Regering verlaagt brandstofprijs per direct met SRD 0,50

25
GOw2 pompstation in Suriname
GOw2 pompstation in Suriname

De regering in Suriname heeft besloten dat de prijzen van unleaded en diesel bij zowel SOL, GOw2 als  RUBIS verlaagd worden met SRD 0,50. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie zojuist bekend gemaakt.

Het ministerie schrijft:

De Regering heeft besloten om de gemeenschap tegemoet te komen, door onmiddellijk de brandstofprijzen te verlagen. Deze forse subsidie impliceert dat met ingang van zaterdag 27 februari 2021 om 00.00 uur de prijzen van Unleaded en Diesel bij SOL, RUBIS EN GOW 2 Verlaagd worden met SRD 0.50 uitgaande van de huidige pompprijzen. Deze prijsverlaging geldt niet voor Super Unleaded.

Eerder vandaag schreef de Surinaamse krant Dagblad Suriname dat minister Walden bekendgemaakt zou hebben dat de prijs voor een liter diesel, door SOL Suriname N.V.gedistribueerd, per zaterdag 27 februari wordt verhoogd naar SRD 12,24.

De prijs voor een liter ongelode benzine met additieven van SOL zou SRD 12,94 worden en een liter ongelode benzine zonder additieven SRD 12,77.

25 REACTIES

 1. Na kon wi dé kon mi boi.
  No spang mi brada .
  Problemen worden op geslost.
  Regering is goed bezig jere.

  Waar zijn die zwarte kijkers nu met hun commentaar.

  I❤️Su


  Maak melding

 2. dus je verhoogt het eerst fors en dan als goed gebaar zak je met 50 cent?
  wat een onzin met deze regering.
  ook deze regering zal het land niet kunnen helpen.
  want nog steeds durven ze niet in het eigen vlees te snijden om het land vooruit te helpen.
  nog steeds zijn er te grote uitgaves die totaal niet nodig zijn.
  teveel wetten die rovers opvreters en nietsnutten beschermen waar de staat voor moet betalen.
  deze regering? is een kleuterklasje uit op eigen gewin
  het enige verschil met bouta? bouta leende en verkocht het halve land
  deze regering laat het volk bloeden voor alles.
  sarie torie… maar ook met deze opvreters gaan we het niet redden.


  Maak melding

 3. dit is dezelfde grap die ze overal ter wereld doen met black friday
  2 weken er voor prijzen verhogen om met black friday zogenaamde korting te geven.
  iedereen blij want ze denken een koopje te hebben.
  terwijl ze zwaar opgelicht worden met iets wat voorheen zelfs goedkoper was
  en ze blijven er maar in trappen…. dus blijven ze het doen.
  kijk maar naar bovenstaande reacties….. die zijn allemaal erin getrapt


  Maak melding

 4. De regering heeft eieren voor haar geld gekozen. Kennelijk is de druk van de samenleving en de DNA dusdanig intensief geweest, dat men tandenknarsend moest inbinden. Uiteraard kun je wel politieke voordeel hier uithalen door nu de schijn te wekken dat je naar de gemeenschap luistert. Het getuigt van amateurisme ten top als je eerst iets aankondigt om later weer in te binden. Je doet namelijk eerst en dan pas ga je zogenaamd luisteren. Super unleaded blijft wel ongewijzigd. Al met al komt dit toch ten voordele van het volk . Het is wel overduidelijk dat de regering onvoldoende feeling heeft met het volk. Ze zijn zo druk bezig met berekeningen, waarbij ze met cijfertjes werken en niet het volk. Het is wel een lastig parket waarin deze regering zich bevindt omdat zij verschillende Goden moet dienen. De storm is echter niet gaan liggen. Als je in eerste instantie een berekening maakt die klopt ,maar door de druk van de samenleving moet inboeten ,zal het gevolg zijn dat je via andere kanalen wel de x vijftig cent moet gaan compenseren. Dat deze regering een absoluut patent heeft op blunders, is wel duidelijk geworden. Het is raar omdat zij over alle tools beschikt om de juiste beslissingen te nemen.


  Maak melding

 5. Rijden om de hoek voor een pakje sigaretten of iets geks terwijl je ook kan lopen dan moet je niet zeuren over hoge brandstof.

  De overheid moet het gebruik van elektrische auto’s, fietsen en brommers stimuleren. Er zijn zat handelaren die zonnepanelen en kleine laadstations verkopen.

  Maar politikie en moniteki is big business…

  Geld moet rollen. Uit jouw portemonnee richting hun zakken.


  Maak melding

 6. De gemiddelde Surinamer komt niet eens aan 30 minuten lopen of wandelen. De auto is echt heilig. Belangrijker dan je huis en andere zaken, want je moet gezien worden. Al hebben ze geen cent over om hun gat te krabben. Men moet je zien rijden. Schone schijn zouden die Hollanders zeggen…


  Maak melding

 7. Het ook nooit goed.
  Stelletje zwarte denkers.
  Verandering begint altijd met kleine stapjes.
  Een oceaan in ook ontstaan door druppels.

  Verandering begint ook bij jouw als je het kan waarnemen.


