Albino Boa Constrictor gevangen in Suriname

16
Albino Boa Constrictor gevangen in Suriname
Foto (c) Stichting Snake Patrol Suriname (SPS). Dick Lock van SPS met de boa.

Hoewel er in Suriname nauwelijks tot geen witte slangen voorkomen, is er onlangs toch een albino Boa Constrictor aangetroffen en gevangen genomen. Dat heeft de Stichting Snake Patrol Suriname (SPS) laten weten.

SPS kreeg een melding van een witte slang en ging erop af. Bij aankomst troffen zij een slang aan die een albino Boa Constrictor bleek te zijn.

Volgens de SPS heeft de Boa waarschijnlijk niet zo een leuk verleden gehad. Dit omdat de huid vol littekens zit. De slang valt erg op voor vijanden vanwege de lichte kleur.

De Boa blijft bij de SPS omdat terugplaatsing in de natuur hoogstwaarschijnlijk niet goed afloopt met zo een opvallende uiterlijk.

Naar zeggen van de SPS zal de slang hun helpen om educatieve voorlichtingen te kunnen geven zodat zij mensen positieve ervaringen op kunnen laten doen met slangen.

16 REACTIES

 1. Op de stenen lijkt die groter dan in die man zijn handen. Ik wil wedden dat dit exemplaar in de omgeving Texas is gevangen want daar hadden vroeger veel famielies met kostgrondjes zulke huisdieren werd er ons verteld. Misschien was het ook om ons uit die omgeving te houden. We kregen de engste verhalen te horen over Lande en de hoofdweg die ernaartoe ging.


  Maak melding

 2. Sukru sani
  Je zegt het verkeerd mang.
  Deng sma fredé sneki ma deng no fredë worong deng lobie worong.
  Daarom deng sma lobie oekoe kwie want a kwie e sojgie a worong a no een bit a worong en dang werkelijk a kwie (mand sma) fasie na a oekoe


  Maak melding

 3. Alleen een witte Bakra is zo gek om een albino Boa Constrictor te knuffelen, de meeste Surinamers, met meer pigment in hun huid, kijken wel uit.


  Maak melding

 4. Jawel Angela ik knuffel liever een 🐍 dan bepaalde mensen.vooral niet de NDPers .ik spring liever een slangenkuil in dat ik deze mensen een knuffel geeft.


  Maak melding

 5. Men kletst over dekolonisatie en de witte man. Maar tegenwoordig is het de witte man die meer doet aan natuur- en milieubescherming dan het volk zelf.

  Zie hoe het eigen volk eigen land vernietigt, eigen land vervuilt, eigen bedreigde diersoorten bedreigt zoals het stelen en eten van krape eieren en jacht op flamingo’s, etc. En zie hoe de witte man en de witte studenten zich inzetten voor een beter flora en fauna in Suriname.

  Hou jij ook van jouw eigen land ?
  Vernietig het dan niet ! Krakti !


  Maak melding

 6. Goed zo para express zeker waar.
  Vernietigd je het natuur dan vernietigd je ook je zelf en je toekomst.
  Jij/wij zijn ook uit het natuur ontstaan. Wij eten en drinken uit het natuur.
  Zonder natuur geen leven.


  Maak melding

 7. @wat @sukru @para press jullie zijn ziek ga de grote vette slang opeten eten uit de natuur wat zijn jullie voor mensen. Of de slang slikt juliie ook idioten dan zijn jullie zijn voer of andersom zelfs een gestoorde schrijft zoiets niet. Het zijn mens etenden slangen geen konijnen.


  Maak melding

 8. Parra Express, maar de witte man heeft in het verleden ook het meest vernietigt en verwoest.

  Sukru Sani, je klets, waarom val je Angela dan steeds af, zij is toch ook deel van de natuur, moeten de mensen elkaar vernietgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.