Vanaf maandag ‘zwevende’ wisselkoers van Amerikaanse dollar in Suriname

34
us dollars

Vanaf maandag 1 maart 2021 mag de koers van de Amerikaanse dollar in Suriname zweven tussen de 14,29 en 16,30 SRD. Dat heeft de president van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer, zaterdag 27 februari op een persconferentie in Paramaribo bekendgemaakt.

Vijf maanden geleden werd de koers ook al verhoogd van 7,52 SRD naar bijna een verdubbeling van 14,29 SRD. De nieuwe maatregel komt samen met een aantal andere besluiten als nieuwe poging om de Surinaamse munt te stabiliseren.

De andere besluiten van de deviezencommissie zijn:  

 1. Exporteurs zullen met ingang van 1 maart 2021, al hun exportopbrengsten moeten repatriëren naar Suriname. 
 2. Exporteurs en cambio’s zullen met ingang van 1 maart 2021, een deel van hun inkomen in vreemde valuta, moeten wisselen naar Surinaamse dollar.
 3. Importeurs zullen, voor hun importen uitsluitend mogen betalen vanuit Surinaamse deviezenbanken.

Deze besluiten beogen de volgende doelen te bereiken:

 • Het verhogen van het aanbod aan vreemde valuta voor importen, waardoor de druk op de wisselkoers zal afnemen;
 • Het versterken van de Internationale Reserve (IR) van de Centrale Bank, waardoor de Centrale Bank beter in staat wordt gesteld om te interveniëren op de valutamarkt;
 • Het verhinderen van speculatie met de Surinaamse dollar buiten de landsgrenzen;
 • Het bestrijden van Trade Based Money Laundry. 

34 REACTIES

 1. Goede zaak

  Suriname is een roversnest, had Frislts Bolkestein vele jaren geleden gezegd.

  De hele Surineds gemeenschap in Nederland viel over die man en voelde zich door hem beledigd.

  Gaat u maar na hoe een kleine groep paarse criminelen in de afgelopen 40 jaar de grondstiffen van Suriname verkocht hebben voor een appel en een ei aan oa, IAMGold, Newmont, voor het Stuwmeer Alcoa zijn gaan betalen, diamanten, zeevisserij vissen, rondhout voor een appel en een ei verkocht hebben, zie de smeergelden van de Wijdenboschbruggen, Carifestagelden, goudvooraden Centrale bank, Chotelal, 200 miljoen US-$ aan uien en aardappelen, bussen, auto’s bij het ministerie van OW, schoolmaaltijden, zie de grote leningen met hige renten van boefdraad bij buitenlandse banken, verdwenen gelden can de Centrale bank, postspaarbank, Surinaamse bank en , goud dat verkicht wordt aan Dubai, enz, zie wie zich de afgelopen jaren hiermee flink verrijkt heeft/hebben.

  Vraag ddb, peggy waar boefdraad is, denkt u dat ze het niet weten? Pd. moni. enz de? En ddb wil ook vrij blijven rondlopenx

  Is Suriname dan geen roversnest?


  Maak melding

 2. okee ze proberen wat , maar we vertrouwen die roemer niet , een seintje van bouta en hebt je de tweede van trik en weer gaan de kasreserves naar die boevenpartij de ndp , regering houd deze man in de gaten want hij kan ook mensen in U regering verleiden met geld.


  Maak melding

 3. “Het verhogen van het aanbod aan vreemde valuta voor importen, waardoor de druk op de wisselkoers zal afnemen;”

  En daarom zal het land niet vooruit komen. Meel, melk, kip worden potverdorie goedkoop geïmporteerd terwijl de binnenlandse productie gestimuleerd moet worden.

  Import ontmoedigd de binnenlandse productie. Laat Guyana eens goedkope rijst exporteren naar Suriname, (als dat al niet gebeurd) en weer een sector die kapot gemaakt wordt.


