Verhoogde verkeerssurveillance Afobakaweg vanwege dodelijke aanrijdingen

6
Bestuurder dood na eenzijdig verkeersongeval op de Afobakaweg
De Surinaamse brandweer verleende assistentie bij een aanrijding aan de Afobakaweg in januari 2021.

Het Korps Politie Suriname heeft donderdag bekend gemaakt dat de afdeling Verkeer, vanaf donderdag 25 februari verhoogde verkeerssurveillance zal houden op de Afobakaweg. Dit vanwege de vele aanrijdingen die daar de afgelopen tijd hebben plaats gevonden.

Voor het jaar 2021 hebben reeds 11 personen het leven gelaten, als gevolg van aanrijdingen in het verkeer. Op de Afobakaweg alleen al was er sprake van 4 doden. De reguliere verkeerscontroles zullen daarom op die weg worden opgevoerd, waarbij er op de navolgende zaken en/of overtredingen gelet zal worden:

– De bescheiden van het voertuig
– Snelheidscontrole op de weg
– Rijden onder invloed van alcohol
– De wijze van vervoer en het aantal passagiers in autobussen of andere voertuigen.

Aan weggebruikers wordt gevraagd met het bovenstaande rekening te houden.

6 REACTIES

 1. waarbij er op de navolgende zaken en/of overtredingen gelet zal worden:

  – De bescheiden van het voertuig
  – Snelheidscontrole op de weg
  – Rijden onder invloed van alcohol
  – De wijze van vervoer en het aantal passagiers in autobussen of andere voertuigen.

  @Politie
  En natuurlijk ook controle op de rijbevoegdheid middels het tonen van een (echte) rijbewijs


  Maak melding

 2. Elke auto bestuurder is zelf verantwoordelijk voor zijn gemoedstoestand als hij of zei achter het stuur zit of zo nou gedronken hebben of gesnoven of gespoten de Politie kanniet om de 1km staan te controleren de Deelnemers aan het verkeer moeten mede verantwoordelijkheid dragen voor de andere deelnemers aan het verkeer zo wel voetgangers en fietsers en bromfietsers maar ja Sommige deelnemers achter het stuur willen eerder in het ziekenhuis belanden dan laat op plaats van bestemming en Sommigen belanden op het Kerkhof gelukkig is de overgrote bevolking op hun hoede als ze een auto besturen en zowel fietsers als bromfietsers kortgeleden kwam een fietser regelrecht het weg oprijden uit zijn woonerf hij dacht waarschijnlijk voorrang te hebben totdat hij op het asfalt belande door een auto


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.