Suriname ontvangt medische artikelen van Israël

10
Suriname ontvangt medische artikelen van Israël

Israël heeft recent medische artikelen waaronder persoonlijke beschermingsmiddelen, geschonken aan Suriname in de strijd tegen COVID-19. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking nam deze geste in ontvangst en heeft namens de regering en het volk van Suriname waardering uitgesproken over deze geste.

Tijdens een korte ceremonie op het ministerie heeft de honorair consul van Israël in Suriname, Jules Fernandes, deze donatie overhandigd aan minister Ramdin. Tijdens de ceremoniele overdracht waren virtueel ook aanwezig de niet-residerende ambassadeur-designate voor Israël, Reda Mansour en de honorair honorar consul van Suriname in Israel, Joseph Harrosh.

Ramdin maakte van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat in het kader van het verbreden van onze diplomatieke betrekkingen de relaties met Israël zullen worden geintensiveerd. Veel aandacht zal besteed worden aan technische samenwerking en het bevorderen van handel en investeringen.

De medische artikelen waaronder diverse maskers, covers voor schoenen, chirurgische hoofdkapjes en mantels en oximeters, zijn vervolgens overhandigd aan collega Amar Ramadhin van Volksgezondheid en zullen worden ingezet in diverse zorginstellingen.

De diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Israël dateren van 24 februari 1976 en de huidige samenwerking tussen beide landen richt zich onder andere op het gebied van onderwijs en capaciteitsversterking, gezondheidszorg, landbouw, infrastructuur, cultuur, mede vanwege de Joodse diaspora, investeringen en het bevorderen van ondernemerschap.

10 REACTIES

 1. Als Israel half zo lief was voor de Palestijnen in bezet gebied als het is voor Suriname, zou ik kunnen geloven dat het echt het beloofde land was/is..


  Maak melding

 2. Daar komt de ondankbaarheid van de Surinamer weer boven drijven. Wat heb ik als Surinamer met Palestina te maken? Waarom trekt men de kwebbel niet open over hoe de Papuas door Indonesie worden behandeld of de Oeigoeren in China. Of de bezetting van Khasmir in India, de bezetting van Tibet door China? Ja ondankbaar als was!


  Maak melding

 3. @Henkes,
  Als je bedoelt dat Israël Palestijnen niet vaccineert dan heb je een punt.Israël is als bezetter verplicht om de Palestijnen te vaccineren. Maar vergeet niet dat Israël een van de landen is geweest die de apartheid in Zuid Afrika tot aan het eind gesteund heeft. Nu is in Palestina ook sprake van apartheid door de Palestijnen als 2e rang burgers te behandelen.


  Maak melding

 4. Israël, dank u wel. Btw, U bent er niet verantwoordelijk voor dat de Palestijnse lijders alleen maar wapentuig en raketten koopt, terwijl ze het meest gesubsidieerde volk ter wereld zijn en geen ontwikkeling voor hun volk brengen. Nogmaals, dank u wel Israël. Sjalom.


  Maak melding

 5. Als die zionisten zo gul waren, konden ze genoeg duizenden vaccins sturen ipv de afdankertjes aan ons dumpen.
  Ze hadden eerder aan de palestijnen konden geven om vrede bijdragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.