Minister Achaibersing: ‘Recht in de ogen aankijken met opgeheven hoofd’

38
Fake Facebook account minister Achaibersing biedt leningen aan

“Ik ben er trots op dat ik iedereen recht in de ogen kan aankijken, met opgeheven hoofd”. Woorden van minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning op vrijdag 26 februari 2021 tijdens de behandeling van het interpellatievoorstel om de regering in de gelegenheid te stellen De Nationale Assemblée te informeren over de investeringsmaatschappij New Surfin NV. 

De bewindsman stelde dat de economie van Suriname tot aan de grond is geraakt en hersteld dient te worden. Hij wil hier een bijdrage aan leveren. “Ik sta hier omdat ik ervoor gekozen heb Suriname weder op te bouwen. Ik voel mij geroepen het kapotgeslagen fundament te helpen herstellen.” Minister Achaibersing benadrukte hierbij bereid te zijn zijn schouders onder het werk te zetten. “…..Om het huis, waarvan alle fundamenten zijn kapotgeslagen, wederom op te bouwen.” 

Hij voegde er vervolgens aan toe: “Ik doe dit uit vaderlandse liefde. Niet alleen met alle energie in mij, maar vooral met een opgeheven hoofd.” De bewindsman memoreerde, hetgeen hij eerder aan ’s lands vergaderzaal had voorgehouden, namelijk dat hij alle instrumenten zal inzetten om Suriname weder op te bouwen, “behalve corruptie”. De regeringsfunctionaris ging als volgt verder: “Ik heb er trots op dat ik iedereen recht in de ogen kan aankijken, met opgeheven hoofd.” 

“Waar er gewerkt wordt, worden er fouten gemaakt”, stelde de bewindsman op de ruis die was ontstaan rond de oprichting van New Surfin NV. Hij zegt dat de bereidheid er wel moet zijn om die fouten te erkennen en te corrigeren. De minister geeft aan zich ook met opgeheven hoofd te zullen verantwoorden voor eventueel gemaakte fouten. “U en de gemeenschap mogen mij afrekenen indien u mij betrapt op gebruik van één cent van de gemeenschap ten eigen bate.” Hij zegt voor de consequenties te zullen instaan, maar is ook bereid zijn handen in de modder te stoppen.

38 REACTIES

 1. @Tigri: Door wie? Of moet je ook denken aan de veroorzakers van de gemaakte fouten en aan de inzet van oa deze ministersploeg die Suriname wil helpen de fouten in zoverre het mogelijk is te herstellen. Het zijn de brongbere mannen die de septictank induiken om de opgehoopte en ontstane stront op te ruimen.
  Voor nu en de toekomst van Suriname en vooral voor de komende generaties.
  MI is het NewSurfin projekt een voorbeeld geweest van hoe het gegaan is in het verleden en door het ontbreken van toezicht, inzicht/openheid in het verleden en het niet adequaat optreden van de top.
  Suriname is ziek en nu in behandeling.


  Maak melding

 2. @pakiratigri,
  Dit ga je geen ene NDP,er horen zeggen. NDP,ers hebben gestolen, geplunderd, opgelicht en vernietigd hoe amateuristisch waar die klootvioolen van jou dan??
  En jullie blijven de stront schoon likken.
  En jij noemt je zelf en vele andere ndp, ers dat jullie ras echte Surinamers zijn?? Daarom zitten jullie in Nederland, Amerika en Canada


  Maak melding

 3. De boodschap van de minister laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Ndp ratten zullen altijd met onzin komen. Just waisting time, dus ik reageer niet meer.