  Maak melding

 4. We hebben te maken met het meest luie volk ter wereld. Waarom zou men ook gaan werken wetende dat de pakketten aan het eind van de week afgehaald kunnen worden van de Polakstraat of Calcuttastraat


  Maak melding

 5. Er zal weer schaarste aan goederen zijn in de winkel.De Importeurs betaalden via hun rekening in het buitenland.Nu moet via de banken in Suriname gebeuren en de banken in Suriname zijn schurken en niet te vertrouwen.Dit gedoe door de domme bestuurders gaat niet helpen en de koers gaat weer omhoooooog.


  Maak melding

 6. Er wordt heel veel gefraudeerd met import en export. Heel breed en in alle sectoren van goud tot kousenband.
  Er wordt ook heel veel gefraudeerd met vastgoed en autohandel.

  Het zal een schokkende ontdekking worden wanneer een commissie een breed en diepgaand onderzoek zal doen naar import en export fraude en de neven activiteiten.

  Suriname is een rijkland maar al haar rijkdom verdwijnt via de achterdeur.

  Stel een onderzoekscommissie in !
  En zie wat er met de koers en de prijzen gebeurt en wanneer dat wordt aangepakt wat er dan kan gebeuren.

  Wij werken aan een beter Suriname.
  De SRD eerst dan de rest. Krakti !


  Maak melding

 7. Goed werk deviezen commissie. Bekrachtigen en in werking laten treden. Hoop dat het stand houdt. In Suriname is dat het ene ministerie wetten maakt en dat het andere ministerie het laat ontgelden. We moeten ook niet horen, dat het eerst goedgekeurd moet worden door DNA. En nu de onroerend goed belasting aanpakken. Laat de brede schouders de lasten dragen. Geen valuta rekening voor ingezetenen. Want daar is de ellende begonnen, valutarekening voor ingezetenen en cambio’s begonnen als paddestoelen uit de grond te komen. Laat alle transactie via de bank lopen, daarvoor zijn de banken.


  Maak melding

 8. Paul, je bent een echte Léba, ‘het meest luie volk ter wereld’. Praat je zo over je eigen familie, vrienden, medelandgenoten en regering in het openbaar; ben je wel een Surinamer, iemand anders had zich dat ook al afgevraagd.
  Passant, je bent gefrustreerd over Suriname, maar Suriname een roversnest noemen. Beweer jij dat Santokhi de rovershoofdman is !!!!! Dit doe je niet de eerste keer. Doet het je zoveel pijn, dat je niet instaat bent een ander term te gebruiken.
  Beide heren/dames maken denigrerende opmerkingen over ons land en het is oorverdovend stil op WKT. En van jullie moet ik aannemen dat jullie het echt menen met Suriname. Vraag maar bijvoorbeeld aan WAT, Redskin, Robles, Henkes, al de andere hardwerkende mensen er van denken, leven zij in een roversnest en zijn ze werkschuw!!! Een beetje respect is niet veel gevraagd, heeft met je attitude te maken maar spuwen op je eigen identiteit, man ik heb er geen woorden voor.


  Maak melding

 9. ‘1. Exporteurs zullen met ingang van 1 maart 2021, al hun exportopbrengsten moeten repatriëren naar Suriname’.

  Minister, eindelijk een heel, heel goed besluit, maar geldt dit ook voor de grote bedrijven in de Goud, Hout en andere exportprodukten, of geldt dit alleen voor de Surinaamse Exporteurs van o.a. Landbouwproducten.
  Sinds mensen heugenis is dit wel de meest slechte economische misser van Suriname.
  De winsten gemaakt uit Surinaamse export werden nooit geïnvesteerd in Suriname wel in het buitenland. Zal mijn grootste wens eindelijk uitkomen, alle winsten gemaakt uit de Surinaamse export, vooral van bodemschatten, zal dat eindelijk geherinvesteerd worden in de ontwikkeling van Suriname in plaats van in de landen die het niet verdienen. Alle kopers uit het buitenland moeten hun financiële transacties in Suriname afhandelen en niet in het buitenland door tussenpersonen.

