Ministerie noemt kop artikel dWT over leningen ‘misleidend’

23

Het Surinaamse ministerie van Financiën en Planning is niet te spreken over een artikel van de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT), met een volgens haar misleidende kop. In het artikel wordt gesuggereerd dat de regering nog steeds met leningen de staatshuishuishouding financiert. Minister Armand Achaibersing zegt hierover dat er vanaf augustus geen nieuwe lening zijn gesloten om de salarissen te kunnen betalen.

Het artikel van dWT is gebaseerd op een internationaal rapport genaamd EMFI in London. Het Bureau voor de Staatsschuld heeft het rapport van EMFI doorgenomen en geeft aan dat de data niet klopt met wat bekend is bij het Bureau. Dit is ook te verifiëren op de website van het Bureau van de Staatsschuld. Zowel het ministerie van Financiën en Planning alsook het Bureau voor de Staatsschuld vraagt zich af waar deze internationale organisatie haar informatie op baseert.

Achaibersing zegt verder: “Het is zeer spijtig te constateren dat journalisten feiten niet verifiëren en daarnaast de samenleving misleiden met koppen. Wij betreuren dit en vragen de leiding van de Ware Tijd, om juist in tijden van crisis, het moreel-ethisch kompas van de journalistiek ter hand te nemen, zodat we een volk in crisis, niet verder verwarren met tendentieuze koppen.”


23 REACTIES

 1. In plaats van DWT de schuld geven lijkt me het verstandiger volledig uit te leggen waarom het verhaal niet klopt. Als het nou zou gaan om een NDP rapport dan geloof ik het allemaal wel. Maar het is de EMFI. Die hebben niks met Surinaamse politiek te maken. Dus leg maar uit aan het volk wat er niet klopt. Dat vingerwijzen van deze regering ben ik zo langzamerhand wel zat. En ik niet alleen. Het wordt steeds ongeloofwaardiger allemaal dat constant anderen de schuld geven.
  gemodereerd

 2. robles wij zijn helemaal zat van jou smerige vieze stinkende paarse rat , jij zit te lullen man, , de laatste 10 jaar zei jij nooit wat , , kon trouwens ook niet want je moest elke dag de kont van bouta schoonlikken , en durfde het niet zwart dropje.


  Maak melding

 3. Robles jij doet ook het zelfde je geeft toch ook altijd deze regering steeds weer de schuld.
  Van alle wantoestanden van de af gelopen 10 jaar Narcistische Dieven Partij.

  No span w’o sit ing


  Maak melding

 4. welke moer krijgt de schuld robles en de dwt is voor jou al te hoog gegrepen , want de ware tijd ( dwt ) snappen er geen moer van , het verlengstuk van de ndp , en natuurlijk krijgen zij de schuld , de ndp regering heeft ons in tien jaar naar de verdommenis gebracht , en wij zullen de partij die jij aanhangt met iedere paarse rat verdelgen.


  Maak melding

 5. Zoals gesteld zien we reeds dat de urgentiefase niet op tijd gehaald zal worden. Er zal een algehele verschuiving plaatsvinden. Deze regering probeert zaken erg rooskleurig voor te stellen, maar de vuist van Mike Tyson brengt de realiteit naar voren. Het paternalistische gedrag van deze regering moet tot een einde komen en men moet het volk eerlijk voorhouden wat er nu werkelijk gaande is. Termen als ;’houd vol’, ’heb geduld’, ‘ w’o set’en, raken over de houdbaarheidsdatum. Het lijkt me lastig te gaan onderhandelen met een knorrende maag.

  Het artikel is niet misleidend ,noch zijn journalisten morele verantwoording schuldig aan de regering. Er worden keiharde cijfers gepubliceerd van een bron, en het schijnt dat de regering daarmee moeite heeft. Wie is eigenlijk misleidend bezig? Men moet gewoon stoppen met het jojo-spelen. Je kunt niet vandaag aan het volk uitleggen dat alles snor zit en morgen, honderdtachtig graden van koers veranderen. Brengt me op het volgende: hoe staat het met de koers? Wees gereed voor de zoveelste prijsaanpassingen .Er is een dunne scheidslijn tussen het voeren van prudent beleid en pruts-beleid.

