Ondernemer die rover doodschoot met illegaal wapen heengezonden

19
politie-eenheden-assistentie-op-plaats-delict

De ondernemer die in de vroege ochtend van donderdag 25 februari een vermoedelijke rover doodschoot, heeft geen vergunning voor het door hem gebruikte vuistvuurwapen. De man is na verhoor heengezonden.

De politie van het bureau Paranam kreeg omstreeks 00.34u van het Command Center de melding van een schietincident aan de Martin Luther Kingweg. De wetsdienaren begaven zich voor onderzoek naar de locatie en troffen ter plaatse de beller aan. Hij verklaarde aan de Surinaamse politie dat hij ondernemer is en arbeiders thuis had afgezet. Bij terugkeer op zijn woonadres constateerde hij onregelmatigheden.

Het viel hem op dat enkele koeien die hem toebehoren uit de stal waren, waardoor hij op controle uitging. Bij die gelegenheid trof hij twee onbekende manspersonen, van wie één gewapend was met een vuistvuurwapen, op zijn erf aan. Bij het zien van de ondernemer, werd het vuur op hem geopend. Met een vuistvuurwapen dat hij bij zich had, beantwoorde hij het vuur en schakelde de politie in. De ondernemer liep geen letsels op.

In één van de omliggende percelen troffen de politieambtenaren een man aan. Hij bleek schotverwondingen te hebben opgelopen aan zijn rechter scheenbeen, linkerknie en linkerzijde van zijn stuit en vertoonde geen levensteken meer. Een arts die ter plaatse kwam, stelde de dood vast.

Na overleg met het Openbaar Ministerie in Suriname is het ontzielde lichaam van de verdachte en het vuistvuurwapen van de ondernemer in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Aan de aanhouding van de tweede verdachte wordt gewerkt.

Nabestaanden of zij die denken deze man te hebben gekend, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de afdeling Kapitale Delicten. Deze afdeling is te bereiken op de telefoonnummers 403645 of 402736 meldt de politie.

19 REACTIES

 1. Inderdaad @Henkes,
  Als CEO zonder bedrijf, zie ik een opportunity voor uitbreiding van mijn assortiment. Natuurlijk eerst onderzoek naar de afzetmarkt.
  Wat zien de suri’s graag: klein of groot kaliber, be-re-tta, col-t, glo-cks, of mi-tra-jeurs.
  Zeg het maar. Garantie tot de drempel in verband met covid. 100 dgn recht op retour, plus vergunning. Gratis verzending en retour.

  p.s. CEO zonder bedrijf= ZZP’er= Zelfstandige Zonder Personeel

  (je weet maar nooit)


  Maak melding

 2. “Nabestaanden die deze man denken te hebben gekend” waaraan zou men hem herkennen? Het kan ook iemand zijn vanuit Para of wanica die aan de Martin Luther Kingweg is gaar roven. Geen ene signalement…is hij een javaan, hidoestaan, creool, indiaan, gemeng? In welke leeftijdscategorie? Hij zal lang bij het mortuarium blijven hoor…


  Maak melding

 3. Medaille voor de ondernemer. Ogrimang, ogrimang, na ondro dotie de tang . Foefoer ne gwa Gado. Gun them down. Risico of the job. Ga werken abangies.


  Maak melding

 4. Sarah:
  Dat je nog de vraag nog durft te stellen tot welk ras deze dode parasiet behoorde, zegt eigenlijk alles over jouw intelligentieniveau……of mogelijk leef je sedert jaar en dag onder een grote steen en ben je pas vandaag ontwaakt! Ieder ander die gaat raden, heeft het antwoord hierop, reeds bij de allereerste poging helemaal correct. Het zijn namelijk altijd maar weer de zelfde soort parasieten!


  Maak melding

 5. Voorop gesteld dat ik niet opkom voor de rover is het niet geoorloofd om dit goedt tevinden en zeker niet dom reageren want ergens is toch een moeder die haar zoon zal missen.
  dit terzyde jullie hebben veel groot sprak en wonen in huizen met alarm en dieven yzer ,als men nu deze mensen gaat doodt schieten en vry uit gaan,zullen ze vervolgens tydens roofovervallen niet twyvelen om temoorden en dat zyn dan de consequenties als justitie dit zo gaat beoordelen, ik bedoel de daadt is niet beter ,zyn beiden tegen de wet in .
  en justitie moet de wet handhaven en moet niet op de stoel van de rechter gaan zitten
  want het begint naar telyken als of een ieder de wet op zn eigen goedt vinden interpreteerd.