  Maak melding

 4. Alle Surinaamse ministers van financiën en allen bankdirecteuren, geen enkele uitgezonderd, hebben in het verleden even mooi, met hun hand op hun heilige boek of hun hart, gesproken als Achaibersing. Achteraf, toen ze minister of directeur af waren, konden we pas zien hoeveel hun mooie woorden waard waren en hoe eerlijk ze zijn geweest. Laten we hopen dat Achaibersing uit hetzelfde hout gesneden is als André Telting en Hildenberg en niet als Hoefdraad en Goedschalk


  Maak melding

 5. @jk jullie kunnen roepen wat jullie en praktirki ook. Toen ik met mij familie naar nederland toen had VHP en Pengel de macht. Jullie blijven maar zeuren over de ndp. Ik wil niet meer reageren op jullie gemanipuleer moet ik mezelf soms schuldig voelen, maar hou eens mee op. Wij zijn naar nederland gekomen voor een beter bestaan dat wil iedere mens. Lees ook andere surinaamse kranten voor beter inzicht. Eerst nadenken dan allerlei dingen opschrijven in nederland is het ook moeilijk maar ik moet toch doorbijten, maar mensen geloven je gewoon niet typetjes zoals paul en directeur zonder bedrijf idioten maar tegenbewijs hebben hun niet. In koude nederland heb ik ook hard gewerkt ook voor familie. Ik zou trouwens nooit naar suriname terug willen keren dankzij de surinaamse brutale mentaliteit en manipultaie ik ga liever naar een ander land.


  Maak melding

 6. Goedemorgen Angela,
  Het is net iets over 7 uur in de ochtend en je begint de dag al zo grimmig met inhoudloze reacties.in Suriname is men brutaal volgens jou. Ja dat klopt maar in Nederland klaag jij over racisme. Blijf maar lekker daar in Nederland want in Suriname hebben wij jou niet nodig.
  Ook al is mijn buurman racistisch 1 du g weet ik… als ik in nood zit zal mijn racistische buurman mij altijd helpen, in Nederland zou de racistische buurman de andere kant op kijken.


  Maak melding

 7. Herkennen jullie dat ook in de zaak Hoefdraad? Die heeft tot zover bekend ook fgeen een cent gebrukt ten eigen bate, maar is door de politiek aangestuurde rechtsgang aangeklaagd en heeft de VHP-PG al een strafeis gesteld. Wel nu? Deze minister heeft tegen de grondwet gehandeld, heeft het parlement en daarmee het volk voorgelogen, dit allemaal in gemeen verband met zijn mededaders de president en de minister van buitenlandse zaken. Nu heet het een foutje dat gerepareerd moet worden. In een democratisch bestel is het liegen tegen het volk een politieke doodzonde. Nu al blijkt dat deze regering van plan is daar geen consequenties aan te zullen verbinden en dat er geen koppen zullen rollen. Bedriegers waren ze, zijn ze en zullen ze altijd blijven. Ik heb het vaker gezegd, een kwestie van normen en waarden!!


  Maak melding

 8. @Luciën Karwafodi,

  Nee hoor Poesie, het was de schuld van het volk dat ze 10 jaar lang hebben toegekeken hoe het land vernietigd werd. Toen zaten jou ogen in je achterwerk en nu ook, en in de toekomst ook.


  Maak melding

 9. O ja Poesie, weet jij wat jouw grootste probleem is dat een Hindoestaan aan de roer staat. Je bent een gekwalificeerde en genomineerde racist. En zo zijn er nog heel wat.
  Jullie zijn geen mensen maar dieren die geen toekomst hebben en ook een ander dat niet gunnen.


  Maak melding

 10. Recht in de ogen kijken zegt niks, want de meeste rovers doen dat ook. Op een hondsbrutale manier zelfs.
  Met opgeheven hoofd rondlopen zegt ook weinig, want zowat alle rovers lopen rond met hun hoofd in de wolken.
  In de spiegel kijken zegt ook niks, want de schoonmoeder van Sneeuwwitje deed dat ook zo vaak en het hielp niks.
  Wat de minister dus zegt is: mijn intenties waren/zijn goed.
  Wel minister, weet dat slechts één ding telt: daden! Daar wordt iedereen op afgerekend.


  Maak melding

 11. Moge het duidelijk zijn:
  Deze jongens zijn topsporters,
  zij zijn heavy weight champions.
  Zij werken niet voor het geld maar voor de prestatie.
  Zij willen weer een uitdaging overwinnen en een prestatie neerzetten om trots op te zijn !

  About Surfin:
  They just lost a point in a match but I am sure that they will not lose the game.

  Team Santokhi,
  Tja go. Set kong !