  Weer een poging de Surinaamse munt te stabiliseren, de zoveelste in de afgelopen jaren. Is dit een overstap van de unificatie vaste koers naar de zwevende koers met een vastgestelde bandbreedte.


  Maak melding

 10. @wat schrijft dat ik niet mag bemoeien met surinaamse politiek bij een andere artikel ik doe dit gratis wees dankbaar niet voor geld, dus ik hou me afzijdig.Wat ik wel wil zeggen tegen@ Paul Beste man surinaamse vrouwen werken echt hard in huis en buitenhuis ik zie in mijn omgeving vrouwen uit andere landen leven anders antillen pakistaan turkije marokko en zelfs nederlandse vrouwen. Je scheldt surinamers uit lui maar de surinaamse keuken is heel lekker en zeer uitgebreid zonder slangen of kaaimanvlees waarom praat je zo wat ben jij zelf Antiliiaan of Arubaan. @Passant dubai is zelf rijk heeft surinaamse goud niet nodig de binnenlandse goud gaat naar Brazilie. In nederland als je op Schiphol aankomt moet je je laten registreren voor belasting betalen etc in suriname geen sprake in het binnenland bij de brazilianen die goud delven. Pony je hebt lef om te schrijven heel tof van je.


  Maak melding

 11. Grote exporteurs vinden via buitenlandse tussenbedrijfjes wel een maas in deze wet. Gaat niet werken dus. Er is maar 1 oplossing en die gaat wel even pijn doen. Laat de koers gewoon los. Dan komt hij op z’n natuurlijke niveau en zal geld weer het bancaire systeem invloeien in plaats van op straat tegen hogere koersen.


  Maak melding

 12. Pony als ik zo je reactie leest. Dan trek ik de conclusie dat je vertrouwen begint te krijgen voor deze prachtige regering.

  Ik hoop dat we een keer op één lijn zullen komen.
  En dat is Suriname eerst.

  Tijd zal het leren.


  Maak melding

 13. Sukru sani, niet voorbarig zijn, de regering heeft nog 4,5 jaar te gaan.

  Op één lijn staan, je bedoelt toch niet een waslijn, ijdele hoop kan ik jouw verzekeren, haha


  Maak melding

 14. @ Sukru sani28 februari 2021 At 21:29

  Laat je niet van de kaart brengen door een paarse psychopaat.
  Het is dezelfde figuur die onder verschillende nicknames paarse BS post om te doen lijken alsof er meerdere personen zijn.
  Liegen, bedriegen, angst, verwarring en verdeeldheid zaaien is een paarse mentaliteit.

  Bouta-lovers noemen zichzelf het volk terwijl zij slechts een klein selectief achtergesteld groepje zijn !

  Het volk van Suriname weet inmiddels beter en laat dit duidelijk merken.

  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 15. @ wat @sukru sani en @ para express @ wat kan jij vloeken je hebt geen ontwikkeling maar leeghoofd ben jij krijg zelf covid leeghoofd. Sukru san en para express jullie kunnen niets een ander nickname verzinnen jullie zijn veel te ziek voor in jullie kanker shit kop netals @ wat is een kanker shit lul die mij covid krijg het zelf klojo.


  Maak melding

 16. Para Express 1 maart 2021 At 10:17
  Het is dezelfde figuur die onder verschillende nicknames paarse BS post om te doen lijken alsof er meerdere personen zijn.
  =======================

  Nauwelijks mogelijk. Moderatie zit er bovenop. Als ik post vanaf een ander ipadres zoals mijn telefoon of als ik elders ben dan komt de bijdrage in een moderatie wachtrij.