  Maak melding

 6. De vraag is natuurlijk wie deze ondernemer is, wat zijn connecties zijn, wie hem heeft heengezonden. Ik denk dat een ieder weet of op zijn minst het vermoeden heeft hoe het kan in de huidige politieke constellatie en dan heb ik het nog niet gehad over de afkomst van de moordende ondernemer…..dat laat ik aan de drollen hier.


  Maak melding

 7. Ik ben overigens benieuwd wat de rechter zal vinden van deze case. We hebben de afgelopen maanden al een voorproefje gehad van de “nieuwe rechtstaat” waar krom, recht wordt verklaard. Als je iemand doodt met een illegaal wapen, is dat voor de wet moord! De man had willens en wetens een illegaal voorwapen bij zich, had zich er dus al op ingesteld het te gebruiken in voorkomende gevallen, voorbedachte rade dus. Het pistool zat niet plotseling in zijn hand, hij droeg het bij zich, het was geladen en dus klaar voor illegaal gebruik. SCHULDIG!!! Natuurlijk zijn jullie hier van lage zeden en moraal, het niet met mij eens, maar zoals jullie natuurlijk al weten kan dat mij geen ene hol schelen. RECHT IS RECHT, KROM IS KROM!!


  Maak melding

 8. Deze ondernemer ongeacht zijn afkomst verdient de hoogste onderscheiding en vrije munitie voor de rest van zijn leven. Ik heb het vaker naar voren gebracht; het dragen van wapens moet in de grondwet verankerd worden. Liever vandaag dan morgen.


  Maak melding

 9. Lucien, zeg je dan ook, dat het illegaal doodschieten van onschuldige burgers ( 8 december moorden) ook SCHULDIG bevonden moet worden? Ik ben , wij zijn, benieuwd ,paarse djamoe ede. Duivels dilemma hè?😎


  Maak melding

 10. lucien karwafodie als je zo graag wilt weten wie dat is ga inbreken aan de martin luther king weg. Als je faja loto voelt en overleeft moet je scherp kijken wie het gedaan heeft.


  Maak melding

 11. Het Wilde Westen van de VS is verplaatst naar Suriname. Wyatt Earp (of Billy The Kid als je dit liever hebt) schoot het snelst en raak. Deze man verdient een lintje als de snelste moderne pistolero.
  P.S: wanneer komen de rodeo’s naar Suriname?


  Maak melding

 12. Mijn vorige reactie is in eerste instantie geplaatst, maar daarna verwijderd. De reactie van Esmerald op mijn opmerking is nog te lezen.
  Ik blijf erbij dat de ondernemer die een illegaal wapen gebruikt heeft, niet door de politie heengezonden had mogen worden. Door een illegaal wapen te bezitten en er een medemens mee dood te schieten, heeft hij bewezen geen eerbied voor recht en wet te hebben. Hoe weet de politie, zonder diepgaand onderzoek, dat hij niet gewoon een concurrent van hem ergens anders heeft vermoord en op het erf van zijn buren heeft gedumpt en daarna kwam vertellen dat het slachtoffer hem beschoten heeft en wilde beroven?


  Maak melding

 13. Latour Posse , wat je zegt klopt , maar deze paarse ratten luci-en-k…… en rbrown en pony , vinden dat maar een man illegaal mensen mag doodschieten en dat is hun baasje bouta , , en als ze de naam van hun baasje horen , zoals gisteren en vandaag weer bij het gerecht geilen ze zich op en volgen dan het advies op van die ndp-er viera , help je zelf, , dus allemaal viezeriken.


  Maak melding

 14. @VHPdrollen: Moord is moord ook op 8 december zijn er moorden gepleegd. Alleen probeert men daarvoor een politieke tegenstander, een politieke sta-in-de-weg voor te laten opdraaien. Van een eerlijk proces, ongeacht de schuld of onschuld van de verdachte, is al vanaf het begin geen sprake. Jaren is het als politiek wapen gebruikt door de toenmalige oppositionele partijen VHP en NPS in groepsverband met de Nederlandse overheid die in deze duidelijk boter op haar kop heeft en gepassioneerd door deze a-nationale partijen werd verdedigd en vertegenwoordigd in het proces. Mijn punt in deze MOORD is duidelijk. Dat de waarheid jullie niet aanstaat is niet vreemd gezien jullie gedeelde normen en waarden. Ik kijk alleen naar de feiten en wacht af.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.