  Beste landgenoten,
  Vergelijk de situatie van Suriname met jouw huis dat volledig is afgebrand.
  Al je hebben en houden is verloren gegaan. En je moet alles weer opnieuw opbouwen. Je moet wel, want je kan niet op straat blijven wonen. Dus je hebt geen keus.

  De eerste fase van de wederopbouw is het moeilijkst, omdat je jezelf moet confronteren met de harde werkelijkheid: alles wat voor jouw ooit van waarde was is nu vernietigt maar je moet het opruimen en weggooien. En dat, het besef van het verlies en het besef van opnieuw investeren, doet pijn en is zwaar.
  Maar je hebt geen keus, je moet een nieuw huis bouwen, een beter huis, een huis dat veiliger is.
  Dus je moet wel je eigen erf volledig schoon maken. En je moet wel hulp en middelen zien te vinden. En dit is zwaar en de moeilijkste fase !

  De tweede fase wordt leuker en zal inspiratie geven. Je hebt je erf inmiddels opgeruimd en kan aanvangen met een nieuw ontwerp. Want je hebt nu de kans, nu je alles toch opnieuw moet doen, om het beter te doen. Je gaat toch niet precies datzelfde huis bouwen ? Nee, natuurlijk niet ! Je wilt immers een beter huis, een dat niet zo snel afbrand, eentje dat meer veiligheid biedt, eentje met bijvoorbeeld grotere kamers, etc. Deze fase is leuk, het zal je nieuwe en frisse energie geven. Je weet het verleden is voorbij en je bent aan iets nieuws en iets beters begonnen.

  In de derde fase kan je met trots terug kijken, jezelf een schouder klopje geven en jezelf op de borst slaan. Want jij hebt je tegenslag overwonnen. Je krijg je trots, je kracht en je plezier meervoudig terug.

  Laat je niet gek maken door dom-Suriname die wel roepen en schreeuwen maar het niet beter weten. Dat hebben zij trouwens al 41 jaar bewezen anders had onze Suriname vandaag de dag geen junk status.

  Slim-Suriname, we have a job to do.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 12. @Jk en @ jullie zijn wakker met jullie eeuwige gezeil en manipulatie @ jk pilletje heb je hard nodig idioot kijk vooruit en Niet achteruit. Wat rascime betreft je bent ook super ziek en racisstiche de ene keer ben je in suriname dan weer in nederland ga eerst je kijken waar je bent idioot en jk en andere idioten word wakker pilletje heb jij nodig. Hoefdraad haten jullie waarom worden jullie geen bankdirecteur allemaal zieke onzin kraaien. Grote manipulators zijn jullie. Jullie schrijven waardeloze dingen.


  Maak melding

 13. @paul je denkt dat je geweldig bent maar je bent netals @jk en @hendrik ik wil mijn mooie dag niet verzieken door jullie stimkende rioolratten netals mijn pakistaanse en surinaams antilliaans buren die net als jullie rotdierwn mijn dag verzieken.


  Maak melding

 14. @Jk en paul@ jullie zijn wakker met jullie eeuwige gezeil en manipulatie @ jk pilletje heb je hard nodig idioot kijk vooruit en Niet achteruit. Wat rascime betreft je bent ook super ziek en racisstiche de ene keer ben je in suriname dan weer in nederland ga eerst je kijken waar je bent idioot en jk en andere idioten word wakker pilletje heb jij nodig. Hoefdraad haten jullie waarom worden jullie geen bankdirecteur allemaal zieke onzin kraaien. Grote manipulators zijn jullie. Jullie schrijven waardeloze dingen. Rioolratten zijn jullie. Ik schrijf heel veel stuur mij reacties maar wtkn laat het niet zien wel de onzin van jullie viese rioolratten.