  Erg grappig hoe deze regering zich laveert. Aan de ene kant speelt men mofokoranti met het volk door steevast te verwijzen naar de vorige regering. Maar ,maar ,aan de andere kant en dat is de officiële kant ,kan men geen mofokoranti spelen met het IMF en Oppenheimer. Die hebben niets te maken met de vorige regering. Bij de overdracht is alles op het bordje gekomen van deze regering. Zij zijn nu honderd procent verantwoordelijk.


  Maak melding

 6. @Robles
  “Maar het is de EMFI. Die hebben niks met Surinaamse politiek te maken.”

  En wie zijn het EMFI dan wel, Google de afkorting en je vindt van alles maar geen gerespecteerd financieel instituut.
  “Faillissement” fraudeurs gebruiken vaak namen en afkortingen die dicht bij algemeen erkende merken en autoriteiten liggen.
  Je vindt ze pas als je UK toevoegd en dan vindt je een mooie website die niet joffel is want dan zouden de functionarissen er wel met hun gezichten op staan. Verder geen affiniteit net staatszaken.

  Robles gewoon een goedkoop trucje voor het afleiden van de aandacht.


  Maak melding

 7. @Pakeritigri

  EMFI is geen autoriteit. Consulteer het Bureau van Staatsschuld net als tijdens de tijd van Bouterse.

  Het is teleurstellend dat er nog geen akkoorden zijn of wel dat een circulair traject plaats vindt omdat Suriname natuurlijk , na Boefdraad, internationaal heel slecht aangeschreven staat, Vertrouwen komt te voet (Venetiaan) en gaat te paard (Bouterse /Boefdraad). IMF wacht op Schulden Akkoord en discipline en Oppenheimer en co wachten op IMF etc,

  Het land was veel erger kapot dan wie dan ook kon verwachten. Het staatje van EMFI liet niets onbekends zien. Publiceren zonder wederhoor is dan ook dom te noemen.,


  Maak melding

 8. Ach dit roep ik al maanden; revokrant en rioolkrant. Nooit een positief bericht over deze regering. Waarom zou je deze krant nog kopen.

  Raar bedrijf met onbekende poppetjes. Geen foto’s en aparte namen. Het bedrijf zit in London (big business zou je zeggen), maar overzichten van het (rijke)Westen ontbreken.

  Anyhow weer een mislukte poging tot destabilisatie. Dit is geen vrije pers, maar onprofessionele en onkundige pers.


  Maak melding

 9. Dit heb ik ook vaker aangehaald en ben het dus helemaal eens.
  ” …
  Achaibersing zegt verder: “Het is zeer spijtig te constateren dat journalisten feiten niet verifiëren en daarnaast de samenleving misleiden met koppen. Wij betreuren dit en vragen de leiding van de Ware Tijd, om juist in tijden van crisis, het moreel-ethisch kompas van de journalistiek ter hand te nemen, zodat we een volk in crisis, niet verder verwarren met tendentieuze koppen.”
  … ”

  Hou ook Belfort goed in de gaten ! Hij speelt een vies spelletje met de regering en het volk.

  Maar zoals Hoefdraad het al zei dat het de mentaliteit is van de meeste Surinamers. En daar heeft hij flink misbruik van gemaakt.
  De uitbraak van deze paarse pleuris heeft ook de media aangetast. De mentaliteit verloedering door deze kwaal is in vrijwel alle gelederen van de samenleving doordrongen. En dient met spoed geamputeerd te worden.

  Je kan aan de aanhang die achter Pique aanloopt goed zien wat de kern van de NDP is. Zij zijn de lawaaipapegaaien die doen lijken alsof zij het volk zijn. En roepen allerlei sensatie opwekkende leuzen. Helaas is de kwaliteit van journalistiek Suriname naar ditzelfde niveau gezakt.

  Hetzelfde geld voor de benoemingen. Surinamers kijken niet naar de kwaliteit en wie de beste persoon is voor de klus. Zij hebben liever iemand die mooi boy speelt en mooie woorden heeft of gebruiken etniciteit als keuzefactor. Surinamers kiezen nu op basis van uiterlijk.
  Door de paarse pleuris missen zij nu het vermogen om de koren van het kaf te scheiden.

