Alyssa van Ommeren (16) door naar volgende ronde Voice of Holland

5
Alyssa van Ommeren (16) door naar volgende ronde Voice of Holland

Afgelopen vrijdag overleefde Alyssa van Ommeren de knock-out ronde van het populaire programma ‘The Voice of Holland’. De getalenteerde 16-jarige van Surinaamse afkomst is nu door naar de volgende ronde.

In de blind auditions draaide alleen Ali B. voor Alyssa haar geweldige vertolking van Best Part van zangeres H.E.R., maar toen Anouk hoorde dat Alyssa pas 16 was, had ze spijt als haren op haar hoofd.

Daarna begon het avontuur pas echt. De gebruikelijke ’battle’ werd dit jaar vooraf gegaan aan een keiharde ‘pre-battle’ die Alyssa glansrijk overleefde met ‘If the world was ending’ van JP Sax. Ook de echte battle met dezelfde ballad werd overtuigend door dit talent gewonnen.

En toen stond ze ineens in de knock-out ronde van de Voice of Holland. Het programma dat mede door de lock-down en de avondklok betere kijkcijfers haalt dan ooit, is natuurlijk een droompodium voor deze jonge zangeres. Afgelopen vrijdag stond de VWO-studente opnieuw op het strijdtoneel en ook nu weer met een miljoenen publiek voor de tv. Daar zong ze een weergaloze versie van het uit 1938 stammende ‘Somewhere over the rainbow’.

De originele zangeres, Judy Garland zou vast trots geweest zijn op Alyssa. En met dit gevoelige optreden, dat zelfs bij Ali B betraande ogen veroorzaakte, is ze door naar de volgende ronde samen met haar andere teamgenoot, KLM-stewardess Nienke Fitters.

Alyssa is van Surinaamse afkomst, zij heeft een Surinaams-Nederlandse moeder en haar vader is Roy van Ommeren, bekend van Suripop uit Suriname, waar hij het lied ‘Albina’ vertolkte.

Op vrijdag 5 maart is de eerste live show om 20.00 uur.

5 REACTIES

 1. In de finale word voor haar een lied gekozen door haar coach dat haar minder ligt.
  Vervolgens kraakt haar eigen coach deze keuze af.
  Het groet publiek weet dit niet en ze mogen dit ook niet naar buiten brengen
  En zo wint de persoon die ze willen dat wint en dat zal geen blakamang zijn.
  Dit verzin ik niet, maar weet dit 100%!!!!!! zeker

  Seedorf heeft gelijk, al gaat het daar over iets anders
  gemodereerd

 2. @kunta kente, u heeft helemaal gelijk! Verder wil ik er geen woorden aan vuil maken!! De winnares is al bekend.
  gemodereerd

 3. Eigenlijk is het misdadig om tieners aan zulke gruwelijkheden (je bent goed hoor, maar net niet goed genoeg) bloot te stellen.
  Maar het voorgehouden worst (succes) verblindt.
  Daar heeft die Bolle geen last van, noch zijn 3 musketiers Azalia, Akalia en Ahazalia of miss LaTina. Want zij hoeven niet deel te nemen aan een contest. Winner by birth.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.