  Maak melding

 15. en wy moeten dit op zn bruine ogen geloven, deze regring is niet in staat de problemen optelossen,de brieven van mnr santoki tydens regering bouterse doen hem nu de das om
  stop met die ,wo set ing, nonsens en probeer nu de bevolking by een tehouden voordat het uit de handt loopt,en die oproep doe ik ook aan alle surinamers vooral de journalistiek


  Maak melding

 16. @JK en Hendrik: Alvorens je denkt iemand te beledigen via dit medium, is het geboden op je kennis van de Nederlandse schrijftaal en spelling te letten. Dat even ter zijde. Kijk, dat gescheld van jullie bevestigt weer eens jullie niveau. Bij gebrek aan argumenten gaat de onverstandige schreeuwen en schelden, dat weten we. Maar als dan ook nog eens dat geschreeuw en gescheld getuigt van een totaal gebrek aan intellect, is het water naar zee dragen of ook te wel parels voor de VHP-zwijnen gooien als je probeert hun niveau enigszins te verhogen. Maar ja, dit is nou eenmaal het niveau in uw politieke organisatie, waar de een na de andere bedrieger zich bedient van academische titels terwijl ze niet eens instaat zijn een deuk in een pakje Nederlandse boter te slaan. Ga luisteren naar jullie kader als ze uit het vuistje moeten spreken, uit het hoofd kan bij hun niet, want daar zit vrijwel niets in. Ga eens goed in de spiegel kijken, kijk dan naar je ouders en familie om je heen, kijk dan weer in de spiegel en zie de gelijkenissen. Kom dan terug en vertel me wie hier het ongeletterde, onbeschaafde dier is.


  Maak melding

 17. @ karwofodie je bent gezellig mooie spreekwoord Parels voor de zwijnen gooien. Reacties gevers als @jk @ paul en hendrik glenn directeur zonder bedrijf deze personen zijn gefusteerd. @Paul heeft last van zijn buren daarom reageert die gek op mij. Zo zijn er meer gekken ik ga mijn fustraties niet afreageren op anderen maar veel gekken zijn zo. Wat spelling en gramatica betreft hun weten niet waar hun het over hebben. Zelfs hollanders witte bakras geboren en getogen zullen verbaasd zijn wat deze gasten allemaal schrijven. Het is puur gestoorde haat en FUSTRATIES van hun. Hun uiten het op deze site. Ik heb ook last van super hatelijke buren maar ik ga niet afreageren op anderen maar deze soort lui zijn ziek. Ik wil in vrede en rust leven. Je hoeft niet terug te schrijven bewaar reacties maar voor je postings op de zogenaamde professoren.. O..K.


  Maak melding

 18. @ karwofodie je bent gezellig mooie spreekwoord Parels voor de zwijnen gooien. Reacties gevers als @jk @ paul en hendrik glenn directeur zonder bedrijf deze personen zijn gefustreerd. @Paul heeft last van zijn buren daarom reageert die gek op mij. Zo zijn er meer gekken ik ga mijn fustraties niet afreageren op anderen maar veel gekken zijn zo. Wat spelling en gramatica betreft hun weten niet waar hun het over hebben. Zelfs hollanders witte bakras geboren en getogen zullen verbaasd zijn wat deze gasten allemaal schrijven. Het is puur gestoorde haat en FUSTRATIES van hun. Hun uiten het op deze site. Ik heb ook last van super hatelijke buren maar ik ga niet afreageren op anderen maar deze soort lui zijn ziek. Ik wil in vrede en rust leven. Je hoeft niet terug te schrijven bewaar reacties maar voor je postings op de zogenaamde professoren.. O..K.


  Maak melding

 19. @ karwofodie je bent gezellig mooie spreekwoord Parels voor de zwijnen gooien. Reacties gevers als @jk @ paul en hendrik glenn directeur zonder bedrijf deze personen zijn gefustreerd. @Paul heeft last van zijn buren daarom reageerd die gek op mij. Zo zijn er meer gekken ik ga mijn fustraties niet afreageren op anderen maar veel gekken zijn zo. Wat spelling en gramatica betreft hun weten niet waar hun het over hebben. Zelfs hollanders witte bakras geboren en getogen zullen verbaasd zijn wat deze gasten allemaal schrijven. Het is puur gestoorde haat en FUSTRATIES van hun. Hun uiten het op deze site. Ik heb ook last van super hatelijke buren maar ik ga niet afreageren op anderen maar deze soort lui zijn ziek. Ik wil in vrede en rust leven. Je hoeft niet terug te schrijven bewaar reacties maar voor je postings op de zogenaamde professoren.. O..K.