  Surinamers moeten leren om naar de kern van de zaak te kijken. Maar dit is moeilijk moeilijk.
  Het begrip “onderzoeken” blijkt dus toch te moeilijk en teveel gevraagd te zijn. Want dit is een WERKwoord en hier worden de lawaaipapegaaien moe van.

  Media bedrijven moeten Journalistiek Suriname naar een veel hogere level tillen. Niet alleen de kwaliteit van het schrijven maar ook de kwaliteit van beeldmateriaal moet beter.
  Hun betrouwbaarheid staat nu op het spel.

  Justitia Pietas Fides.

  We have a job to do. Krakti !


  Maak melding

 10. netjes gezegd para.

  als dwt hun stellng onderbouwen? kan de regering dit zo onderuit halen indien het niet waar is.
  maar ipv de cijfers gaan ze uit van het woord van de emfi.
  de emfi zegt wat en dwt neemt het over zonder naar de cijfers te kijken.
  als het gezegde van dwt onjuist is? gewoon een rechtzaak aanspannen voor smaad/laster.
  dan leren ze het vanzelf wel af


  Maak melding

 11. De minister ageert tegen de suggestieve kop van het artikel niet tegen de inhoud, jullie zijn hier zelfs suggestief bezig. De Minister van Financiën heeft gelijk, er zijn geen nieuwe ‘buitenlandse’ leningen gesloten. Hij ontkent niet, binnenlandse leningen te hebben gesloten, dus die leningen kloppen wel tot augustus.
  Vanaf september voldoet hij aan alle financiële verplichtingen zonder leningen aan te gaan. Ik vraag mij nog steeds af hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen!!! Hij zegt, het komt door ‘prudent’ beleid te voeren, maar waarom geeft hij dan ook niet een prudente transparantie, openheid van zaken. Vertel een keer waar de ‘middelen’ vandaan komen, dan ben je verlost van al dat gesodemieter.
  De unificatiekoers was nodig, de benzine prijsverhoging was nodig, het brengt veel in het laatje maar nog niet genoeg om aan alle verplichtingen te voldoen, waar komt de rest vandaan. Deze regering doet veel, maar is weinig transparant, het volk als werkgever heeft het recht te weten waarmee de regering bezig is, vooral omdat de DNA haar werk (controleren van de regering) niet naar behoren doet. Wij zijn op weg naar weer een grote zeperd van deze regering, let maar op. Jip en Janneke

  Parra express, je zegt steeds dat ‘slim’ Suriname bezig is, maar tegelijkertijd zegt je ook dat Surinamers dom doen, bij benoemingen enz. Zie jouw reactie hier boven. Mijn vraag, wonen in Suriname behalve Surinamers nog andere Surinamers in Suriname? Maak je niet druk ik zit op de fiets (tandem) met mijn opblaasbare pop, haha.

  Kan iemand mij uitleggen wat Redi Musu is. Ik heb altijd gedacht dat een Redi Musu iemand is die in dienst van de meester zijn eigen ‘soort’ bestrijdt.

  India, bedankt voor de 50.000 vaccins, hoop dat andere landen gaan volgen.


  Maak melding

 12. Beste pony Redi musu’s is een verrader ook wel collaborateur.
  En dat is samen werken met de vijand.

  Ik hoop dat ik je genoeg heb geïnformeerd.

  Stay clean


  Maak melding

 13. Ik heb ook de toespraak gehoord over Zijne Excellentie President Chandrikaperkash Santohki t.a.v. radio ABC en daar liet hij in niet mis te verstane woorden duidelijk merken dat die berichten niet kloppen.


  Maak melding

 14. Pony 24 februari 2021 At 15:54
  Hé Pony,
  Niet zo moeilijk, als je googelt krijg je het volgende.
  “Redi Musu is de populaire naam van het Neeger Vrijcorps of de Zwarte Jagers, opgericht op 9 juli 1772 in Paramaribo, Suriname. Het korps werd opgericht om de Marrons te bestrijden die met hun overvallen op de plantages grote schade aanrichtten en de veiligheid van de bewoners van de plantages in gevaar brachten. Het gouvernement kocht slaven van plantagehouders om het korps te bemannen en aan die slaven werd in het vooruitzicht gesteld dat zij vrij zouden komen nadat zij hun contract hadden uitgediend. Stedman een officier die meevocht in de Staatse troepen roemt de Zwarte Jagers in zijn verslag Reize naar Surinamen en door de binnenste gedeelten van Guiana en achtte een zwarte soldaat van evenveel waarde als zes blanke.[1] Het korps werd vrijwel direct ingezet in Boven-Cottica, het gebied waar de Boni-Marrons opereerden. Later werden zij vooral ingezet om het Cordon van Defensie, een verdedigingslinie in het oosten van Suriname, te bemannen. Het korps werd in 1862 opgeheven.”

  Als je in de eerste zin het woord “Neeger” en “Zwarte” weglaat krijg je het “Vrijcorps”of “Jagers”.
  Het begrip Redimoesoe heeft in het huidige Suriname de betekenis van verraad van de eigen groep of heulen met de vijand.
  Voor je eigen beeldvorming zou je natuurlijk ook even zelf in een spiegel kunnen kijken.😏


  Maak melding

 15. Sabaku, sukru sani, dank voor je uitleg, kun je duidelijk zijn in wie nauw de vijand is en wie pleegt verraad tegen zijn eigen groep in het huidig bestel.

  Parra expres, waarom geef je nooit antwoord, is toch niet moeilijk, over grazige geweide gesproken.


  Maak melding

 16. Ze gebruiken leningen van een vorige werkgever van Acahibersing. Deze worden steeds afgelost en steeds wordt een nieuwe lening afgesloten. De winst voor Assu Ria zit hem in de rente.


  Maak melding

 17. Piranha 25 februari 2021 At 02:13
  Ze gebruiken leningen van een vorige werkgever van Acahibersing. Deze worden steeds afgelost en steeds wordt een nieuwe lening afgesloten. De winst voor Assu Ria zit hem in de rente.
  ===============================================
  Piranha, heb je daar bewijs voor of zit je als paarse rioolrat het volk weer te manipuleren met je ongenuanceerde hersenspinsels?
  Ik betwijfel het als of Assuria de loon- en schulden last die je baasje heeft achtergelaten zou kunnen dragen, los van alle andere wetten die bij deze overtreden worden en die jij als goeie burger bij de PG zou moeten melden natuurlijk.


  Maak melding

 18. Sabaku, jouw PG meet met twee maten. Gaat het om de ‘rovers’ van de vorige regering, dan vraagt hij nooit naar de onderbouwing van de beschuldiging, dan legt hij gewoon beslag op de administratie en gaat op onderzoek uit zoals het hoort, maar gaat het om leden van deze regering dan vraagt hij naar onderbouwing anders geen onderzoek, dan is hij minder voortvarend. Dit is geen beschuldiging het is een constatering hoe het hier tegenwoordig toegaat in ons Suriname. Zie SURFIN onderzoek van Ramsahal. De groetjes.


  Maak melding

 19. Marwanna, niks apart, ik weet wat een Redimusu was. Als je mijn reactie goed gelezen had, had je het kunnen weten.
  Waarom toch mijn vragen, ik wil gewoon weten wat een Redimusu is in de huidige tijd, omdat het mij nogal stoort dat er gasten hier zijn die ten onrechte gebruik maken van de betekenis van Redimusu.
  Een Redimusu was en is in mijn ogen, iemand die de onderdrukker helpt om zijn eigen mensen die snakken naar vrijheid te onderdrukken.
  Het heeft naar mijn mening niks te maken met een corrupte regiem steunen, bevechten of wat dan ook, die democratisch gekozen is.
  Het gaat om de groei en bloei van een jonge natie op weg naar haar vrijheid, dat wordt onderdrukt door reactionairen in binnen-en buitenland met hulp van de Redimusu’s van deze tijd. Bijvoorbeeld, het groot Kapitaal, vele Redimusu’s helpen de Kapitalisten met hun vuile werk. Deze figuren zijn de echte Redimus’s van deze tijd.
  Zij verkopen hun ziel en zaligheid aan de groot Kapitalisten en schepen hun eigen volk af met een schijntje. Je hebt ze niet alleen onder Bouterse gehad, je hebt ze ook onder deze regering.
  Helaas weten sommigen niet eens dat zij Redimusu zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.