  Maak melding

 17. “Vanaf maandag 1 maart 2021 mag de koers van de Amerikaanse dollar in Suriname zweven tussen de 14,29 en 16,30 SRD.”

  Het is niet te hopen voor Suriname dat sommigen onder u denkt dat dit hetzelfde betekent als “zweef teki den amerkan dalla”.😉


  Maak melding

 18. Esmerald 1 maart 2021 At 17:49
  Suri’s be like 🙄
  =========

  U heeft gelijk, hahaha. En ik verdorie alle artikelen afzoeken waar hij die Robles1 vandaan heeft gehaald.


  Maak melding

 19. Parra Express, moet het volk jouw losse Flodders gaan geloven, neen toch, voor zo dom kun je ze toch niet houden, ook niet jouw slim Suriname. Deze regering maakt veel fouten en jij bent nog steeds instaat te doen alsof er niks aan de hand. Het hele land zegt, a regering disi é lee. Ga maar navragen!!!
  Het is hun eigen schuld moeten zij maar niet zo arrogant doen.
  Wat moet ik deze keer gaan doen????????


  Maak melding

 20. Mijn reactie komt er ook niet meer op ik krijg bericht ik heb dit bericht geplaatst zeer vreemd. @ boskoewtoe he zoekt nivo dan moet je echt de politiek in op wtkn allerlei dingen schrijven gaat niet helpen waar of onwaar . @Robles je hebt gelijk bij mij zou het ook niet lukken.


  Maak melding

 21. Parra express no spang mi mati
  Angela en pony ze hebben geen warden en normen.
  Al dat gescheld en gevloek.
  Ik begrijp echt niet hoe ze hun geliefden met dezelfde mond kunnen kussen.

  Er komt allemaal viezigheid uit hun mond.


  Maak melding

 22. @sukru sani de ene keer ben je vrouw de andere keer man je valt mij steeds lastig. Echte homo ben jjij mij versieren en lastig vallen ga asiel aanvragen in guyana. Idioot hatelijk viese toiletpot. Alsof jullie homo’s waarden en normen hebben viese homo’s zijn jullie. @ pony hoor die homo’s zeer laag nivo hebben jullie.


  Maak melding

 23. Angela, sorry meid, maar ik heb absoluut niks tegen homo’s, ik zal het woord homo ook niet gebruiken als scheldwoord.
  Sukru sani, Angela heeft wel gelijk, de strekking blijft hetzelfde, alleen gebruikt zij woorden die ik niet zou gebruiken, dus ga nu niet denken dat ik haar afval.


  Maak melding

 24. Pony en Angela zijn één pot nat
  Gestoord en labiel.
  Ga help zoeken.
  Pony en Angela den niet dat ik jullie aanval.

  Kennen jullie die twee potten die samen in bed lagen.
  Een had zin en die andere niet .
  Dus één pot nat wie van jullie was dat .

  Let op geen één scheld woord gebruikt.

  De kracht zit in mijn woorden.
  Die ik gebruik.


  Maak melding

 25. @ sukru sani ga werk zoeken laat mij met rust duivel ben ik ga niet meer op je duivelse inzon reageren. Je moet naar LPI geile idioot.#


  Maak melding

 26. Angela jij mag alles gezeggen wat je wil.
  Mijn Bigi sma’s hebben mijn gezegd,je moet gekken niet tegen spreken.
  Het heeft geen nut.
  Ze gaan steeds harder schreeuwen en schelden.
  Dus ik zal je niet tegen spreken.


  Maak melding

 27. @sukru sani je bent gewoon ziek bezig waarom val je paul en directeur zonder bedrijf lastig hin zijn harstikke wit spelen surinamers parasieten netals als jij gore travesiet boef ga werken je bent gewoon ziek dat je zulke dingen vol schrijft op deze website parsieten zijn jullie. Riool dieren. Jullie zijn waardeloos. Ratelsangen zijn jullie boeven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.