CBvS heeft voldaan aan alle valuta betalingsverplichtingen

14
Het kantoor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) aan de Waterkant 20 te Paramaribo.

Op 26 februari 2021 heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) voldaan aan de vierde aflossing van USD 7,7 miljoen aan de banken in het kader van de terugbetaalovereenkomsten van de vreemde valuta kasreserves welke in mei 2020 met de banken zijn afgesloten. Tevens is het beleggingsbeleid van de vreemde valuta kasreserves van de banken verder aangescherpt zodat belanghebbenden verzekerd zijn dat deze middelen veilig en prudent worden belegd.

Eveneens zal per 1 maart 2021 USD 10 miljoen betaald worden als te zijn de zevende aflossing aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in verband met de Standby Agreement die in 2016 was afgesloten. Deze verplichtingen worden per kwartaal voldaan.

Er zijn tevens omvangrijke oneigenlijke vreemde valuta betaalverplichtingen stopgezet die een zware wissel trokken op de monetaire reserves. Deze maatregel is getroffen ter verbetering van de financiële positie van de Bank, aangezien er tegenover deze reguliere vreemde valuta uitgaven geen vreemde valuta ontvangsten waren.

De Bank heeft ondanks de moeilijke financiële situatie waarmee zij te kampen heeft, aan al haar nationale alsook internationale betalingsverplichtingen voldaan en een traject ingezet om het vertrouwen te herstellen respectievelijk te herwinnen en de financiële positie van het instituut te verbeteren.

Zaterdag is er een persconferentie met als onderwerp “aankondiging minimum-maximumkoersen en overige noodzakelijke maatregelen. De Governor van de Centrale Bank van Suriname, de minister van Financiën en Planning en de voorzitter van de Deviezencommissie zullen nader ingaan op dit onderwerp.

14 REACTIES

 1. De ene lening aflossen en laten opvolgen door de andere is niet wat echt gewenst is. Maar misschien kan het nu even niet anders, gezien de omstandigheden.


  Maak melding

 2. Sommige surinamers weten misschien niet wat dit betekent, omdat zij ongeschoold zijn, leg ze uit wie de veroorzaker van al het ellende in Suriname, dan is het ndp, die jullie vertrouwen heeft misbruikt, als al deze miljarden terug zijn betaald, dan is dat een goed voor de surinamers zelf, en dan pas mogen jullie gelukkig geprezen worden, surinamers let al dat geleende geld ligt ergens te rotten in het buitenland, het zijn jullie geld, surinamers nooit meer stemmen op ndp van bouta, ndp anders wo kree ,het nooit te laat, laat dit een les zijn voor Suriname en Surinaamse bevolking, nooit meer ndp in Suriname,


  Maak melding

 3. Huh… hoezo aan aan alle nationale en internationale verplichtingen voldaan als is gevraagd om voorlopig niet aan opperheimer vrrplichtingen te voldoen?
  Daarnaast staat vast dat IMF de begroting van Su niet realistisch vindt.


  Maak melding

 4. @pique, mek wang sma vertaal a stuk disie djie Joe. Ze zitten al bij IMF, dankzij bullshit bouta. Gooi je IMF protestbord maar in de prullenbak.

  “Eveneens zal per 1 maart 2021 USD 10 miljoen betaald worden als te zijn de zevende aflossing aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in verband met de Standby Agreement die in 2016 was afgesloten. Deze verplichtingen worden per kwartaal voldaan.”


  Maak melding

 5. Off topic.
  Maar wel in relatie.

  ” …
  Exporteurs zullen met ingang van 1 maart al hun exportopbrengsten moeten repatriëren naar Suriname. Dit een van de drie beslissingen die de overheid heeft genomen om rust en stabiliteit te brengen op het koersenfront. Exporteurs en cambiohouders moeten eveneens per 1 maart een deel van hun in vreemde valuta moeten omzetten in Surinaamse dollars.
  … ” (Sr Herald)

  Dit had allang moeten gebeuren !
  Exporteurs, cambiohouders en andere bedrijven die zaken doen met het buitenland sparen Euro’s en US dollars in het buitenland. Zij zorgen voor een chronisch tekort aan Euro’s en US dollars in Suriname. De SRD wordt terug gedropt en verliest zo zijn waarde !

  Deze groep handelaren zijn debet aan de hoge koers ! Zij passen een valuta wisseltruc toe door tussenkomst van hun handelswaar. Euro’s en US dollars worden opgenomen en SRD ’s worden gedropt. Er wordt heel veel zwart verhandeld.

  Daarom is het een noodzaak hun boekhouding met t.w.k. te controleren ! Zij moeten een meldplicht hebben van al hun bankrekeningen bij de belastingdienst !
  Nederland pakt ook illegale spaarders aan.

  Exporteurs, cambiohouders e.a. bedrijven gijzelen de Surinaamse economie !
  Er valt hier heel veel kapitaal met t.w.k. terug te halen. Dus ook deze tak van de economie moet dringend op de schop. Dit is een prioriteit !

  Waarom is hiermee gewacht ?
  Para Express had dit al veer eerder aangegeven.

  Er moeten keiharde no nonsens regels komen, die ook met regelmaat gecontroleerd worden. Deze tak aanpakken zal er voor zorgen dat de koers stabiel blijft en wellicht voor een daling zal zorgen. Want er wordt voor miljoenen US dalla aan producten uitgevoerd.

  Willen wij een sterke Surinaamse munt dan moeten wij handelen in de Surinaamse munt !
  Dit is meer dan logisch !

  Beste handelaren,
  het lot van onze Surinaamse munt is ook in uw handen.
  Als u trots wilt zijn op uw land Suriname dan moet u ook trots zijn op haar munteenheid,
  de SRD !

  Maak de SRD belangrijker. Krakti !


  Maak melding

 6. Aanvulling:
  Dit is niet alleen een taak van
  Min v Fin Achaibarsing en van BiBis Ramdin maar ook Min v EZOTi team Saskia Walden heeft hier een belangrijke en cruciale rol te vervullen.

  Suriname Voorwaarts. Krakti !


  Maak melding

 7. Er zou een commissie ingesteld moeten worden dat onderzoek doet naar exportfraude.
  Dan zal aan het licht komen hoeveel inkomsten de staat misloopt.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.