zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie laat autobestuurders tintlaag op voorruit weghalen bij controle

Politie laat autobestuurders tintlaag op voorruit weghalen bij controle

-

De Nationale Carrierebeurs

De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) van het Korps Politie Suriname hield op donderdag 25 februari aan de Gemenelandsweg ter hoogte van de Virolastraat een verkeerscontrole.

ANRS-leden die belast zijn met de afhandeling van door de verkeersrechter gevonniste verkeersovertreders, hebben een groot aantal verkeersdeelnemers staande gehouden. Onder hen bevonden zich bestuurders die nog openstaande verkeersboetes hadden, waarvoor zij intussen al waren gevonnist door de verkeersrechter.

De overtreders kozen ervoor om middels contanten de opgelegde boetes te betalen, in plaats van de tijdelijke periode in hechtenis uit te zitten.

Vijftien bestuurders van wie de voorruit van hun auto van een donkere tintlaag was voorzien, waardoor de inzittenden niet herkenbaar waren, werden aan de kant geplaatst. Deze verkeersovertreders kregen een boete van SRD 500 opgelegd, waarna zij gesommeerd werden de tintlaag terstond te verwijderen.

De politie doet een dringend beroep op verkeersdeelnemers om de verkeersregels en de nodige voorzichtigheid in acht te nemen ter voorkoming van ongelukken. Gevraagd wordt om zoveel mogelijk gebruik te maken van alternatieve routes om onnodige filevorming op de primaire wegen te voorkomen.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

7 REACTIES
 1. Beter laat dan Nooit
  De Politie moet één lijn trekken om auto’s met niet toegestane autoruit blinderingen serieus aan te pakken dit vergroot het verkeer veiligheid en die Boeven en Rovers die erin rijden om niet herkend te worden als ze iemand achtervolgen of het buurt uikamen naar mogelijke berovingen, inbraken, cq observeren en kenteken registratie invoeren dat het voertuig al eerder een boete of verwijdering van blinderingen heeft gehad ij herhaling het boete 2x verhogen


  Maak melding
 2. Maar er rijden ook nog steeds duizenden auto’s met micaglas op hun kentekenplaten. Soms helemaal niet leesbaar dan kun je net zo goed geen kentekenplaat zetten. Achterlijke debielen zijn dat. En ziet de dagelijkse patrouille van de agenten dat niet of zijn zij zelf ook blind. Dat is toch kassa voor de staat. Het geld ligt op straat te halen en ze laten het liggen.


  Maak melding
 3. Elke dag mogen ze controleren op getinte (voor)ruiten, slecht zichtbare kentekenplaten, verkeerde remlichten, verkeerde/ slecht zichtbare of niet functionerende richtingsaanwijslichten en ga zo maar door…


  Maak melding
 4. Toch rijden er in Suriname de beste auto bestuurders ter wereld, iedere dag verruilen een paar bestuurders. De goot of een
  kanaal in plaats van op de weg , te blijven rijden
  In plaats van te remmen ge , gebruiken ze liever een electiciteits mast om tot stil stand te komen. Natuurlijk is dit de schuld van de EBS want die plaats geen rubbere electriciteits masten… Maar goed. Een bekend spreekwoord van opo kawna zegt. Als de Coroniaan niet kan zwemmen. Ligt het aan het water.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES