Ex-president Bouterse dinsdag gehoord als getuige in zaak Ramsamooj

18
archieffoto

De Surinaamse ex-president Desi Bouterse wordt dinsdag gehoord als getuige in de zaak tegen de Trinidadaanse politiek analist Derek Ramsamooj. Dat heeft NDP woordvoerder Panka bevestigd tegenover Starnieuws.

De Trinidadiaan werd in oktober 2020 gearresteerd omdat hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, vervalsing, fraude en het handelen in strijd met de Anti-Corruptiewet. Hij werd aangehouden in het kader van de vermeende fraude bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). 

Volgens Trinidadaanse media zou Ramsamooj een adviseur van de NDP zijn en was hij het brein achter verkiezingen in het afgelopen decennium. Hij zou in het jaar 2017 bijna USD 100.000 in rekening hebben gebracht aan de SPSB, voor de kosten van surveys en applicaties ten behoeve van de toenmalige NDP regering schreef Dagblad De West.

Starnieuws meldt dat het gaat om de tweede oproep aan Bouterse, die heeft bevestigd aanwezig te zijn en bereid te zijn te allen tijde mee te willen werken.

18 REACTIES

 1. Ramsamooj was een adviseur van de NDP, dus in dienst van Bouta. Kijkend vanuit dat kader, zou je je kunnen afvragen hoe geloofwaardig de verklaring is van bouta. In mijn beleving komt hij alleen om zijn straat schoon te vegen en is het proces een toneelvoorstelling.
  Ramsamooj is voor zijn diensten betaald via een rekening van de SPSB en zou volgens verklaringen van zijn vrouw hebben samengewerkt met de politie. Ook is het hoogst aannemelijk dat deze man verklaringen heeft afgelegd en daarbij namen heeft genoemd. Hoe zit het dan met het vervolgen van deze mensen die zich ook schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten?


  Maak melding

 2. De veroordeelde drugscrimineel, mensenrechtenschender en meervoudig moordenaar, is vaker in de rechtbank te vinden dan in zijn eigen huis.

  LOCK HIM UP.


  Maak melding

 3. Bouterse zal op het laatste moment de weg volledig kwijt zijn geraakt dus zogenaamd verdwaald alsook dat hij zich niet kan herinneren een dagvaarding te hebben ontvangen. Alvast een voorschot nemende van theater optreden van opkomende dementie om zodoende zijn veroordeling en opsluiting te voorkomen.
  Ik spreek de wens uit dat er een buitenlandse deskundige wordt aangesteld om dementie te onderzoeken zodat met enige zekerheid kan worden vastgesteld dat Bouterse niet dementeert.


  Maak melding

 4. Keer op keer, is gebleken dat deze man, geheugenverlies leidt.
  Het lijkt erop dat dat hij, opweg naar de rechtbank, elke ndper die die hij tegenkomt, een steen naar gooit en de bestemming niet bereikt.
  Ndpers op, stenen vergruist, bouta, ziet de rechtbank.
  En de leugen, gaat hervatten.


  Maak melding

 5. Kunnen ze hem niet gelijk opsluiten? Die man loopt gewoon rond alsof het heel gewoon is. Crimineel en lekker vrij in Suriname. Volgens mij kan dat alleen in Suriname.


  Maak melding

 6. Toen de rechter DB vroeg naar zijn adres was hij even in de waar hij dacht dat het Bomapolder welgedacht A was.
  Hij vroeg het aan oma I .
  Woon ik nou in Santo boma .
  Of lijkt dat zo.

  Mi no sabi maar het lijkt dat hij zich alvast is aan het voorbereiden.


  Maak melding

 7. peggy bouterse (pb) moet ook gehoord worden.

  pb weet wel waar boefdraad is, journalisten vragen jullie pb waar boefrdraad is. Haar antwoord is heel belangrijk. Let op de tijd zal het leren of ze de waarheid gesproken heeft, maar die vraag moet aan haar gesteld worden.


  Maak melding

 8. Dit is het moment dat politie, justitie en politie, OM, PG hem in de houtgreep moeten nemen. Ze moeten hem niet alleen stevig aan zijn teeltballen pakken, maar vooral flink knijpen.