  Maak melding

 8. De meeste Surinamers houden niet van produceren. Ze willen profiteren. Chan en Brunsie set’ eng tak yu musu wroko now. Geen handje meer ophouden. Niet meer op de hoek hangen. Niet meer amateuristisch “ondernemen”. Tijd voor het serieuze werk. Wie niet met de stroom mee kan die heeft pech.

  Only the fittest of the fit and the strong shall survive to stay alive


  Maak melding

 9. Een paar van jullie vragen zich af waarom Surinamers niet vaker fietsen. Wel, toen ik vanuit Nederland naar Suriname remigreerde had ik geen rijbewijs en mijn vrouw en ik namen onze fietsen mee. Op mijn route naar het werk was er nergens een fietspad te bespeuren, bijna alle automobilisten die mij voorrang moesten verlenen, wilden mij het liefst doodrijden en elke dag kwam ik bezweet op het werk aan. Na twee maanden doodsangsten te hebben uitgestaan, schreef ik mij in bij rijschool Bolly en nadat ik geslaagd was kocht ik een tweedehandse auto. Na dit verhaal snappen jullie het misschien een beetje waarom Surinamers niet graag op de fiets zitten.


  Maak melding

 10. De prijs van brandstof heeft weinig te maken met het rijgedrag van de meeste bestuurders. Dat is een kwestie van mentaliteit. Al zaten we bij wijze van spreken in het jaar 2121 en er zouden vliegende auto’s zijn zelfs dan zouden er idioten zijn die luchtbrokken maakten…


  Maak melding

 11. 50 ct??? Nadat de prijs bijna is verdubbeld. Verlichting??? Wat een onzin. De bevolking trekt het dure leven hier in Suriname niet meer. Deze regering praat mooi en zogenaamd deskundig. Maar ze belasten het Volk met alleen maar met problemen, die iedereen ongenadig in de portemonnee voelt. We hebben behoefte aan een regering die sympathie heeft met de bevolking. En niet zichzelf op de borst wil slaan met prestaties, die half doordacht zijn zonder aan eventuele consequenties te denken. De kleine man bloed letterlijk en figuurlijk onder het tot nu vertoonde beleid. En het lastige is ze zijn niet schuldig aan deze situatie, dat word ons de hele dag ingepeperd. Er zal toch een middenweg gevonden moeten worden waarbij het leven voor een ieder dragelijk word.


  Maak melding

 12. Haal het gestolen geld terug dat had Santhokie beloofd niemand praat meer over de gelden die gestolen zijn door de regering bouterse al was was bouterse aan de macht gebleven zou het erger worden niemand praat meer over de gestolen gelden en het slecht belijd ik ben ook niet eens met alles van deze regering vooral over de benzine prijzen die verhoogd zijn sommige surinamers reageren echt dom ik hou van Suriname maar niet van de mensen die regeren want sommige houden niet van Suriname ze houden van één man zo dom en kortzichtig zijn ze


  Maak melding

 13. Als men een (dure) auto verkiest boven een goede huisvesting en een bord goed eten, dan moet je maar bloeden. Als men een benzineslurper verkiest boven een zuinige auto of een fiets of bus, dan moet men maar bloeden. Ondanks weinig vlieg- en autoverkeer blijven de benzine prijzen overal stijgen en dat komt door de ontwikkelingen op de internationale markt en niet door de regering. Oliestaten pompen bewust weinig olie op om zo de prijs op pijl te houden voor meer winst. voor ieder 1 of 2 dollarcent verhoging begint men in Sur. al te klagen. Deze regering zit er pas en moet de kans krijgen om zicht te bewijzen en wie denkt dat ze het niet zullen kunnen, was je zelf maar president geworden, maar nee. Je zit liever op je luie reet uit je nek te kletsen. Wat is jouw bijdrage aan de ontwikkeling van Sur. De beste stuurlui staan aan wal. Dat blijkt iedere keer weer. er is een grote brug in Sur. Spring van daar in de Sur. rivier dan hoef je voortaan niet meer uit je nek te lullen


  Maak melding

 14. Dit geeft weer een aan hoe weinig respect deze gasten hebben voor het volk. Ze gaan ervan uit dat we met z’n allen en vooral de niet-Hindoestanen volgens fake-prof Orie, zo dom zijn dat wij ook dit bedrog niet door zullen hebben. In korte tijd hebben ze, zonder valide reden de prijs enkele malen verhoogd en nu verlagen ze het zogenaamd om het noodlijdend volk tegemoet te komen??? We worden genaaid, waar we erbij staan. Ga maar eens na met hoeveel centen de olieprijs de afgelopen weken stiekem is verhoogd door deze bedriegers en ga het vergelijken met wat de nu zogenaamde verlaagd prijs is. En nog zitten de VHPdrollen hier het e.e.a. te verdedigen en als ze er niet uit komen gaan ze schelden en beledigen. Maar geloof me, geen gescheld en geen belediging, vooral van de leeghoofden hier, deert mij. Ook het telkens blokkeren door de moderator en het verwijderen van mijn comments zal jullie geen soelaas bieden. De waarheid zal altijd winnen!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.