgens minister Mathoera een schone en opgeruimde omgeving, die hun leven zal opfleuren.

De waarnemend onderdirecteur Administratieve Diensten van het bejaardentehuis Ashiana, Rodney Sommandas, is ingenomen met de ondersteuning van de minister van Defensie en het Nationaal Leger. Vooral vanwege het personeelstekort is de ondersteuning met open armen ontvangen door het tehuis.

Ashiana biedt opvang aan personen van 60 jaar en ouder, die afhankelijk zijn van een ander voor de zorg, maar ook die zelfstandig kunnen verblijven. 

6 REACTIES

 1. Goed zo Minister Mathoera , om militairen bij zoiets in te zetten , er zijn ook veel andere dingen waar militairen me kunnen helpen wat ten goede komt aan de bevolking.


  Maak melding

 2. De waarnemend onderdirecteur Administratieve Diensten van het bejaardentehuis Ashiana,

  kunnen directeuren , managers en leidinggevende het niet zelf oplossen want een afgang. En als Minister Mathoera niet op bezoek was geweest …………. wat dan


  Maak melding

 3. Potverdorie laat de gedetineerden dit werk doen. De militairen moeten de grenzen bewaken en illegale Brasjon beesten oppakken en deporteren!!!


  Maak melding

 4. Het moet niet te gortig worden. Militairen dichter bij de samenleving brengen, houdt nog steeds niet in dat ze werkzaamheden verrichten die de gewone burger ook gemakkelijk kan doen. Het is gebruik maken van arbeidskrachten die sowieso betaald worden aan het eind van de maand. Het is valse concurrentie met de arbeidskracht in de vorm van de burger die men had kunnen inhuren. Zo bevorder je geen werkgelegenheid. Het ziet ernaar uit dat deze minister een eigen draai wil gaan geven aan het takenpakket van een militair. Voor zover dit niet het geval is ,moet het takenpakket van de militair helemaal afgebakend worden tot in de ruimste zin des woords, opdat er geen ruimte ontstaat voor impulsiviteit en eigen interpretatie. Straks krijgen we een andere minister die weer iets anders gaat verzinnen en zo sleep je de arme militair van hot naar her en stagneert en verhindert de werkgelegenheid voor de burger. Het is toch geen calamiteit wat zich hier afspeelt! Dit is gewoon pure systematische verwaarlozing!
  Overigens is er geen sprake van bereidwilligheid van het leger; een bevel is een bevel!


  Maak melding

 5. Werkverschaffing weer invoeren, en geen militairen hiervoor gebruiken.
  Dit is werk voor de werkloze ambtenaren die willen werken. Als de militairen zo nodig moeten worden ingezet, laat het dan de veiligheid van het land betreffen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.