  Als hij schreeuwt geeft hij toe en weet hij oa, waar boefdraad is, schuldig is voor 8 december 1982 moorden, een redimusu is die de staatsgreep gepleegd heeft op 25 feb 1980, de gehele Surinamers grote verdriet en ellende, grote armoede heeft gebracht, de democratische rechtsstaat vertrapt heeft, moreel verval, zelfverrijking, mensenrechten heeft vertrapt.

  OM, nu oppakken en opsluiten. Men moet het ijzer smeden als het heet is. Een tweede kans moet ddb niet krijgen om opgepakt te worden. Het is nu of nooit.


  Maak melding

 9. Als de man bij zijn laatste bezoek aan de rechtbank op de vraag van de rechter niet eens kon aangeven wat zijn huisadres was, hoe denk je dat hij zich zal opstellen tegen al die vragen die de PG hem zal voorleggen? De man is een notoire leugenaar.


  Maak melding

 10. Hoezo ex president….je bedoeld gewoon D.D.Bouterse…staats burger…die naam president is veels te hoog gegrepen en hij is dat af…dus geen voorkeur behandeling Aron en Wijdebos worden ook niet zo genoemd maar verdienen het wel…deze crimineel heeft ons daar gekregen met zijn mooie beloftes dat we nu leven als zijn voorouders…precies…wat ik zeg zelfs Zimbabwe heeft het nu zelfs beter dan ons hier…we pina..bless all


  Maak melding

 11. Hoeveel waarde moet je hechten aan de getuigenissen van de baas van de paarse ezelskudde? Als liegen een olympische sport was geweest, was Baas de onbetwiste G.O.A.T.


  Maak melding

 12. Het hele systeem in Surinamei s spoorbijster, een grote poppenkast, wanneer gaat men over aan de orde van de dag, en deze criminele oppakken en opsluiten, neem een voorbeeld aan Frankrijk ex-president Nicolas Sarkozy 3 jaren de cel in, het rechtsysteem in Suriname geld volgens mij alleen voor de gewone burgers, maar niet voor mensen als Bouterse, Abrahams, Adhin. We modderen maar lekker door, internationaal lachen landen Suriname uit.

  Ook zoiets als Tigri probleem, gewoon een inval uitvoeren en Tigri heroveren punt uit.
  Totaal geen daadkracht.


  Maak melding

 13. Deze dictator en meervoudige moordenaar dacht dat al het geld op de banken in Suriname van hem was.De tralala ging aan iedereen uit betalen alsof het geld van hem was.Hem en zijn ex vrouwen en alle buiten kinderen ook op sluiten want ze hebben ook geld gekregen.


  Maak melding

 14. Tralalaa, zand erover. Ik ben kind aan huis bij het OM. Ze kunnen me niks maken. Ik, opa D, de grote lijder van het verarmd surinaams volk. Het is de schuld van Nederland.


  Maak melding

 15. Als Kabouter een paar gummi slagen op zijn bejaarde achterwerk krijgt, begint hij te fluiten als een twa twa.
  Hij zal de waarheid van 40 jaar geleden ook gelijk fluiten.
  Er is een gezegde, Komt het niet uit de mond, dan maar uit de kont.


  Maak melding

 16. Uitleg van de advocaat van de duivel Kanhai:
  Hij heeft als president geen opdracht gegeven om een country risk analyse te maken. Het rapport is volgens verklaring van Bouterse voor de SPSB gemaakt.

  Welke directeur van welke onderneming dan ook die gevestigd is in Suriname haalt het in zijn krentenkop om een “country risk analyse te maken ” om welke reden dan ook?
  Jammer dat alleen de staat de enige aandeelhouder is.
  Iedere aandeelhouder zou dit een niet doelmatig onderzoek zijn en dus met de volle 100% van de directeur medewerking verlenen van het oplichten van de SPSB.
  Kromosoeto zal dan ook hiervoor moeten worden aangeklaagd wegens het niet doelmatig inzetten van s’lands financiën. Tenzij Kromosoeto een opdracht heeft uitgevoerd van de aandeelhouder waarvan zelfs de RvC kennelijk op de hoogte zou moeten zijn.
  Dus ook de RvC leden oproepen als getuigen is dan geen luxe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.