  Maak melding

 20. niveau ,Poppenkast, helaas ik vindt het jammer dit te moeten concluderen.
  als je al van begin af gaat vergelyken met het vorig bewindt en des ondanks de zelfde retoriek
  gebruik dan kun je je niet gaan beroepen op fouten uit het verleden.
  zelfs de beloften gemaakt voor de verkiezing kunnen niet waar gemaakt worden.
  terug kyken op de afgelopen jaar dan blykt dat alles in prys is verdubbeld,we kyken uit naar de tweede regeer jaar van deze coalitie ,als blykt dat de sitatie niet is veranderd dan mogen de heren de eer aan hun eigen houden en vertrekken,nu al blyk dat men niet in staat is er verandering in tebrengen,men pakt alles verkeerd aan en gebruikt steeds een verwyzing naar de vorige regering,maar heefd geen oplossing aan tebrengen ,jammer


  Maak melding

 21. Ik heb net naar de DNA vergadering over SurFin vandaag geluisterd en gekeken op youtube. De oplettende kijker/luisteraar zal hebben opgemerkt dat zelfs daarin wordt geknipt om de waarheid te verdoezelen. Gelukkig zijn er audio-opnames gemaakt door diverse leden, m.n. van de oppositie, waardoor ook dit bedrog wordt blootgesteld. Onder andere in de bijdrage van de kritische Belfor, een van de coalitieleden, is er schaamteloos geknipt. Maar ook al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel!! Wat ik overigens schokkend vind is het opgeblazen, dictatoriaal gedrag van de voorzitter, net een kind dat voor een dag de baas mag spelen, schandelijk gewoon!! Ach, net als zijn partijvoorzitter had hij nooit gedacht deze positie te zullen bekleden. Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen en het is duidelijk dat meneer Bee dat niet kan!


  Maak melding

 22. Para express, je komt weer met nietszeggende kreten, ik moet van jouw gaan fietsen, wil/zou je niet liever meefietsen!!!!!!!!! Ik heb een mooie tandem aangeschaft. In de stad fietsen is fietsen levensgevaarlijk, geen fietspaden, maar op Commewijne heb je mooie fietspaden. Bellen!!!!!!


  Maak melding

 23. ha ha die angela schijterd blijf daar in Nederland en zet nooit meer een voet op Surinaamse bodem jij bent geen Surinamer dus houd jou kwebbel over dingen die hier in Suriname gebeuren , en dit geldt ook voor al die paarse ratten daar in Nederland zoals , pony , luci-en- k…. , en rbrowny met y , houdt jullie daar in Nederland bezig met Nederlandse aangelegenheden en houden jullie ook je smoel over Surinaamse zaken.
  jullie zijn geen Surinamers maar racisten en willen niet dat wij hier in Suriname het uiteindelijk betergaan krijgen , als deze regering de stront van 10 jaar bouta heeft opgeruimd komt het en dan zullen jullie jaloers zijn , maar dan zijn jullie ook ongewenste gasten hier in Suriname en jullie komen er nooit meer in.


  Maak melding

 24. @wat
  Geboren en getogen Sranang mang,en wie zegd waar ander moeten blyven ? ik ga my van racistische uitspraken onthouden, maar je weet het zelf wie en wat en waar je mee bezig ben
  Je ben een schande voor je soort,doet steedts waardeloze beledigende uitspraken
  ik ga niet verder in op jouw stellingen en ik hoop dat velen het zelfde doen,tot je stopt met je achterlyk gedrag,slim ben je niet ,je weet niet wie de mensen zyn die je zo afzaagd
  ik weet dat je my ken en je bedoeling is my allang duidelyk,maar zulke labiele gasten heb ik niks aan


  Maak melding

 25. neen rbrowny met y jij bent zo dom dat je wel reageert op wat WAT aan reactie geeft op jou domme achterlijke analfabeet niets zeggende reacties , dus labiele gast zaag je poten af , maar jij bent niet slim , jij weet niet hoe , jij weet niet wat stellingen zijn , en jij bent echt achterlijk , neem een trekzaag daar kun je heel snel houtenpoten met zagen en pijnloos.
  nog iets paarse flapdrol de minister Achaibersing kan iedereen recht in de ogen kijken met een opgeheven hoofd , nou jij kunt dat niet jij hebt je ogen in je zak zitten , dus simpel jij kunt ook jou houtenkop met die trekzaag van je houten lijf verwijderen , en dan kun je als zak verder gaan naar de klompenfabriek daar in Nederland en van je houten lijf maken ze klompen , wooden shoes.


  Maak melding

 26. @ Wat je moet eens lezen wat voor onzin je allemaal idioot door mensen alles alles jullie die niets doen dan aanvallen ook @ marwanna jullie kennen het woord Vrijheid Van Meningsuiting niet daarom zijn jullie bezig als gekken. Ik ga suriname niet komen opbouwen jullie zitten daar met jullie vuile brutale smoel en wachten op mij terwijl wij voor mensen als jullie naar nl zijn gevlucht idioten zijn jullie nu moet ik suriname gaan opbouwen en wat doet jouw regering uit zijn neus vreten. Ga terug naar de oerwoud bush.


  Maak melding

 27. Para Express, wij hebben in Bitta een nieuwe ‘vriendje’ die met ons mee wilt rijden op de Tandem. Ik zal de met twee sits Tandem inruilen voor een drie zits Tandem dan kan Bitta meerijden. Ik weet alleen niet, is Bitta een man of vrouw. Bitta wil weten waar ik ga zitten, voor of achter. Normaal doe ik niet aan plaatsbepaling, maar omdat het Bitta zijn/haar eerste rit is mag zij/hij bepalen waar zij/hij wilt zitten op de Tandem.

  Para, weet je wat een pakezel ook kan betekenen, behalve als lastdier, als je het met een streepje schrijft, als pak-ezel. Gebruik je fantasie !!!!!! (Natuurlijk beweer ik niet dat je het met een ezel……..) haha prettige zondag, hoor net dat het in NL mooi zonnig weer is, voorzichtig met Corona.


  Maak melding

 28. Tja, het beste van twee werelden, wat heb je liever.
  Iemand die je recht in de ogen aankijkt met opgeheven hoofd en toegeeft dat er fouten zijn gemaakt en deze graag wil corrigeren? Het met de billen bloot gaan.
  Of iemand die je recht in de ogen aankijkt en met je in valuta gespaarde geld vandoor gaat? De verdwijntruc en daarna onderduikt.


  Maak melding

 29. @Sabaku, Achaibersing kijkt je recht in de ogen en stopt een valuta stok met zwevende bandbreedte in je reet. Natuurlijk hopen ze dat deze zaak gaat overwaaien. Ik hoop dat jullie net zo benieuwd zijn naar welke leugens Chan in de beantwoording aan elkaar gaat rijgen en wie de mensen zullen zijn die voor handhaving van deze scheefrijders stemmen. Van de NPS DNAleden hoef je niets te verwachten, die hopen namelijk gewoon hun tijd uit te kunnen zitten zodat de financiele planning die ze op hebben gemaakt door kan gaan. Het viswijf heeft weer op het randje balancerend gesproken en de bobo was de voorzichtigheid zelve. Natuurlijk heeft de VHP schijt aan haar partners omdat dem ooktu kom fu njang! Ik daag de NPS uit een massameeting te houden, ze zullen zien dat het een dede-oso zal zijn met de laatsen der Mohikanen die finnie tak dem spitie srefie grun!


  Maak melding

 30. Lucien Karwofodi 28 februari 2021 At 20:55

  Ik ga niet eens antwoorden op je reactie. Wil je wel nog een keer mededelen dat je van het laagste soort bent en je moet schamen om met zulke uitlatingen te komen. Jullie soort heeft Suriname in ellende gestort en mogen niets eens meer reageren. Je hebt je rechten allang verkwanselt. Einde criminele NDP tijdperk.


  Maak melding

 31. Minister, U heeft uw hart op de juiste plaats.
  Uw woorden ” bereidheid fouten te erkennen en te corrigeren”.
  Geeft deze woorden ook door aan uw VP Ronnie Brunswijk. Er zijn 12 krijgsgevangenen militairen van het Nationale Leger, die wachten op hun eerherstel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.